Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

04.02.04  10:11

« Re: Nieco pre Ajvna - rekordna spotreba :-)

A este som zabudol: na soferovanie mam tiez okuliare do dialky, ale absolutne mi nevadia. Jazdim 95% v noci, zrkadielko sklapam a je mi fajn ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.04  10:08

luf, yyyyy: dik za info. Len ma zaujimalo, ako sa veci maju u inych. Ja cez Rakusko prechadzam 2x za tyzden (v pondelok trasu BA-Salzburg a v piatok naspat), vacsinou meravaju v Linzi kde je 100, mojich 120 ich nezaujima - cakaju na Madarov, co tam vobec nespomaluju ;). V Nemecku meravaju len sem-tam (napr. padak v smere na Mnichov za kopcom Ischenberg, tam je 100 a byvaju tam dost casto). Ja sa vsade drzim hesla "+20", to je este len nizka pokuta a bez "trestnych bodov".

luf ad spotreba: no, pri kludnej jazde sa prejavi ucinok tazkeho sprevodovania. Pri 120 mi Mazda toci necelych 3000rpm a plynovy pedal len tak steglim. Pri beznej rychlosti oscilujucej okolo 150 si cucne okolo 8, ked som minule o jednej v noci hnal z Olomouca do BA, tak mi tych 200km trvalo necelu hodinu a pol (vyrazenie o 1:00, o 2:30 som uz bol na Dlhych Dieloch; konstantne 180 tacho, to je nieco pre Ajvna ;)) a spotreba bola cca. 9.5l. To je ale asi maximum, co sa da spravit. Po meste to vychadza okolo 8.5.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.04  21:05

budte radi, ze nemate 1.9 dCi, z toho motoru se ted stal prutokovy ohrivac nafty a zera mi 9L, mrcha................. kdyz je v noci prazdna dalnica, tak me oci moc neboli a bryle nevadi
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.02.04  21:01

ajvn, skus kontaktne sosovky, su na soferovanie omnoho vhodnejsie, a aj pre oci. oplati sa investovat do drahsich modelov. (mesacne, alebo este lepsie dnove)
    zrkadielko si nesklapam, mam automaticky stmievatelne :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.04  21:01

Ajvn - prid sa pozriet do SR a uvidis, co je klidek a co su horuce hlavy. U nas ta normalne pustia, ked vidia, ze sa ponahlas, posluzne vyhadzuju blinkre atd., tuto ti manik v zadychcanej felicii neuhne ani za svet, fabie 1.4 44kW sa snazia ta silou mocou nepustit pred seba, kamionisti na zrkadla seru a vsetci spolocne seru na blinkre. A vsetci su nervozni, blikaju a trubia kedy sa len da (skusenosti z piatku poobede na trase Praha-Brno). Horsie sa snad jazdi uz iba v rakusku, kde sa vsetci trepu v lavom pruhu 80 a pravy je uplne prazdny :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.04  20:03

rakusania meraju rovnako spinavym sposobom ako nasi. Zalezu do mysacej diery na uplne bezpecnom useku a meraju na prilete. Potom uz platis aj za rychlost, aj za znamku aj za .... Nemci donedavna nemerali, ale teraz sa to rozmaha aj tu, ale to robia slusne postaveny aby ich kazdy videl. Podla mojho nazoru platim v daniach policajta za to aby bol poriadok (a teda aby ho bolo vidiet) a nie aby vyberali (schovany aby kazdy ten priestupok urobil), u nas je to tak - ked ich treba nemas ich, ked o nic nejde otravuju, presne rovnaki su rakusania. V nemecku nevidim policajta normalne nikdy ale ked sa nieco deje su tam hned - a co sa tyka rychlosti malokto si dovoli prekracovat rychlost, dokonca aj tunajsi sef dost drsne riadiaci bere limity velmi vazne. No a platit som v rakusku platil, raz som dokonca tazko zaplakal ked som si nevsimol v Passau spomalovacku pred hranicou (a to som vedel ze tam je, proste som ju nevidel), tak si ma hned odchytili, manik mi ukazal tabulku rastucu geometrickym radom, a uz som aj caloval. Neukecas ani prd. Tak radsej chodim "19 cez" to sa zda byt OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.04  17:58

orin: heh, myslis, ze som tie 500km streky myslel Beroun - Praha - Beroun? :-)) Na 500km sa to lebedi, na 1000km je to tak ako tak o hazarde a o velkej voli dojet v poriadku. A okrem toho, Tebe bych si za rucitela nezobral, ja som takto 1100 km odjel a .. odjel a prezil som :-))) Holt to vies, to u Vas ste moc horuce hlavy, to my sme tu pohodari, kliiid, my tu mame pevne nervy a hrosiu kozu. :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.04  17:24

to dabel - Ja s meranim v rakusku nemam takmer ziadne skusenosti, aj ked som tam za posledne 3 roky bol vareny-peceny. Videl som za celu dobu asi 4x merat, aj to vzdy v dedine. Na dialnici som ich nestretol nikdy (Vieden a okolie). Kamos tam dostal pokutu za rychlost, bolo to trapnych 21EUR za prekrocenie rychlosti o 21km/h.
    Celkom slusna spotreba pri ustalenej 120. To ti bezne zerie tak malo? Musim niekedy skusit vydrzat jazdit dlhodobejsie 120 (nemam PP, takze od benzinky po benzinku)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.04  15:18

Ajvn, to sa lebedi, ked jazdis Beroun - Praha a spat. Keby si sa mal trtkat za kamionom z Utrechtu NL cez zapchy okolo Dortmundu, cez Prahu do Trutnova (cca 1000 km), rucim Ti za to, ze to fyzicky ani psychicky nezvladnes.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.04  14:58

Ajvn: v ČR tak jezděj prakticky všechny, páč jezděj o dost přetížení - když to u nás nikdo nekontroluje... Naopak venku je to v pohodě, páč tam si to tak moc netroufaj. Až u nás nebude takový banánistán, a bude se to trochu hlídat, bude to i u nás jinak - i když já bych byl nejradši, kdyby ty kamiony nahnali na vlak - aspoň ty tranzitní.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…