Renault Clio (II)
Nezdovodnovali to. Proste mi poedali, ze boli znicene a ze ich museli vymenit. Ale bol som rad, ze to urobili pocas jedneho dna (nebol som v znackovom servise lebo tam ako ich poynam by to trvalo 3 dni) lebo dnes musim ist do Kosic a nechcelo sa mi poziciavat si nahradne auto. -
Super. Ja som mal ten isty problem, odlepilo sa brzdove oblozenie na zadnom bubne. Ale nastastie sa to blokovalo iba pri jazde smerom vzad, takze som s tym odjazdil 1000km. BTW ako zdovodnili vymenu valcekov (lebo mne menili tiez a mam teda doma jedny v uplne super stave)? -
Vcera ma moja Thalia nechala stat na ceste. Rozsypali sa mi zadne brzdove oblozenie a zablokovalo sa jedno koleso. Museli ma odtiahnut do servisu kde mi odstavili zadne brzdy aby som mohol prist domov. Asi 200 km som isiel pre istotu max iba 70 km/h tak mi cesta dom trvala 5 hodin
Mal som najazdenych 88000 a akurat som sa chystal do servisu na garancku. Oprava stala cca 5000 (oblozenie a valceky)
P.S. ziadna kontrolka chyby nesvietila ani pri zablokovanom kolese -
"-- skrytý --" 09.02.04 19:06
« Re: 2.garancka, kolik mam cekat.
lufe, ja zatim porad jezdim na Kladno, kde to mam kupovane, takze uz me tam znaji a snazi se vychazet vztric. Co se jejich chovani tyka, stezovat si nemuzu, tezko uz ale hodnotit jejich praci, viz nektere me predchozi prispevky z minulych zkusenosti :-) -
« Re: 2.garancka, kolik mam cekat.
Nie som si isty, ci su brzdy samoodvzdusnovacie. Na jedej mojej fakture je odvzdusnenie brzd 0.5h :-) BTW staci sa ne tie dosticky mrknut a vies na com si. Ale som si vsimol, ze ked nieco spomenies (napr. tak ako ty tie brzdy), hned to chcu servismeni velmi ochotne vymienat. Asi maju na dieloch velmi vysoku marzu (vid. prispevok od orin-a). BTW kam si sa objednal? Potrebujem ist na garancku aj ja a budem musiet ist niekde v Prahe, neviete niekto kde su najlepsi?
Ked uz sme pri odvzdusnovani - je treba odvzdusnovat chladiaci okruh? Vymienal som termostat a od vtedy mi to vrta v hlave. -
« Re: 2.garancka, kolik mam cekat.
Mal pravdu, brzdy su samoodvzdusnovacie. Staci, ked zhodis predne kola a pozries akaze ti to hrubka dosticiek este zostava.
Na opravu, alebo garancku sa da doniest aj vlastny material kupeny v autorizovanych predajniach cca za polovicu (napr. Elit a pod.) Ja kupujem znackove veci vo Fram-e, neviem ci je to aj v CR. -
"-- skrytý --" 09.02.04 16:41
« 2.garancka, kolik mam cekat.
Tak jsem se prave objednaval na 2.garancni prohlidku a zajimalo me, kolik si mam pripravit odhadem penez. Nejprve rekl neco kolem 5-5.5tKc. Kdyz jsem rekl, ze by se meli podivat i na brzdy, jestli nechteji odvzdusnit, ze mam trosku delsi krok, ale ze si nemyslim, ze by to melo byt prave destickami, viz.muj jizdni styl, tak me vyvedl z omylu, ze temhle autum uz se brzdy neodvzdusnuji. Na dotaz, jestli uz mi menili desticky, ze ne a ze uz maj 58tis.km okamzite reagoval, ze se meni kolem 45tis.km a ze 60 je jejich horni zivotnost, nacez jsem reagoval svym Clio-kolegou lufem, ze on ma najeto 100, ale na to uz nereagoval. Desticky znamenaji dalsich snad 2.800 navic :-( Co si o tom myslite?
Skutecne se temhle autum uz nemusi odvzdusnovat brzdy a delsi krok na pedalu je tim padem vzdy dusledkem ojetych desticek? No a dat na 2.prohlidce pres 8 tacu, uff :-( Mate nekdo podobne krute zkusenosti?