Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  10:05

« Re: a jeste jeden postreh k ABS na kluzku

Ajvn - ja som podobne Clio nabural. Zacal som brzdit asi 20m pred zatackou, rychlost bola o nieco vyssia ako maju bezne chodci a ono nic, iba sa smykalo a nic sa nedialo. Myslim, ze s alebo bez ABS, v tompripade to bolo jedno. Auticko islo ako na sankach. A ponaucenie je, ze ked sa aj nesmyka vsade, mozu byt useky, kde je auto nezvladnutelne aj pri malickej rychlosti a tieto useky su nerozoznatelne od ostatnych.

Ad pretacavost - staci ist aj trochu ostrejsie do zakruty, netreba ani uberat plyn a zadok proste ustreli. Je lahky a tak nema taku dobru trakciu ako predok. Tento sposob ustrelenia je ale lepsie ovladatelny, lebo je plynuly. Ked uberies, tak je to nahle a casto nemozes vediet, kedy sa ten zadok zastavi, vsak :-) BTW ked budes skusat na snehu, vyskusaj si esicko, ked ti uz v prvej ustreli zadok. Ten prekmit na druhu stranu je maximalna zabava, ale casto to konci hodinami, takze trenuj radsej tam, kde je dost miesta :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  20:54

« a jeste jeden postreh k ABS na kluzku

.. pokud se jezdi na hodne kluzkem povrchu, snih s uklouzanym podkladem, typicky na horach ted o vikendu:), tak moment, kdy sepne pri brzdeni ABS je k memu prekvapeni hodne brzo .. pri trochu silnejsim brzdeni. No silnejsim, moc silne to z pohledu bezneho provozu neni. Bajvoko jsem potreboval brzdit z 60tky na 30tku na useku asi 60 metru, umerne tomu jsem zacal brzdit a kuuu*va drb drb drb drb zaplo ABS a bylo mi v tu chvili trochu horko, protoze se zatacka se svodidly blizila neprijemne rychle a diky tomu ABS to auto brzdilo totalne na *piiip*. Na tak uklouzanem podkladu to rytmicke brzdeni ABS vzdy vedlo ke ztrate adheze. Nezbylo nez trochu povolit brzdu a zacit brzdit znova, vyslo to, ale mam z toho ponauceni, jak malo staci k tomu, aby to ve svahu z kopce na uklouzanem bylo ve chvilce neovladatelne. Tak bacha na Vasich cestach, at se z te radosti z jizdy a z hratek v zimnich podminkach nestane nejaka osemetna situace, kdy jde v lepsim pripade o plechy! :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  20:44

« Clious umi byt i pretacivy

Asi jsem neobjevil nic noveho, ale o vikendu jsem si overil, co uz jsem nahodne tusil, ze Clio se necha snadno dostat do pretaciveho chovani na kluzkem povrchu, aniz by se pouzila rucni brzda. Ale je to takovy "o hubu" styl. Nejlepsi je to jet s plynem do zacatku zatacky, jeste do okamziku, kdy uz kola zacinaji jit v natoceni a to auto se o nekolik stupnu vychyli z rovneho smeru a zacne opisovat oblouk. Pak uz staci jen pustit plyn a tim se odlehci zadek a ustreli. :-) Ne moc, vetsinou jen tolik, aby to pomohlo lepe tu zatacku vykrojit, ikdyz jednou se mi povedlo dostat ukazkovy smyk, ze se mi zadek dostal v 80-ti stupnove zatacce presne do vysledneho smeru a kontra jsem to musel rovnat, aby me to nepredbehlo. Ve finale to byl ukazkovy prujezd, ale jak rikam, je to trochu o hubu styl. :-) Tim spis, ze je podminka s tim plynem, ikdyz jen mirnym, jet az do zatacky, takze to nechte vede k tomu, ze je tam clovek minimalne o trochu rychlejsi, nez by bylo zdravy pri klasickym zpomalovani.. a beda, kdyz je ten podklad uklouzany vespod vic, nez clovek ceka... :-( .. to uz nezatoci ani cumak trochu a Clious v cele sve krase jede kamsi rovne k Neumetelum. :-/ Ale pokud se jede nekde v serpentynach, kde je najezdova rychlost do 30km/h, tak se s temihle hratky s plynem necha celkem bezpecne ten zadek dostrkavat :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  18:33

« Re: dalkove ovladani

no baterku si vyměnit můžeš, já to taky udělal, dalo mi ale chvilku přemýšlení, jak se to otvírá - vysune se to, ale potom mi to nešlo otevírat a tak jsem zajel do orig. servisu a ten chlap s tím šel do auta, chvilku to podržel asi zapnutý a hned to šlo - zdarma.
  • 00 Reagovat !

foto

26.01.04  15:39

« dalkove ovladani

Ahoj, mam problem s dalkovym ovladanim. Kdyz jdu z domu k autu, tak mi ho dalkac otevre, ale kdyz je klicek chvili venku na chaldnem pocasi, nebo v kapse, tak ne a ne reagovat... muze to byt slabou baterkou?
    Muzu koupit baterku a sam si to vymenit? Nenarusi to nejak immobilizer?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  13:02

« Re: Pískání brzd- Thalia II

Pokial nepiskaju pocas jazdy stale, tak by som to neriesil. Ked je vlhko, je bezne, ze brzdy piskaju. Pomoze ich poriadne raz za cas zadupnut, zrejme sa tym strhne nejaka vrstvicka, ktora to piskanie sposobuje a potom to aj lepsie brzdi aj nepiska. Aspon tak to funguje na mojom a na par autach co vo svojom okoli poznam.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  12:59

« Re: ad brzdove desticky

Ajvn - neboj, na prehliadke ti ich okuknu, ja mam este stale original. A ked sa zjazdia, na palubke zasvieti kontrolka a ty budes vediet, ze je cas. BTW ked uz sme pri tych serviskach - kam v Prahe na prehliadku? Alebo je to uplne jedno?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.04  21:07

« ad brzdove desticky

Jak jste poznali, ze je pravy cas na vymenu brzdovych desticek? Anebo se Vas nikdo neptal a na garancce Vam je vymenili a basta, jen proto, ze je to treba povinna vymena na druhe garancce?
    Mne se pomalu druha garancka blizi, tak doufam, ze mi je jeste nevymeni, podle me je musim mit jeste netknuty :-) .. kdyz brzdim skoro vyhradne jen podrazenym motorem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.04  20:54

« Re: Pískání brzd- Thalia II

Brzdy aj mne piskali tiez od uplne noveho auta, ale vzdy pri pomalej jazde (do max 20km/h) (a hlavne v zime). Brzdove dosticky ale vydrzali skoro 60.000km, a kotuce som menil teraz aj s dostickami - 105.000km.

Nejak som si nato zvykol :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.04  07:50

« tlumiče u pátých dveří...

Prostě mi přestaly držet víko tlumiče u pátých dveří. Tak by mne zajímalo, jestli to může být mrazem (u nás je přes 20°C), nebo jestli jsou na výměnu a jestli se dají nějak třeba naplnit a opravit? Dík předem
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…