Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Zima klepe na dvere
Prave som sa vcera vratil domov, takze mozem podat spravu. Z Tesca mam inu flasticku, vola sa to Rain Kleer od Turtle Wax, ma to modru nalepku s kvapkami. Pre tych co nevedia o co ide: neviem presne zlozenie, ale tie vodicky sa v zasade skladaju zo silikonoveho oleja rozpusteneho v izopropyl alkohole - ale nekamenujte ma ak zazeniete nieco ine. Princip je v tom, ze ak sa to rozotrie po sklke, lieh vyschne a zostane tenka neviditelna vrstvicka tuku. Ten znizuje povrchove napetie a kvapka vody sa nerozleje po skle ale ma len malu stycnu plochu (rovnaky efekt ako ma ortut) to dovoli prichadzajucemu vzduchu tu kvapku lahko odfuknut. To ale nie je vsetko. Nejake kvapky tam vzdy su, ale aj tak je sklo "priehladne" pretoze funguju ako "opar" na skle a nemenia lom svetla, cize sklo je aj tak bez problemov priehladne. Ja jazdim 90% po dialniciach a tam stierace vobec nie je treba. Stierat treba len ked auto stoji alebo ide pomaly. Najvecsi zmysel pochopite vo chvili, ked protiiduce auto obhodi sklo mlakou na zemi, normalne bu ste nic nevideli kym nepribehnu stierace, s vodickou ani neviete kam sa voda podela. V noci zistim ze prsi az ked nevidim cez zadne sklo, na prednom vodu vobec nie je vidno. BTW, ked si sklo natieram, natrem aj stierace, dlhsie to vydrzi. -
Ja sice nemam original "Rain X", ale s tou kopiou som tiez spokojny. Meno vyrobku si nepamatam, ale je to v podstate jedno - je ich dost na trhu. yyyyy ma pravdu - na vsetkych je obrazok s polovocou skla cistou a polovicou "mokro-rozmazanou". Pri pouziti je dolezite dodrzat navod, cize nepatrne mnozstvo tekutiny dobre rozotriet na ciste!!! sklo, nechat chvilku zaschnut (kym namazem tou druhou flastickou druhu polku okna - cize 2-3 minuty) a potom cistou a makkou handrou vylestit. Lestil som aj kuchynskymi papierovymi utierkami - tiez dobre, ale trochu zanbechavaju za sebou ciastocky papiera, ktore sa vsak zo skla rychlo odfuknu. Na skle to vydrzi cca mesiac, resp. pri sustavnom pouzivani stieracov cca 1000km. A este ma napadla jedna vyborna vlastnost - musky sa zo skla daju odstranit jednoduchym zapnutim stieracov - proste nedrza tak silno, ako ked to nie je namazane, ale to skor do rubriky "Leto klepe na dvere" :-) -
tak to si budes musiet kupit dve, ale davaj pozor aby to nebolo na tie iste strany; to my co so sebou nosime zrkadielko to mame jednoduchsie, druhu stranu skla robime cez zrkadielko; ale moc ten napad uz nevylepsuj, aby sa ti nestalo ze to natries na opacnej polke zvnutra ... -
for je v tom ze sa nenachytaju :-) ... btw ja mam take co sa vola "rain x" ale dostat to aj od roznych inych vyrobcov, chod v autokozmetike po flastickach a citaj, vecsinou tam byva namalovane take sklo na jednej strane ciste, na druhej mokre ... -
Jednu dobru radu mam na zimu - mazat celne sklo tekutymi stieracmi. Vlani som to robil pravidelne a oplatilo sa to - ocenite to zvlast na posolenej mokrej ceste za nakladakom; pri jazde v noci v na mokrej ceste je to na nezaplatenie; rano, ked je namraza sa kludne mozte kochat na upotenych spoluparkujucich, ako im to na skle drzi a vam staci zlahka prebehnut sklo skrabkou - castokrat vsak staci zapnut stierace a ostatne uz roztopi kurenie. Vlani som kupil asi 3 dl flasticku a minul som z nej asi 10% - stala cca 130Sk v Tesco. (...hmm...zeby reklama? :-) ...)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!