Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 05.06.05 10:06
« uz jsem v "100.000km-Clubu"
Tak v patek to prislo :-) Muj Cliousek uz ma stovku za sebou a jsem bez zaruky :-( :roll: Tak snad bude hodnej jako doted a zlobit me nebude. Ale je to stejne divny pocit, jak je ted na palubaku ta ujeta celkova vzdalenost dlouha, zleva doprava .. sest cisel .. hmm .. moc se mi to nelibi 8-s >:D Po 100.308km, s celkove stravenymi 1818 hodinami za volantem, s celkovou prumernou palubakovou spotrebou 3.480 a realne podle tankovani 3.709, vztric za dalsi stovkou >:-[] Docela zajimavy statisticky udaj je i celkova cena ze vsech nakladu na 1km a jen z nakladu na palivo ... 6.25Kc/km, resp. 0.75Kc/km. Doufam, ze se mi ty celkove podari nekdy srazit pod 4kacky. Je to celkem boj, ony ty rocni naklady nejsou dvakrat male. 8) -
« 100 000 km Renault Clio
Zdravím Vás všetkých.
Mám pre Vás všetkých majiteľov Renault Clia výbornú správu. V prehľade spoľahlivosti testov na 100 000 km redakcie AUTO BILD za posledné mesiace sa Renault Clio umiestnil na výbornom mieste, čo svedčí o kvalite týchto automobilov.(viď tabuľka). Však niekedy si stačí iba sadnúť do nejakého konkurenta aby som zbadal ako keby o triedu nižší dojem z celého automobilu. No to je ale môj súkromný názor a možno je to aj otázka môjho vkusu.
Tu je tá tabuľka.
1 – Mazda 6 5 HB 1,8i Comfort
2 – Ford Focus 1,6 Kombi
3 – Ford Mondeo 1,8 Kombi Trend
3 – Opel Vectra 2,2 16 V
4 – Renault Clio 1,4
5 – BMW 318i
6 – Volkswagen Golf 1,4
6 – Nissan Almera 1,8
7 – Volkswagen Lupo 1,4 TDI
8 – Audi A6 2,8
8 – Hyundai Elantra 1,6
9 – Renault Kangoo 1,9 dTI
10 – Alfa Romeo 147 2,0 T.S.
10 – BMW X5 3,0 D
11 – Mercedes-Benz A 170 CDI
11 – Mercedes-Benz C 220 CDI Kombi
12 – Opel Zafira 1,8 16V
13 – Volkswagen Passat Variant VR5
14 – Opel Astra 1,6 16 V Comfort
14 – Mercedes-Benz ML 270 CDI
15 – Audi A4 Avant 1,9 TDI
16 – Škoda Fabia 1,4 16V
17 – Škoda Octavia Combi 1,9 TDI
18 – Fiat Punto 1,2
18 – Renault Laguna 1,9dCI
19 – Audi A2 1,4
20 – Peugeot 307 HDI 110 FAP
No myslím, že celkom slušný rad automobilov nechalo za sebou CLIO. A Mazda 6 ako jediný automobil v celej histórii testov AUTOBILD na 100 000 km nezískala ani 1 trestný bod. Boli tam síce maličkosti ako v zime slabo držiaci výduch vetrania, ktorý nedržal požadovaný smer a vo veľkých mrazoch sem tam zamrzol resp. zadrhával plynový pedál. A údajne čelné sklo po malých prasklinách museli viac krát meniť, pretože sa to rýchlo zväčšovalo. No a čo ma najviac prekvapilo bola slabšia antikorózna ochrana na niektorých častiach, čo ale nebolo nič extrémne. No takže ako vidíte aj automobil bez trestných bodov má pár chýb. Takže ak má Vaše Clio nejakú chybičku, treba mu ju odpustiť.
Zdraví Vás bobo. -
"-- skrytý --" 02.06.05 18:53
« Re: Re: pocitani vzdalenosti
To jsem si sice taky rikal, ikdyz si nemyslim, ze by se ty rozdilne vzorky do te miry jinak deformovaly, ze by to zcela anulovalo ciste matematicky rozdil v obvodu pneu. Ale kdyby to aspon udelalo rozdil 100 metru .. at mam radost :-) .. ale ono ani to ne, proste na chlup porad stejne :-) Na tech petistech kilakach to jezdim stale max. +- 600 metru rozdil, a to jeste proto, ze mezi Rozvadovem a Ambergem sem tam zmeni ruzne rozkopane useky a misto 3 objizdecich sikan jich je tam jindy 5 anebo jedna :-) -
« Re: pocitani vzdalenosti
ocitava sa z rohatiek na diskoch (na megane vsetkych 4roch)
co sa tyka zjazdenia - musis si uvedomit ze koleso je stlacene a stycna plocha zavisi od tlaku ... bez ohladu na zjazdenie, na rozmery gumy atd ... takze zavisi na defomovani ... vzorok ma zase "neobdlznikovy" prierez (nizsi vzorok sa menej deformuje lebo ma vecsiu plochu od prorodzenia), guma sa pri odvalovani deformuje a ma preklz (vpreklz je vecsi pri vyssom vzorku), takze to cele s vyskou vzorku nie je az take priamociare ako by sa zdalo a daju sa s tym pri dizajne robit vselijake triky -
"-- skrytý --" 02.06.05 16:43
« pocitani vzdalenosti
Nejak mi neni jasne, z ceho vlastne auto odecita ujetou vzdalenost. Teda ne ze bych netusil, ale jak je mozne, ze mi ukazuje stejnou ujetou vzdalenost jak na novych pneu, tak na sjetych? Tam se prece ten obvod zmeni, mozna se zda, ze ne tak vyrazne, ale ono to nejspis udela cca 1.5%. To uz na 40km trase udela hezkych par set metru, nemluve o 500km strece .. a mne to obe tyhle stejne trasy odmeruje porad na chlup stejne :-) Tak nevim. -
"-- skrytý --" 27.05.05 10:21
« Re:
bruno, jo jo, jak Ti to tu uz za me potvrdili ostatni, to myslim vazne .. ale tu spotrebu ber prosim jen jako prumer za celou dobu. V lete mi to ted bezne jezdi za 2.9 - 3.1, a to vcetne 1/3 po meste po Praze ;-) Ale koukej na to tak, ze ja jako zivocisna anomalie jen delam cest svemu autu, ze serie Extreme >:-[]