Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Zkušenost s motorem 1,5 dCI
Přátelé, jsem tu dnes poprvé, možná jste už na moji otázku někdo odpovídal, přesto se zeptám: má někdo z vás dlouhodobější zkušenost s naftovým motorem 1,5dCI ? Už delší čas pokukuji po tomto autě, ale několik kolegů ze zaměstnání mne od koupi Renaultů obecně odrazuje, prý drahý a komplikovaný servis a nekvalitní a poruchové dieselové motory...Zajímá mě zkušenost a dojmy z motoru, spolehlivost, spotřeba, na co si dát pozor atd. Budu rád za jakékoliv zkušenosti. Díky >:D -
"-- skrytý --" 13.08.05 11:26
« Bez nadpisu
tv: ani ja nepoznam clio, poznam thaliu a thalia nema akust. upozornenie na kluc ponechany v zapalovani. Jedine akusticke upozornenie je vtedy ked su zapnute svetla, otvorene dvere a vypnuty motor. Zvuk ide tiez od relatka pri lavom kolene vodica (zospodu skovane).
Za predpokladu ze clio/thalia to ma riesene rovnako, predpokladam, ze moze byt problem tam. -
"-- skrytý --" 13.08.05 11:03
« Bez nadpisu
Nepoznam sice Clio, ale vacsina dnesnych aut s digitalnym tachom uz nema cvakacie relatko. Zvuk sa vyraba cez reproduktor tacha, ten isty, ktory vyraba aj rozne zvukove znamenia. Skus napr. nechat vsetky styri blikace, kluc v zapalovani a otvor dvere, malo by sa ozvat akust. upozornenie na kluc ponechany v zapalovani, zatialco zvuk blinkrov sa na chvilu prerusi.
Podla mna ak mas problem s tymi zvukmi blinkrov, jedna sa o nejaky bug v software (firmware) tacha. -
« Re: Re: Re: psychicka porucha?
Ja som pod 5.4 na normalnej ceste nesiel nikdy. Teda vlastne tento vikend som presiel 30km so spotrebou 3.9l. Ale to bolo z hor dolu do mesta, prevysenie 700m. Este pred mestom mi ukazoval PP spotrebu 3.4l, na dojazd som sa ale zabudol pozriet, skoda. Inak bezne jazdim okresky okolo 6l/100, dialnice a mesto mi priemer zdvihaju. Od maja tohto roku mam priemernu spotrebu iba 6.5, teraz v lete je to radost jazdit. Ale zase sa to vyrovnanva tou nehoraznou cenou benzinu -
« Re: Re: psychicka porucha?
no pokial ide o toho predosleho, tak ratam ze pod 5l sa ist da, mne sa podarilo 5,3l ale to bola sakra pomala jazda a 90 so siel malokedy, skor ustalen 80-65 dedinky. Celkovy priemer na tom useku som mal cez 70km/h a urcite mi fukalo od chrbta. Bolo to na useku asi 220km. Proste som siel troska skor a mal dost casu, tak som siel v klobuku -
"-- skrytý --" 09.08.05 08:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: psychicka porucha?
Miro ... prrrr oooouuuu .. zpatky na stromy .. kecam skutecne blbiny :-) (ja si to uvedomil uz vcera vecer ;-) ) ... samozrejme ne pry 90 :-) a hernek, ted bych kecal, kolik tam bylo presne pri 90 :-) Tech 3.6-3.8 to vazne jede, ale ted si uvedomuju, ze to bylo po meste, na ctyrku myslim, pri 60tce+ mozna nejakej ten drobnej kilacek (protoze otecko po meste moc 50 pünktlich nejezdi). Ale pri te 90tce tam bylo stopro vyrazne pod pet .. ale nechci si ted ZNOVA "vymyslet" :-D Ale co vim tutove, ze po tom meste, kdyz to zralo tech 3.6-3.8, tak nas bylo jako v tanku .. 4 + pes >:D a v kufr taky nebyl uplne prazdny :-) Je to Megane Berline, hatch, petidverak, 1.6 16V. Jak je to s cislovanim? Soucasny Megane je III? Nebo II a tamty jsou oba jednicka, jen ten druhy po nem je bran jako face-lift? Zkratka, je to ten aerodynamicky cisty, uhlazeny, s prednimi svetly jako slza, co ma udavane zrychleni na 100 za 9.6sec myslim :-) Rok vyroby 2001. :-) To auto ma pech, ze s nim jezdi rodice v 90% vyhradne na jezdeni po meste do zamestnani, na kratke streky do 8-10km :-( Nicmene i presto s nim maji spotrebu 7.1-7.2, a to je u nas semafor na kazdem dalsim rohu a neco jako "zelena vlna" u nas ti dopravne-inzenyrsti blbci neznaj ... grrr, ten Beroun timhle uplne zmrsili. Ja v moc 1.6kach nesedel (tenhle Megane, P307, Mazda, Fabka combi a Felicie :-) a kdyz, tak s ruznymi odlisnymi typy ridicu, nemuzu to odpovedne srovnavat, ale asi se prilis nespletu, kdyz reknu, ze tahle renaulti 1.6ka 16V bude jeste dlouhou dobu a v tomhle aute, jednou z nejlepsich .. jak dynamikou, vykonem, spotrebou ... co nevim, je spolehlivost :)