Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
matuS 08.01.04 15:39
« Re: Ostrekovace
yyyy> ludia maju zvratene nazory. tocenim motora sa nic nepokazi, je na to stavany. maximalne bude pri nejakych dvestotisicoch km brat viac oleja, co sa vyriesi novymi piestnymi kruzkami a tesnenim hlavy. to je par tisic korun. kym podtacany motor bude mat v * klukovku, jej ulozenie a podobne sracky ktore su drahe jak svina -
"-- skrytý --" 08.01.04 11:10
« Re: Chudaci naftaci :o)
jak yyyy, tak luf tu pisete o 1.9, ale proc? Copak je nejaky axiom, ze diesel zacina na 1.9??? (lufe, krom toho ja neuvazoval 1.6ku, ktera se jako Clio u nas v Cechach neprodava, ale 1.4) Mne to srovnani 1.4 benzin s 1.5dCi na 80hp prijde odpovidajici. 1.4 ma lepsi z 0 na 100, ale ne o tolik, aby to byl rozdil tridy. 1.5 ma naopak lepsi kroutak a lepsi elasticitu nez benzin. Benzin naopak kontruje vyssi maximalkou, ktera je sice oproti mym 175 znatelneji vyssi, ale to mi pro provoz neprijde rozhodujici .. jak casto potrebujete jezdit vic, nez 175? Takze pokud jako kupujici premyslim o autu ne jako o zavodnim stroji, ze ktereho chci zdimat limity, ale jako o prostredku k memu uzitku, tak mi ty oba stroje vychazi v 90% svych provoznich rezimech velmi porovnavatelne.
A ze byvaji Vase "oblibene" 1.9ky vyrazne drazsi? Proc ne, ale to neni argument pro to pausalne rict, ze naftaci jsou mene vyhodni. Jak kteri a jak proti kterym benzinakum. -
Ajvn - nemozes porovnavat 1.5dCi 80PS a 1.6 16V 115PS koli diametralne rozdielnemu vykonu. A preto musis ratat, ze rozdiel cenny bude 115tis SKK, havarijna a zakonna poistka bude drahsia a na 100km usetris 100SKK. To tie pocty vyzeraju zase trosku inak, ze? -
Problem v porovnani benzinu a nafty je v neporovnatelnom priebehu tocaku. Ak porovnam porovnatelne vykony, napriklad 83kw benzin 1.6 a 88kw dizel 1.9 tak neviem kolko musim najazdit aby som vykupil 120kk cenovy rozdiel, na druhej starne s dizlom si kupujem vecsi vykon v strednych otackach ale zase maly rozsah otacok a teda castejsie radenie. Myslim ze je to vec natury, som benzin positive a myslim ze by mi vadilo ze by mi motor pri predbiehani odpadaval. Dost som jazdil s 2.5TDI A6 (vykonovo neporovnatelne s mojim 1.4 16V v meganovi) a mozem povedat ze som dost trpel syndromom kratkej ruky, to je ked stupim na plyn, chvilu nic, potom ma to zarazi do sedacky ale motor sa pretoci styri krat a uz musim taky zarazeny radit (kratka ruka), inak sa to zarazenie premeni na nalepenie na sklo. Ovela viacej mi vyhovuje konstantny tocak v case (ziadne turbodiery) aj v otackach (ziadne odpadavanie) - proste uvalim stvorku nech sa deje co sa deje a ta to dotlaci na akykolvek rychlostny limit u nas ... petku zaradim az na dialnici -
« Re: Ostrekovace
luf, ja som nemal na mysli ze by to autu nejako uskodilo, mal som na mysli skorej tie reci, mozno som to blbo napisal, ale sam som to zazil, vytacam to do 6000 uplne bezne a ked som sa minule predvadzal kamosovi co si kupil feliciu s 1.6 a rozpraval nieco o trhani asfaltu, tak som mu ukazal ze 1.4 sice nic netrha, ale odpadne az na 7000 (zohriata, inak mi vypina pri 5800 co ma teraz v zime dost serie) no a ked to videl tak sa zmohol na jedine - ze od mna teda ziadne auto nekupi :-) -
"-- skrytý --" 07.01.04 17:40
Lufe, mne se ty Tve pocty nezdaji. :-) Ja mam Clio, tak budu pocitat Clio, ne Megane. Bohuzel jsem jeste nenavstivil JET po novem roce, tak nevim, kolik mame ted cenu, ale pokud uvazim, ze bude asi 21.00 Kc nafta (OMV vedle, ktera byva vzdy drazsi, mela 21.10:), tak benzin bude asi kolik..hm..25.00 ? bajvoko. Kolik bych mohl jezdit svym stylem s 1.4 Cliem? za 5.6 ? Takze 10.000km na palivu by me stalo 14tis Kc. S 1.5dCi jezdim 3.8, takze to jsme na sume 7980 Kc. Rozdil tedy 6020Kc na kazdych 10000km. Pojistna zakonna sazba je stejna u obou kubatur, u havarka zaplatim jen o tolik vic, o kolik je vyssi porizovaci cena, ale ta cena rocne neni rozhodne vyssi nez 1000Kc, spis v mem pripade vyrazne nizsi. Garancka me prvni vysla 3845, kolik stoji u benzinu? Bude to vetsi rozdil nez 1500 v muj neprospech? Pokud najedu rocne aspon 30.000Kc, tak usetrim 15500-16000 Kc oproti benzinakovi. Me ten naftak stal o +- 15000-20000 vic, nez benzinak ve stejne vybave. Takze rok a pul provozu a mam to zpatky. :o)
Lufe, nekomu to klape, jinemu ne :-)) A ta opojna vune nafty u pumpy .. tu bych za nic nerikajici zapach benzinu nevymenil :o) No a to nemluvim o velmi rozdilnem akcnim radiu. Ja si nestezuju. ;-)
Ale touhle slavobranou samozrejme nechci upirat benzinakum, ze maji taky sve sportovni kouzlo .. az na ten zapach benzinu :-)))