Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 23.02.05 10:36
« Re: Budu mít Megana 1.6
dlabas: Jelikoz jsem takovy zvuk jeste nezazil, nebo aspon o tom nevim :), jak se pozna, ze je slyset remen? Co je to za druh zvuku, v jakych rezimech? ... dik
(napr. dneska uz vim, jak jsou slyset spatna loziska na naprave >:D ) -
Ghost007 23.02.05 10:25
« Re: Re: Re: Budu mít Megana 1.6
U meho stareho megana jsem zatim musel menit komplet predni brzdy a tlumice (11.000 Kc vse predchozi majitel slevil z pozadovane ceny vozu).
Ted mi prasknul chladic a odeslo topeni. Chladic 3.000.
Topeni za 6.000 (1.000 teleso + 5.000 prace) jsem odmitl, to se radsi o vymenu pokusim v lete sam..
No, kdyz jsou koukal, ze predchozi majitel do vozu behem 2 let investoval 40.000, tak jsem byl presvedceny, ze me bude slouzit bezproblemu..
Jizdni vlastnosti a pohodli je super, ale myslite, ze dalsi vuz bude Renault? -
« Zvuk dCi
Zdravím vás všetkých. Chcel by som sa niekoho opýtať, kto ma dCi, aký zvuk má joho motor. U mňa to nie je typický zvuk ako má napr. Octavia,(viem, že používa PD a nie CR) no ťažko by som ho opísal, snáď len, že tam niečo ako keby šuchotalo, klepotanie takmer nepočuť a ak , tak len veľmi slabo. Ináč som spokojný, spotreba výborná, zatiaľ všetko OK. Ďakujem za reakcie. -
« Re: Re: k motorům 1,5 dCi 60 kW
moje posledne tri su renolty a nestazujem sa .... co som nesposobil sam boli len tie zapalovacie cievky a mozno nejaka ziarovka ... takze vocogo ... a 4 rocna zaruka to isti :-!
... mozno to bude este tym ze s tym jazdim po cestach a nie po macacich hlavach ... mozno, neviem ... -
"-- skrytý --" 23.02.05 09:04
« Re: k motorům 1,5 dCi 60 kW
Mám v rodině (i) Renaulta, byť starou 21, ovšem s velmi malým km proběhem (cca 80 tis. km). Mělo by na něm stát upozornění: "Pozor, jen pro fandy značky a šikovné automechaniky!" Co já jsem se na něm už navyšíval! Přesto ho mám rád: když zrovna jezdí, tak se sním jezdí docela solidně (motor 2.2, automat, tempomat, klima...); nikdo mi ho (doufám) neukradne; jinak se nemám v čem hrabat ("hlavní auto" v rodině je Mitsubishi s najetými cca 130 tis. km, na které se však nemusí sahat); toho Renaulta jsem dostal zadarmo (původní majitelka - moje sestra - nebyla ani zručná ani příznivkyně značky, takže se ho ráda zbavila...).
PS: Neberte to osobně, vím, že dnešní Renaulty jsou už z poněkud jiného těsta, přesto bych si jako nový vůz Renaulta nikdy nekoupil, a to nikoli pouze na základě zkušeností s tou mou starou 21! -
« k motorům 1,5 dCi 60 kW
Úplně nejvíc je člověk nadšený z toho, když mu za 2,5 roku provozu a najetých 115 000,- odejdou úplně 2 vstřikovací jednotky ( každá jedna za
10 000,- Kč( pravda už včetně DPH) a ty další dvě jsou podle vyjádření servisu "na hraně" a je jen otázkou času, kdy se budou muset vyměnit i ty.
Nejvíce jsem se ale na značku Renault naštval před 14 dny.Dcerá má Clio 1,2 55 kW a odešla jí řídící jednotka motoru.Originál by u nás stála 25 000,-.Nechala si přivést rovněž samozřejmě originál ze značkového servisu z Itálie za 580 Euro.Ve Francii cena prosím stejná těch 580 Euro.A ten propastný rozdíl v ceně je už i na mě silné kafe.
Takže až budu kupovat 7.6.2005 další auto, tak to určitě nebude Renault. -
"-- skrytý --" 22.02.05 21:06
« Budu mít Megana 1.6
Tak asi budu mít od čtvrtka Megana 1.6 hatchback.
Švagr odjíždí na hory, tak si ho půjčím a dám cliouše do servisu.
Pořád tam mám ty pazvuky + se začal ozývat řemen.
Do května je v záruce, tak ať se snaží a to mám najeto jen 43tis.
A pak že máme kvalitní auta... :?