Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 04.11.05 13:13
« Re: Re: vylet po Francii
luf: vidis, dalsi duvod pro Tebe, abys presel k nafte. Kdyz by se Ti to same stalo s ni, tak nafta narozdil od benzinu nesmrdi, ale prijemne voni .. to by Ti nejeden majitel ropacka zajiste potvrdil. Je to neco podobneho, jako pro piloty vune kerosinu .. to je proste laska na cely zivot >:D -
« Re: vylet po Francii
S benzinkami Elf maju domordci len dobre skusenosti. Ja som taku urobil tiez, natankoval presne tolko, co ukazal PP. IMHO ale jednu chybicku ta benzinka mala - nemala spatne odsavanie a tak mi kvapky benzinu a kopec vyparov z nadrze pristalo na nohaviciacha a potom som v aute hodnu chvilu smrdel :-( -
"-- skrytý --" 04.11.05 11:12
« a co takhle Norsko?
Kdybyste mel nekdo zajimave informace z cest po Norsku, nevahejte a dejte do placu. Chtel bych tam s Cliousem vyrazit pristi leto a projet ho. Tak kazdy dobry tip se mi bude hodit. >:D A nerikejte, ze jste tu vsichni pod vlivem svych manzelek a pritelkyn, pro ktere je etalonem dovolene vylucne sluneni na jihu u more a sever nikdy! >:-[] >:D -
"-- skrytý --" 04.11.05 11:10
« vylet po Francii
Uff, tak jsem zase najezdenej na pul roku dopredu. Za 13 dni jsem s Cliousem do Francie, po Francii a zpet nakrouzil 4.550km. Ale podivali jsme se az na nejzapadnejsi cip Francie a divali se Yankees pres ocean oknem do kuchyne >:D , ze severu zase anglickym gentlemanum pres kanal a vubec jsme prokrizovali Bretagne krizem krazem.
Neprijemne zjisteni je, ze ty nove CPC2, co mam obute, opravdu zerou vic. :-/ Mel jsem sice auto nahyble, cestu tam a zpet jsem jel sam se zasobami a bagazi, cestou tam nebylo nejteplejc mezi 5-10'C, ale spotreba 3.2 a 3.1 zpatky, to neni to, na co jsem byl zvykly :'-( Ikdyz asi v tom hraje svou roli drsnejsi ne tak kvalitni asfalt ve Francii na vetsine mist (jel jsem par Nationale), po Nemecku sla spotreba razem o vic jak dve desetiny dolu. No a ty jejich kulataky, to taky plynulosti jizdy moc neprida, ikdyz jsem s prekvapenim zjistil, ze zadne jine auto tam kruhaky tak rychle nestrihalo, jako to moje >:-[]
Zajimavost cislo dve, za 3.300 km po Francii jsem nepotkal jedineho Cecha, jedine "ceske" auto. Ale cestou zpet, par set metru za Rynem, jsem hned potkali do Francie jedouci 3 ceske kamiony >:D
Uz si pomalu na to jejich znaceni cest zvykam, ale po Bretagni jsem vzal rad za vdek GPS a Route66 >:D
Straznici Frantici jsou dobri tipci. Jednak obdivuju, jak jim to sekne v jejich uniformach, je to sice od pohledu "archaicke" 20.stoleti, ale ma to styl. Navic bacha, ty potvory pouzivaji radary v aute taky na zadku v zadnim cele patych dveri napr. u kombika P307, navic sprazene s velkou bleskovou vybojkou o velikosti dobre jako fotka 13x18 >:D Jednou jsem takhle mezi mesty uvidel jedouc na kopci v udoli pode mnou zablesk a pod kopcem si to opravdu takove auto stalo na odstavnem parkovisti a fotili co se kolem mihlo. A aby toho nebylo dost, cestou zpet, v 22hod v noci, si me zastavili v jednom mestecku za kruhakem a zachtelo se jim meho abstinencniho dychnuti a kontroly dokladu. Ale byli prijemni, usmevavy, ikdyz se chvili pozastavovali nad tim, ze mam ridicak na skupinu B. >:D :roll: Jestli tam vetsina lidi ma spis na traktor? :P
Jen si neodpustim pochybnosti nad ferovosti jejich pump, konkretne Elf. Jsou ze znackovych nejlevnejsi, obcas je srovnatelne cenou Esso (bral jsem trikrat za 1.050 EUR/l), ale vzdy se mi do nadrze veslo o znatelne vic, nez o kolik vic mi bezne promeruje palubak a tankovani na ceskych pumbach. 8-s
Jinak streka do Rennes se necha zmaknout na jednu nadrz z Cech dobre. Tam jsem dotankovaval na posledni CZ-pumpe v Katerine pred Rozvadovem a v Rennes (1346km) jsem mel jeste 3 litry v nadrzi, zpatky jsem cestou dolil sebou vezenou 10tku kanystr a cestu jsem s rezervou absolvoval na jednu takhle "dolitou" nadrz az do Berouna (1466km) s 8 litrovou rezervou.
Jinak jsem videl par povetsinou zaparkovanych Clio III, ale zatim to je spis svatek je videt, mnohem casteji uvidite Vel Satis :-) A propos, rad bych videl tabulku trhu automobilek ve Francii. Je to klam, nebo tam dobre 3/4 aut jsou spolehlive francouzske a ve zbytku se krci jine automobilove narody? Hodne malo VW, to uz je tam vic Opelu a Fordu. Hodne malo Japoncu. V oblasti Bretagne a Normandie dosahuje celkem ne nezajimavych cisel Rover, to me prekvapilo, preci jen znama "laska" Frantiku k Anglanum? >:D
Francouzsti ridici v tehle oblasti mi prijdou jako jeste vetsi defensmani, nez Nemci. Na nacionalkach se jim moc do predjizdeni nechce, premysleji o tom kilometry a kdyz nemaji volno aspon na pul mile dopredu, tak se moc neodvazi. Kdyz to srovnam s ceskymi stuntmany na silnicich >:D Ale taky jedou vsichni po okresce svych povolenych 90 a kdyz jede nekdo individualisticky o deset mene, uz jsou nevrli a nemaj nekteri pro problikani daleko. :) -
« Re: THalia Tlmice
Thalia ma vyssi podvozok ako Clio, takze je celkom mozne, ze tlmice budu uplne ine. Ale naisto to neviem.
BTW predajne nahradnych dielov ti predaju aj to, co na auto nepasuje. Uz som podobnu skusenost urobil a vyhodil som v predajni 2500SKK za vec, ktora na to auto fakt nepasovala (v znackovom servise to so mnou nakoniec nemysleli uplne zle). -
"-- skrytý --" 27.10.05 11:33
« Re: Re: Moje 60tisic. prohlídka - neautorizovaný servis
To Miro:
stírací gumičky jsem si kupoval sám - grafitové. Ostřikovací kapalinu si stejně dolévám sám a ostatní kapaliny kontroloval akorát jsem koukal jako blázen, že je v servisce psané až po 120tis km nebo 4 letech (brzdovka a chladící).
Zkrátka v Praze po mě chtěli 11000,- a to se mi zdá vážně moc :!:
A navíc: který neautorizovaný servis má diagnostiku ;-) (nemá korejce a japonce) -
« Re: Moje 60tisic. prohlídka - neautorizovaný servis
Teče Vám převodovka - to už muselo dělat v záruce, jenže Renault se asi na to vysral.
renault sa na to nevysral, je to proste v norme
Zadní brzdy "pakny" maximálně ještě 10tis km, což se mi zdá málo a jelikož normálně vydrží tak 2x tolik co přední tudíž tak 120tis km. A do toho všeho lehce teče jedno prasátko. Opět podezřívám Renault, jelikož mi v záruce opravovali pískání zadních brzd. Neuznali to ani jako záruku a naučtovali mi to.
normalna vec u kazdeho auta
nebyt prednych desticek, mas to za 3t. A kontroloval ti stierace, vodu v ostrekovacoch ......, lebo aj to je dolezite, autorizovany servis si da na tejto cinnosti zalezat :-) -
"-- skrytý --" 24.10.05 18:15
« Moje 60tisic. prohlídka - neautorizovaný servis
Tak jsem tam ráno zavolal a v 10:15 přistavil auto. Hotové bylo v 13:30. Takže žádných 5,5hodin fakturovaných jako u Renaultu.
Mám najeto 60200km a auto je staré 2,5 roku.
Technik:
Teče Vám převodovka - to už muselo dělat v záruce, jenže Renault se asi na to vysral. Co si zákazník neřekne přehlednou. Zadní brzdy "pakny" maximálně ještě 10tis km, což se mi zdá málo a jelikož normálně vydrží tak 2x tolik co přední tudíž tak 120tis km. A do toho všeho lehce teče jedno prasátko. Opět podezřívám Renault, jelikož mi v záruce opravovali pískání zadních brzd. Neuznali to ani jako záruku a naučtovali mi to. Navíc mi poškrábali zadní bubny, když je sundavali, ale to jsem zjistil až v pneuservisu, když jsem přendaval letní obutí za zimní. Nemohu to dokázat, ale pravděpodobně mi je technik vyměnil anebo ty pakny vydrží pěkný prd.
Když jsme se bavili o motorovém oleji, tak říkal, že 30tis je moc. A že ten starý olej nevypadal moc dobře. Pokud mám prý motor rád, tak ať přejdu na 15 tis.
Resume:
Za to co chce Renault servis za garančky bych nejradši stál vedle toho technika a pozoroval ho, jest-li to dělá pořádně.
Cena:
Přední brzdové destičky - 1349,-
Vzduchový filtr - 332,-
Olejový filtr - 208,-
Motorový olej 5W40 - 1395,-
Diagnostika motoru - 500,-
Práce - 1000,-
Celkem: 4784,-
Ještě mi bude dělat příští týden palivový filtr, protože ho neměli - na počkání.
Diagnostika našla chybu:
Kód chyby: DF031
Popis: Obvod elektromagnetického ventilu EGR - nad maximální mezí
Stav: přerušovaný
Chybu vymazal a časem uvidíme jest-li se objeví znovu.
No jo, ale kdyz uz by doslo na "vypalne", tak bych si pak mozna to nove Clio poridil .. teda pokud by mi aspon neco pojistovna vratila, abych se nevratil uplne s holym zadkem :roll: :shock: :D