Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

21.09.05  21:13

« Moc nestartuje:-(

Ahoj pánové, mám problém, prosím o rady: jde o Clio 1.2 8V. Od doby co jsem projel dost hustý déšť (někteří i zastavovali), auto moc nestartuje. Resp. chytne, ale když pustím klíček, tak chcípne. Není to pravidlem, ale stává se to. Dost často pomůže přidat plyn. Po pár takovýchto pokusech o start, pokud nevyjdou, je lepší chvíli počkat. Takhle se mi dusila 105, ale ta měla karburátor? Když už motor běží, je vše OK, táhne bez cukání, prostě všechno jak má být. Prosím o radu co s tím. Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.05  08:41

« Re: Re: Cena za servisní služby v rámci záruky

Jo a jeste me zarazilo, ze auto vubec nechtelo jet a nesvitila ani neproblikavala vubec zadna diagnosticka kontrolka na kombi pristroji.
    z toho si nic nerob. Mne motor dochol, neslo ho vytocit cez 2500-3000ot a kontrolka o.k :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.05  08:04

« Re: Cena za servisní služby v rámci záruky

Jo a jeste me zarazilo, ze auto vubec nechtelo jet a nesvitila ani neproblikavala vubec zadna diagnosticka kontrolka na kombi pristroji.
    drCvach
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.05  08:01

To Miro: hned jak motor opustil volnobezne otacky, tak to bylo spatny. Jak si napsal, vysplhalo se to maximalne na 1800. Nádrž v té době byla asi na 3/5. Myslim ze s dotankovanim to nemeli nic spolecneho.
    Po nejakych konzultacich si myslim, ze by to mohl byt spatny EGR ventil, nebo pridrene turbo. Uvidim co mi reknou v utery v servisu.
    drCavch
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.05  07:48

drCvach: motor netahal od 1800 ci uz j tych 1800 sa splhalo minuty ? Nebolo to po dotankovani plnej ?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.05  20:30

To Ajvn:
    Ty to mas dobry - tobe, aby nasli zavadu tak musis nechat auto vypnuty.
    Ja, abych udrzel zavadu funkcni, musim nechat bezet motor :-)
    Tak uz vim jak to udelam - necham auto bezet na volnobeh, dokud neprijedou a pak mi snad najdou co tomu je. Snad mi nedojde nafta >:-[]
    drCvach
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.05  16:59

Dr., docetl by ses to v historii tehle mistnosti, jak jsem si uzival Assistenci, kdyz mi hledali zavadu na zamykani auta. Neco podobneho .. zavada se objevovala jen nekdy, velmi narazove, kdyz jsem byl dvakrat v servisu, ani jednou to tam neobjevili (ale ani mi to neuctovali, ze zkouseli diagnostiku). Doslo na umluvu, ze kdyz se mi zavada projevi v praxi, zavolam si Assistance, at prijedou a provedou ohledani a diagnostiku na miste. Taky se tak v budoucnu stalo, ja jiim volal a slecna na aparatu se kroutila. Ze kdyz je auto mobilni, at dojedu do nejblizsiho servisu. Ale tim bych prisel o ten jedinecny stav, ktery bylo potreba oddiagnostikovat :-) Nakonec mi dala kontakt na nejblizsi servis, ktery zajistoval i RA a s nim jsem se nakonec sam domluvil, ze prijedou, nic mi fakturovat nebudou a ze mi tu diagnostiku na miste udelaj. Ale bylo to jen o jeho dobre vuli, ze se chtel domluvit na podminkach jinych, nez mi vymezovala ta kroutici se slecna, s tim, ze uz si to nejak zaridi oni s Renaultem, aby jim to nakonec proplatili.
    Takze ono je to s tou Assistance trochu slozitejsi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.05  14:12

Tak takhle jsem o tom nepremyslel :-)
    Ale mas mozna pravdu - v nejhorsim tam napise vypadlej kablik, kterej diky jeho sikovnosti byl zastrcen spatky na sve misto >:D
    drCvach
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.05  14:05

Ja myslim ze sa stane uplny opak, asistencak si to odskrtne ako vyriesenu zavadu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.05  13:51

Renault Assistance mam.
    Ale co se mi stalo bylo nasledujici
    - Po pětiminutovém zastavení a vypnutí motoru se po znovu nastartování dostal motor do stavu, kdy nechtěl vůbec táhnout, maximálně šlo dosáhnout přibližně 1800 otáček se zařazenou trojkou (to samé i s jedničkou a dvojkou). Motor měl divný zvuk pokud byl v zátěži. Volnoběžné otáčky se zdály být v pořádku. Po několika stech metrech jsme zastavili, vypnuli motor, minutu počkali a znovu nastartovali, ale stav byl stále stejný. Takto jsme ujeli asi tři kilometry bez zlepšení. Rozhodli jsme se zastavit a nechat motor vychladnout. Po třicetiminutové pauze jsme se znovu pokusili o nastartování a jízdu a od té doby bylo vše v pořádku (ujeli jsme asi 125 kilometrů).
    Kdybych cekal na Assistance, tak po nejaky dobe prijedou, budou hledat zavadu, v pameti RJ nic nemusi byt, auto uz bude OK. No a to same v servisu - ta zavada se treba zrovna nemusi vubec projevit. A pak to po me muzou chtit zaplatit, ne?
    drCvach
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…