Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Re: Re: Re: Re: Autosalon na Prime - Octavia 2.0 FSI
pokial je to jazda v nizkych otackach ale NEVYUZIVA plny moment tak to ani nepozna ze je to ine palivo, pokial sa vyuziva plny moment tak jednak klesa ucinnost aj u toho 98 oktanoveho, este viac u 95 (RJ to ma rozoznat a prisposobit sa hlavne znizenim predzapalu) ale je to uplne zbytocne trapenie motora, plny kotol na tychto motoroch ma zmysel az od bodu maximalneho momentu vyssie -
"-- skrytý --" 14.05.05 14:38
« Re: Re: Re: Re: Autosalon na Prime - Octavia 2.0 FSI
Ja bych nerad, aby se to zvrhlo v typickou debatu je lepsi diesel nebo benzin? :-) O to mi nejde, kazde ma sve plus i minus. Ja jsem to psal spis s tim, ze s respektem a obdivem smekam pred tim, za jak lacino s tim skodovackym benzinovym dvoulitrem byli schopni jezdit, na to, jaky je to objem motoru. Spis si rikam, v jakych otackach asi museli jezdit a jaky to muze mit vztah na zivotnost celeho motoroveho ustroji a to cele jeste versus pouzite palivo. Skodovka u tehle FSI spis doporucuje 98oktan, ale nezakazuji ani 95tku. Pokud by clovek jezdil na lacinejsi Natural 95, neni to uz ve spojeni s takovymi pravdepodobne nizkymi otackami pro ten motor smrtici? Ber to jako muj dotaz do diskuse, chran buh ne jako konstatovani :-) -
« Re: Re: Re: Autosalon na Prime - Octavia 2.0 FSI
tak sa pozri sem
[odkaz]
nejako im nesadla mierka, ale vidis sam ze pri 2000 ten motor ma skoro ten isty tocak ako maximalny
to ze ten 16V motor vyhuli 6000 neznamena ze v nizkych otackach netaha
pod 2000 uz odpadava ale presne to ti urobi aj dizel, neskorsie ale ovela strmsie (vypne turbo), vyhoda dizla je v turbe, v nicom inom, turbo ti tocak zdvihne ale poondi pri tom cekovo jeho priebeh ze mas jedno miesto s maximom, zatial co tento benzin (a vecsina 16V) bez turba ma priebeh tocaku plochy -
"-- skrytý --" 14.05.05 13:27
« Re: Re: Autosalon na Prime - Octavia 2.0 FSI
yyyyy: No jo, jenze Tvych 1396ccm vs. 1984, to se blizi pomeru 2:3 .. ikdyz je jasne, ze jinak se zivi Tvych 98 koniku, kteri musi cvalat rychleji, nez sice vetsi stado, ktere ale jen kluse :-) Spis me v te reportazi prekvapilo, ze ac benzinak, tak 90% max. kroutaku to ma uz pri 1700ot. .. to je mozna cesta, jak snizit spotrebu benzinaku, posunout provozni otacky niz, do oblasti naftovych motoru. Takze pokud s tim jezdili lochtackou nekde kolem 1900-2000ot., tak je mozne, ze s tim jezdili az tak lacino, ale kazdopadne me to dost prijemne prekvapilo, kloubouk dolu.
Mne se na delsich trasach, kde je zahrnuta jak dalnici jizda, okrsky, tak prujezdy mestem a vesnicemi, nedari se dostat pod 2.70 l/100km, to je pro me momentalni limit. Ikdyz pokud bych vypl svetla a vse podobne, nasadil uzsi gumy misto tech 185mm, tak bych to asi srazil jeste o 0.1-0.2, cert vi, s jinym autem nez svym jsem si takhle nehral, tak mi chybi zkusenosti a odhad. V podstate nejlevneji ustalenou jizdou to dokaze jet pri +- 52km/h na ctyrku, to se to dokaze pohybovat mezi 2.5-2.6, ale na tehle soutezich musi byt rychlostni prumer minimalne 60km/h :-) Ale urcite neni umera, cim pomaleji, tim levneji .. Kdyz mam prumer mezi 60-80km/h, tak mivam prumer spotreby vzdy lepsi, nez kdyz to placam tim dennim jezdenim pres Prahu pod 55km/h ... holt ustalena jizda rulez 8) -
« Re: Autosalon na Prime - Octavia 2.0 FSI
No nechcem ta sklamat, ale na 5.0 (4.9 neni tak daleko) som sa dostal vybehnutim skoro celej nadrze na mojom starom kombiku 1.4 16V ... boli sme dvaja, tiez to bolo v kuse a bolo to plazenie sa po rovinke dedinkami v sobotu/nedelu (prazdna cesta), nic som nevypinal, mal som topanky aj koselu, akurat som siel hodne jemne (60-90) a zabrzdil som mozno tak 5x, viac nie -
"-- skrytý --" 14.05.05 10:27
« levne tankovani v Praze za 25.90kc/1l nafty
mimochodem, zkusil jsem po delsi dobe zajet k JETu v Pocernicich, kousek vedle Cerneho Mostu a vcera v patek vecer tam meli naftu za 25.90 ... v porovnani s beznymi cenami, v porovnani s pomerne levnejsim JETem na Barrandove, resp. v Ujezde nad Lesy za 26.70 a pomalu se zdrazujicim JETem v Kralove Dvore na D5 za 26.90 to byl trochu balzam na moji penezenku. (ikdyz oproti tankovani pred tremi lety za 18.20? :'-( )