Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 27.07.05 10:45
« Re: Re: Re: Sjíždění - opotřebení pneumatik
Občas nějakou zatáčku říznu, to je fakt. Líp se řežou ty levotočivé :-!
Každopádně nechám vše překontrolovat než budu dávat nové pneu. V okolí praha-východ ty silnice stojí čím dál víc za prd. Občas bych si radši přál 14" kola. Jenže ty 15" tomu cliu zkrátka sedí. Mám najeto 53.500,- ale měl jsem tam i zimáky, takže kolik ne těch CPC nevím. Každopádně nikde nejsou slike. -
"-- skrytý --" 27.07.05 10:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: policejni kontrola
lufiku, aktualne maji ty moje CPC-letnaky za sebou 71.350km (zimni probeh na zimakach v tomhle udaji uz pochopitelne neni). To vis, lakaji me ta dve magicka cisla .. aspon 75 .. nebo jeste lepe 80tis? >:D -
« Re: Sjíždění - opotřebení pneumatik
dlabas: tak o probleme s pneumatikami Ti mozem dost popisat, ale urcite nemam problem na pravom prednom kolese. Ja mam problem na zadnych a uz je jasne co to robilo. Nahovno cely podvozok. Geometria OK moze znamenat v tolerancii a tak sa moze toto prihodit. Nechaj si este zmerat razvory naprav, ci to koleso nienahodou mimo svojho miesta. U mna je tento problem. Inak ak mate s kamosom ten isty problem a jazdite tu istu trasu, moho by to byt vecou jazdneho stylu, mate poceste par peknych lavotocivych zakrut, ktore si radi reznete. -
"-- skrytý --" 26.07.05 20:16
« Sjíždění - opotřebení pneumatik
Jako Ajvn mám od výrobce CONTINENTAL Premium Contact.
Byl jsem dokonce před cca půl rokem na geometrii, protože jsem spozoroval, že se mi pneu více sjíždí. Geometrie byla OK.
Problém je, že nejvíce mám opotřebené pravé přední pneu (u spolujezdce) a to dost nerovnoměrně. Vnější strana mám cca 1,5mm, ale střed a vnitřní starana 3-3,5mm. Ostatní kola jsou celkem v pohodě.
U kámoše na Megane Grantour se také víc sjíždí to samé kolo.
Jaké máte zkušenosti nebo rady a tipy?
Chci je letos dojezdit a pak půjdu asi do CPC2. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: policejni kontrola
Vyrobcovia asi menia zmes aj pred touto hranicou. Na mojich Continental SportContact2 nejako nemozem dojazdit posledny milimeter :-) Ta guma je tam uz dost tvrda a odolava opotrebeniu vyrazne lepsie, ako ked mala hlboky dezen (gumy maju cca. 16 mesiacov od vyroby, vekom to asi nebude). A uz vobec nedrzi tak, ako kedysi. Tam, kde som kedysi presiel 110 dnes uz pri 90km/h piskaju. Umerne tomu som prisposobil styl jazdy, ale ak mi niekde niekto skoci do cesty a ja to neubrzdim, budem moct vinit iba seba, aj ked je guma este v zakonom stanovenom limite.
BTW aj tak mi to ale bzdi lepsie, ako nova Fabia na Barumkach >:-[]
to Ajvn - kolko si na tych gumach natocil?
nafta 28.40, Natur 95 28.30 ... minimalne dnes v 9:30 tomu tak bylo. 8)