Renault Clio (II)
"-- skrytý --" 09.02.04 16:32
« Re: nejde mi tam strcit ... DefendLock
orin: U DL se ta "pojistka" nevyjima, je to takovy silny kovovy spalik, ktery vycuhuje v off-rezimu bajvoko 2cm ven, jen tlakem ho zamacknes do on-rezimu :-) a klicem zase odemknes a mel by vyskocit sam. Z toho duvodu jsem si ho taky vybral, protoze bych nerad nekam do drzaku strkal ten vyjimatelny trn, jako to ma napr. myslim Medved. -
« Re: ...oprava blatníku pokr.
Hmmm, tak to zase v Renaulte nieco velmi dobre vymysleli, svetlo dolu :-(. Ja som ale myslel, ze si si to dal robit v znackovom servise, kde mi uctovali za nastrojenie dveri (montaz tapacirungu) okolo 600SKK a pritom su to iba 4 sroby. Som mysel, ze predny blatnik je tiez iba na sroboch, co su vidiet ked otvoris kapotu a zopar pod podbehmi (podbehy idu dole celkom lahucko) -
"-- skrytý --" 09.02.04 10:25
« nejde mi tam strcit ... DefendLock
Hm :-( .. tak mi uz minuly tyden zacal blbnout DefendLock, nejak se mu nechtelo po odemknuti vyskocit ven, musel jsem mu pomahat .. a v patek uz nechtel vlizt ani dovnitr. Ze by to tam zespoda nejak narezlo? No zaverem tohohle tydne mam v planu jit na druhou garancku, tak je na to necham juknout, kdyz mi ho tam sami instalovali.
A ne ze to ted nekomu nabonzujete, ze mam min ochranene auto! :-) -
"-- skrytý --" 06.02.04 22:16
« ...oprava blatníku pokr.
Dík za názory. Co se týče té ceny za demontáž a následnou montáž asi je úměrná. Jde o to, že se musel sundat přední nárazník, podběhy, horní dekl z umělé hmoty (kde je topení), stěrače a i přední reflektor. To mi řekli dva nezávilí a navíc, ten co mi to dělal je můj dobrý známí. Co se týče toho nástřiku, to máte asi pravdu, ale zatím to musím zkusit zastříknout sám a uvidím, jak s tím budu spokojen. Prostě mi teď na nástřik od profíka nezbývaji prašulky, ale až to půjde poohlédnu se po někom. Co se týče mé zručnosti, že bych si to mohl udělat sám, tak snad bych si troufl, ale moje podmínky jsou tak mrzké a já to autíčko denně využívám a i tak mi to nadělalo dost potíží, proto jsem zvolil tuhle cestu sic určitě dražší ale určitě rychlejší. Ono taky v tu chvíly šlo o to, že ten co mi ten blatník svařoval to musí dělat ve dvou a ten jeho pomocník má jít od soboty do nemocnice na 14 dní a tím by se mi to spozdilo. Takhle už mohu jezdit a nemusím se bát, že se trhlina rozšíří a s tím lakem nemusím spěchat... vždyť to je Trabant :)) -
"-- skrytý --" 06.02.04 14:40
« Re: ...oprava blatníku... :)
Luf: ten přední blatník je POUZE našroubovaný? Clio neznám, ale dost aut má blatníky nejen našrouvované, ale také posazené na tmelu - a nebo se při demontáži musí sundat podstatně víc věcí, hlavně Francouzi jsou na to specialisti... Takže, pokud je to tenhle případ, ceně za demontáž se moc nedivím. -
"-- skrytý --" 06.02.04 11:12
« Re: Suhlas s lufom
orin: Ja se ji snazim nekurvit, ja se ji snazim naucit, mne se libi, mel bys me v tom naopak podporovat, jako spravny vlastenec. :-)
P.S. a doufam, ze me prispevky o horkokrevnych/pohodovych typech ridicu podle zemepisne delky beres s usmevem a s vedomim toho, ze az takovy pausalista nejsem a pisu to cele v legraci a v dobrem rozpolozeni. :-)) -
« Re: ...oprava blatníku... :)
750 za demontaz!!! To bola riadna zlodejina, predny blatnik je nasrobovany na par skrutkach s maticami, cele odmontovanie by nemohlo trvat viacej ako 10 minut, montaz trosku viacej, aby ho clovek aj dobre zlicoval. To mi vychadza, ze niekto ma na hodinu cenu prace asi taku vysoku, ako ja na skoro cely den :-( -
matuS 05.02.04 22:53
« Re: ...oprava blatníku... :)
nechcem ta sklamat, ale setris na nespravnom mieste.
sam to s rucnym sprejom nikdy nenastriekas tak aby to nebolo vidno - ked nastriekas len cast, bude to vidiet (nezabudni ze na auta je okrem farby aj povrchovy ochranny lak!), a sam cely blatnik nenastriekas tiez bez toho, aby to nebolo vidno.
na tvojom mieste by som to nechal nalakovat profesionalne.
inac, demontaz, montaz, zveranie 1200kc, kolko si pisal ze stoji novy blatnik?
nezvladol by si tu montaz aj sam?