Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

16.09.02  10:30

« Re: Zima klepe na dvere

Zimy sa netreba bat. Cez zimu parkujem cez vikendy na moste nad potokom a byva tam bezne aj -30. Najvacsi problem je, ked primrznu dvere o gumy, inak s autom ziadne problemy. Treba startovat s vymacknutou spojkou, aby sa to vobec otocilo, ale po chvilke uz motor veselo bezi (olej 0W-40) a po 2-3 minutach uz moze clovek vyrazit. Bacha si treba dat na okna, bezne sa stava ze primrznu, ale motorcek to zatial vzdy vydrzal. BTW renault je od predajcu pripraveny na zimu do -40, aspon tak mi tvrdili a ziaden problem s tym nebol.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.02  08:16

Jo a jeste obecne. Jestli mas takovy najezd,
    ze budes menit olej pred zimou a pak i v lete,
    tak doporucuji na zimu nejaky ridsi olej (0Wxx, 5Wxx).
    Az prvne uslysis startovani motoru promrzleho na
    -20 C a mene, mozna se leknes ;-)

No a jinak takove ty bezne veci jako chladici
    kapalina se spravnym bodem tuhnuti, stejne tak i
    voda do odstrikovacu, zkontrolovat (dolit/dobit)
    baterii.

Venku ti totiz za noc auto hooodne promrzne, takze
    tam u nej muzes mit i o 10 (a i vice) stupnu mene, nez jsi
    mel v garazi a to je pak vse poznat (olej, stav
    baterie).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.02  08:10

Takze nezapomen (nevim jak je delane Clio) striknout
    neco do zamku a do mechanizmu (obcas tam byva na to ze vnitr otvor).
    Take nezapomen osetrit gumy na dverich (aby neprimrzaly).

Na zamky pouzivam WD40 (vim, ze existuji i jine
    veci a tohle neni primarne na to, ale nebudu mit v garazi/v tasce
    predse 50 pripravku?). Na gumy pouzivam silikonovy
    olej. Predni okno normalne beru skrabkou,
    o poskrabani nemej strach. Alespon ja jsem si toho
    nikdy nevsiml. Horsi je pousteni steracu na suche
    (a zaprasene) sklo v lete...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.02  11:25

« Zima klepe na dvere

Lidicky, resim mne nezname otazniky. V rodine jsme meli auto vzdy garazovane, takze no problem, zatimco ja mam auto venku a zima se blizi. Mate nejake osvedcene postupy, resp. pripravky, kterym napr. rano cistime zamrzla okna? Nebo to resite jen tou trojuhelnikovou skrabkou? To se to okno prece musi casem pekne poskrabat,nebo ne??? A co odemykani vozu? Ted, kdyz se odemykaji auta na dalkac, byva jeste problem se zamrzlymi zamky, resp. celym odemykacim mechanismem?? Kdyz Vas napadne jeste neco, na co se v zime pripravit a neco poridit, budu za takove tipy rad:-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.02  23:33

« servisna prehliadka po 60.000km

Je to naozaj velmi smutne ked tu citam ake mate s renaultikmi problemy. Chcel by som sa opytat ci mi nevie niekto povedat kolko penazi si mam pripravit na servisnu prehliadku po 60.000km? Pozeral som sa do servisnej knizky, zistil som ze toho budu robit dost vela(teda mali by robit).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.02  06:56

« Re: clio 1.2 16v

Tomu bych moc nevěřil ;-). Včera jsem dojel ke švagrovi a už jsem nedjel... Naštěstí to byla jen vypadená podtlaková hadička. Dnes jedu do Brna, měl bych najet cca 70 km, tak jsem zvědav jestli dojedu anebo se zase něco vymrví.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.02  21:26

Takze aj moje Clio uz je OK. Vymenili palivove cerpadlo. Co ma prijemne prekvapilo bolo, ze to urobili zadarmo, dokonca zaplatili aj odtahovku. Dufam ze to bol posledny problem...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.02  13:40

A co se prostoru týče. Clio nemá málo místa ve předu, ale Megane působí vzdušněji. Na velikosti asi záleží. Akorát jsem s ním nenajel do garáže a už vyjet ze dvora bylo umění. To je taky jeden z důvodů, proč nemám větší auto. Musel bych je parkovat na ulici a to je i na vesnici dost velké riziko. Brácha od švagra koupil jetý Megane ze SRN a interiér je někde jinde a to je auto o 4 roky starší.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.02  13:34

Ajvn: No, měl jsem tu základní verzi Authentique. Plyšové výplně dveří vypadaly "neučesaně", podivný nádor v prostřed palubky je strašnej, zvláště bez rádia. Plasty PD vypadaly jakoby pořád špinavě, asi by je stačilo přeleštit. Sedadla byla tragicky měkká, ale ne nepohodlná. Při prudkém průjezdu zatáčkou pískají gumy (nevím jakej byl rozměr pneu), když jsem auto plně obsadil tak jakoby změklo a průjezd zatáčkami byl celkem nepohodlnej. U Clia oceňuji, že se chová i při plném obsazení skoro stejně. Upozorňuji, že mám verzi Dynamique, která má tvrdší podvozek. Od toho zřejmě plynou i mé problémy s pazvuky v interiéru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.02  10:58

skv: Tak do jizdnich vlastnosti se nechci poustet, otec s Meganem jezdi tak, ze nepoznam, jak se auto chova v krajnejsich rezimech:) S Cliem jsem spokojeny a ackoliv je pravdou, ze pri ostrejsim prujezdu zatacek se mozna vic naklani do boku, nez konkurence, tak ale spolehlive drzi stopu a kola nezapiskaj a nezapiskaj. Ikdyz urcite je to diky tem 15" kolum s CPC. (+ kvalitni sportovni sedaky a je Ti jedno, jestli se trochu naklani, protoze Te to drzi v sedle a nepusti :-) Co bych opravdu vyzdvihl, jsou brzdy. Ale co se interieru tyce, tak nemuzu rict, ze by Megane mel "horsi" interier. Spis na me z neho dycha dojem "obyvaku", zkratka pohodli, prostor vsude okolo, i dopredu .. naproti tomu v Cliu je sice prostoru take dost, ale to auto s Tebou vic sroste a pusobi dynamicteji.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…