Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Chudaci naftaci :o)
>to je naopak ta radost z jizdy< nie, radenie pri predbiehani nie je radost ale listok na cintorin :-) preco by som mal stratit cenny cas ked to spravim na jeden pink??? Automaticka prevodovka ti v tom nepomoze, maximalne CVT ... ale paci sa mi ako vsetky necnosti dizla povazujes za pasiu :-) ... mozno som uz na to stary, ale ja robim vsetko aby som nikde jazdit nemusel :-) -
"-- skrytý --" 13.01.04 14:09
Nene, to je naopak ta radost z jizdy, z kontaktu s vozem, ze jste jedno telo, jeden duch :-)) A jeste vetsi predjizdeci euforie je radit pri predjizdeni v zatacce :o))
Kdyz Te tak posloucham, proc Ty si vlastne neporidis automat? :-) Ja jsem teda jeho odpurce, mne to razeni proste bavi, a ted to nerikam samoucelne pro to, abych si obhajil sveho diesela :-)) -
No ona by nebola rovna, bol by tam taky velky hrb, ale je odstrihnuta riadiacou jednotkou (nepisal si minule o nejakych mapach?) - cize plniacim tlakom z turba a vstrekovanim. Asi sa boja o klukovku :-) ... btw je to normalne, maju to aj benzinove turbo motory. V tej vyhladenej oblasti sa to prave chova ako benzinak. Niektore motory to maju tak silne ohranicene ze udavany vykon konci zrovna na konci toho vyhladenia (vyrobca s tou opadnutou castou uz nepocita) a tie maju potom max vykon pri napr 3500. Taky dizel by mi potom sedel, ale to by musel seriozne tahat uz od 1200, to by sa uz blizilo benzinaku a slo by s tym celkom pekne zazavodit :-) -
"-- skrytý --" 13.01.04 11:45
yyyyy a luf: Cim si vysvetlujete, ze ten novy 74kW diesel do Clia ma podle te krivky na autorevue.cz tak plochou krivku tocaku mezi 2000-3000, vlastne uplne vodorovnou?
Ty parametry jsou hezke, co o tom pisou :), skoda, aspon ten o 17% vykonejsi IC by mi tam mohli namontovat, ze bych jim to otestoval :-) Ale kdyz ctu, ze je to diky zvysene kompresi, tak mam obavu, ze to bude celkove nachylnejsi k porucham :-/ -
luf> nastup turba som tam nikde nevidel, musim to kuknut este raz, uz je to tusim tak dva roky co som sa s tym hral. Inak na odhad chovania sa pri najvysslom stupni nepotrebujes skoro nic. Stacia ti tri body vykonovej krivky ktore dostanes v podobe max vykonu, max tocaku a "0". Ak tam nie su nijake triky ako ustrihnuty vrch ako maju dizle, tak ti staci vediet max rychlost pri max vykone (co sa vecsinou kryje), a potom z koeficienta odporu a odhadnuteho vykonu pri strednej rychlosti a znamej hmotnosti poznas zrychlenie. Nepotrebujes ziadne tajomnosti ako prevody, diferak, gumy a podobne co sa dost tazko od predajcu da vypacit (pokial sa to nevala na internete).