Renault Clio (II)
"-- skrytý --" 20.05.05 09:56
« Re: Re: Vyplaseny novy majitel - dotazy
Ja mam tu hranu stejne a zvedal jsem to v tomhle miste jak s originalnim heverem, co je ve vybave, tak s hydraulickym, proti rovne podlozce (vzdy klasicky pres silnou kozenou rukavici :-) a nikdy naznak problemu. I v servisu mi rikali, ze to davam na spravne misto, tak snad jo. Uz jsem to takhle zvedal myslim ze 9x. -
"-- skrytý --" 19.05.05 19:31
« Re: Vyplaseny novy majitel - dotazy
Zdravím
Onegear tu řeší jak zvedat Clio. Mám novou Thalii a se zvedáním úplně stejný problém. Práh auta je zakončen zespodu ostrou plechovou hranou, která pravděpodobně v místě určeném ke zvedání je zesílena malým tenkým kouskem plechu. V té kolmé hraně plechu je oválný otvor (možná pro nějaký typ heveru). Je to stejné jak u předních, tak u zadních kol. Podrobnosti jsou vidět na obr.:
Hever, který je ve výbavě Thalie, má tvarovanou hlavu s drážkou, jak je vidět z foto. Plechová kolmá hrana prahu budí dojem, že se při jakékoliv manipulaci s heverem zbortí, pokud bude o ni opřena hlava heveru při zvedání. Ale žádné jiné zesílené místo pro zvedání na Thalii není! Zvedal už někdo Thalii heverem z výbavy auta, jde to? Kdo to už zkoušel, napište sem zkušenosti.
Majitelé Clií, máte ten hever a spodek auta stejný?
Ale jo, to s temi jedny disky na dve sady gum, to jsem neuvazoval, tohle je rozumny argument. ;-)