Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

14.08.05  22:25

« Zkušenost s motorem 1,5 dCI

Přátelé, jsem tu dnes poprvé, možná jste už na moji otázku někdo odpovídal, přesto se zeptám: má někdo z vás dlouhodobější zkušenost s naftovým motorem 1,5dCI ? Už delší čas pokukuji po tomto autě, ale několik kolegů ze zaměstnání mne od koupi Renaultů obecně odrazuje, prý drahý a komplikovaný servis a nekvalitní a poruchové dieselové motory...Zajímá mě zkušenost a dojmy z motoru, spolehlivost, spotřeba, na co si dát pozor atd. Budu rád za jakékoliv zkušenosti. Díky >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.05  11:26

« Bez nadpisu

tv: ani ja nepoznam clio, poznam thaliu a thalia nema akust. upozornenie na kluc ponechany v zapalovani. Jedine akusticke upozornenie je vtedy ked su zapnute svetla, otvorene dvere a vypnuty motor. Zvuk ide tiez od relatka pri lavom kolene vodica (zospodu skovane).
    Za predpokladu ze clio/thalia to ma riesene rovnako, predpokladam, ze moze byt problem tam.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.05  11:03

« Bez nadpisu

Nepoznam sice Clio, ale vacsina dnesnych aut s digitalnym tachom uz nema cvakacie relatko. Zvuk sa vyraba cez reproduktor tacha, ten isty, ktory vyraba aj rozne zvukove znamenia. Skus napr. nechat vsetky styri blikace, kluc v zapalovani a otvor dvere, malo by sa ozvat akust. upozornenie na kluc ponechany v zapalovani, zatialco zvuk blinkrov sa na chvilu prerusi.
    Podla mna ak mas problem s tymi zvukmi blinkrov, jedna sa o nejaky bug v software (firmware) tacha.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.05  23:22

« Re: Závada

pod volantom na lavej strane je niekolko (4-5) zvlastnych malich krabiciek, skus s kazdou z nich trocha pomykat. Ked nepomoze, vytiahnut a prestriekat nejakym "kontakt sprejom".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.05  18:21

« Závada

Občas se mi stane, že když zapnu varovné blikače, tak neslyším to relátko. Zapnu klíče a už to funguje. Že by se mi po 2 let a 4 měs. začala * elektrika.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.05  12:23

« Re:

luf: verim, ostatne i to, jak jste s nim, s tou 1.4kou byli maximalne spokojeny v Cliich mluvilo dostatecne samo za sebe. Holt "Renault, naskok diky technice" >:D
  • 00 Reagovat !

foto

09.08.05  11:57

« Bez nadpisu

Ajvn - v tom aute je skvela aj 1.4 16V. Priemernu spotrebu ma kusok nad 6l/100. A autu poskytuje skvelu dynamiku a rovnomerny tah od 2 do 6.5t otacok. Ten motor je spickovy. To je vidno aj podla toho, ze ako jediny presiel bezo zmeny aj do Megana II.
  • 00 Reagovat !

foto

09.08.05  11:54

« Re: Re: Re: psychicka porucha?

Ja som pod 5.4 na normalnej ceste nesiel nikdy. Teda vlastne tento vikend som presiel 30km so spotrebou 3.9l. Ale to bolo z hor dolu do mesta, prevysenie 700m. Este pred mestom mi ukazoval PP spotrebu 3.4l, na dojazd som sa ale zabudol pozriet, skoda. Inak bezne jazdim okresky okolo 6l/100, dialnice a mesto mi priemer zdvihaju. Od maja tohto roku mam priemernu spotrebu iba 6.5, teraz v lete je to radost jazdit. Ale zase sa to vyrovnanva tou nehoraznou cenou benzinu
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.05  11:26

« Re: Re: psychicka porucha?

no pokial ide o toho predosleho, tak ratam ze pod 5l sa ist da, mne sa podarilo 5,3l ale to bola sakra pomala jazda a 90 so siel malokedy, skor ustalen 80-65 dedinky. Celkovy priemer na tom useku som mal cez 70km/h a urcite mi fukalo od chrbta. Bolo to na useku asi 220km. Proste som siel troska skor a mal dost casu, tak som siel v klobuku
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.05  08:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: psychicka porucha?

Miro ... prrrr oooouuuu .. zpatky na stromy .. kecam skutecne blbiny :-) (ja si to uvedomil uz vcera vecer ;-) ) ... samozrejme ne pry 90 :-) a hernek, ted bych kecal, kolik tam bylo presne pri 90 :-) Tech 3.6-3.8 to vazne jede, ale ted si uvedomuju, ze to bylo po meste, na ctyrku myslim, pri 60tce+ mozna nejakej ten drobnej kilacek (protoze otecko po meste moc 50 pünktlich nejezdi). Ale pri te 90tce tam bylo stopro vyrazne pod pet .. ale nechci si ted ZNOVA "vymyslet" :-D Ale co vim tutove, ze po tom meste, kdyz to zralo tech 3.6-3.8, tak nas bylo jako v tanku .. 4 + pes >:D a v kufr taky nebyl uplne prazdny :-) Je to Megane Berline, hatch, petidverak, 1.6 16V. Jak je to s cislovanim? Soucasny Megane je III? Nebo II a tamty jsou oba jednicka, jen ten druhy po nem je bran jako face-lift? Zkratka, je to ten aerodynamicky cisty, uhlazeny, s prednimi svetly jako slza, co ma udavane zrychleni na 100 za 9.6sec myslim :-) Rok vyroby 2001. :-) To auto ma pech, ze s nim jezdi rodice v 90% vyhradne na jezdeni po meste do zamestnani, na kratke streky do 8-10km :-( Nicmene i presto s nim maji spotrebu 7.1-7.2, a to je u nas semafor na kazdem dalsim rohu a neco jako "zelena vlna" u nas ti dopravne-inzenyrsti blbci neznaj ... grrr, ten Beroun timhle uplne zmrsili. Ja v moc 1.6kach nesedel (tenhle Megane, P307, Mazda, Fabka combi a Felicie :-) a kdyz, tak s ruznymi odlisnymi typy ridicu, nemuzu to odpovedne srovnavat, ale asi se prilis nespletu, kdyz reknu, ze tahle renaulti 1.6ka 16V bude jeste dlouhou dobu a v tomhle aute, jednou z nejlepsich .. jak dynamikou, vykonem, spotrebou ... co nevim, je spolehlivost :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…