Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

21.02.04  17:13

« 1.2 - 43 kW, he?

Ahoj, vybiral jsem ted auticko pro mou drahou, ale taky se budu vozit :o). Volil jsem mezi Renault Clio, Daewoo Kalos, Hyundai Getz, VW Polo ... Clio to zatim vyhralo, hlavne diky vybave, je to akce do 29.2. Jen mne zaskocilo ze prodejce tvrdil ze ma posil. rizeni a v letaku je u zakladniho modelu napsano, ze s motorem 1.2 nelze pos. pouzit ???
    1)Ma nekdo z Vas ten zakladni 1.2 43kW/60koni? Jak to jede ve srovnani s 50kW Felicii? A co kdyz tam ojedou 4 lidi?
    2) Jake tam jdou dat zimni gumy? cena i s plechacema? Nevyresi 13" problem s tema retezama, viz. predesle prispevky?
    3) Jdou nejak pridelat ty orig. poklice? Pixis jsou opravdu pekne, nerad bych aby zmizely hned 1. tyden
    4) kolik stoji ZARUKA+ ?
    5) co je to priprava na alarm? Jde tam dat Jablotron?
    Omlouvam se za delsi prispevek...
    Diky za odovedi....
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.04  23:16

« Re: reset palubniho pocitace ze zimy?

Podľa tvojho popisu som pochopil, že sa ti zresetovalo denné počítadlo km. To isté mi občas urobí Clio aj mne. V daždivom počasí. Po dvoch rokoch som prišiel na to, prečo iba v daždivom počasí. Lebo vtedy používam stierače. Občas sa mi stane, že pri skončení cyklu stieračov (nikdy nie keď sú stierače v stálom pohybe). sa rozsvietia kontrolky vstredovom poli, otáčkomer a tachometer klesnú na 0 a denné pčítadlo sa vynuluje. Celé to trvá max. do 3 s. Niekedy sa kontrolky iba mierne podsvietia. Vynulovanie počítadla však nie je vždy. Podotýkam, že auto normálne vtedy akceleruje, svieti, rádio hrá, takže keď sa výslovene nesústredíš na palubovku, tak ani nepostrehneš, že sa niečo deje. Rovnako je tiež počuť ten "harddiskový" zvuk - je to ale skôr zvuk skratu. Takže pri najbližšej návšteve servisu už mechanik vie, kde je jadro problému.
    Doteraz to bolo iba všeobecné. Niečo podobné ako u teba, keď nevieš, za akých okolností sa to deje.
    Po čase prídeš na to, kedy. Možno to je to isté ako u mňa. Keď ti končí cyklus stieračov, mrkni sa vždy na palubku.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.04  22:48

« Re: 100 000km je zivotnost Clia ???

Mám Clio, mal som Nexiu. Svietim stále - cez deň,
    v noci, v lete,v zime. Na oboch autách mi stretávačky (teraz H7 55W) vydržali 6 mesiacov a
    vypálili sa vždy obidve v priebehu 3 týždňov.
    Iné žiarovky som za tých cca.8 rokov nemenil.
    Nie je to teda otázka kvality či nekvality tej či onej žiarovky, ale intenzity ich používania.
    Keď budem doma sedieť v noci potme, tiež vydržím
    s jednou žiarovkou celý život.
    Svietim nonstop kvôli bezpečnosti, i keď je to v mnohých prípadoch prd platné. Protiidúci bratislavčania a nitrančania (títo najviac) ťa ohrozujú aj keby si tam mal letecké svetlomety.
    Možno jazdia s klapkami na očiach, aby sa nemuseli na svoju jazdu pozerať. Inak by sa prepadli od hanby.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.04  21:18

« Re: Už mám první šrám

To tě lituji, kdyby to sklo bylo prasklé, vím, že se dá lepit, ale s tímto bych si nevěděl rady (vyleštit se to určitě nedá :(), jedině vyměnit. Ale nevím kolik takové sklo stojí. Možná by bylo dobré se podívat po šrotech ... dej vědět cos s tím udělal
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.04  12:40

« Už mám první šrám

Tak už mám na Clio první šrám.Asi místo litých kol budu kupovat přední sklo.Za stěračem mi zůstal asi kus ledu nebo kamínek, a když jsem zapnul stěrače,tak mi zůstala pořádná rýha na okně.Fakt smůla.Co se týká přetáčivosti.Už jsem si to taky vyzkoušel.Otáčel jsem auto na sněhu a do chvíle kdy jsem přidával plyn tak nic.Jakmile jsem ho pustil,tak zadek začal klouzat.Zkusil jsem to samé s Felicii a ta to neudělala.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.04  11:12

« Re: Brzdy

btw. Ja som pozeral manual k mojej thalii a kontrolka brz sa mi ma rozsvedcovat ak poklesne brzdova kvapalina.
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.04  22:39

« Brzdy

Ajvn: Hrubka brzdovych dosticiek je O.K. dovtedy, kym sa drat, kt. je v nich zapusteny, nedotyka diskov - kostry - cca 1 mm, ak sa dotkne, rozsvieti sa ti brzdova kontrolka,a vtedy treba menit. Je to spolahlive, sam som to na R19 robil asi 2x.
    Viliams: Nemas ABS ?
    yyyyy: na nasich len +9 = 139 +-1 , lebo pri 141 km/h ta uz skasnu.
    Eaten: Zdravim, vitaj u nas - Renault pozitivnych,
    ja uz mam 3-tieho a neviem vynachvalit :o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.04  19:54

« Re: Clious umi byt i pretacivy

Ale je :-) Ty mas pocit, ze riadit TGV aj ked chodi nad 200km/h je sportovy zazitok? Aby to bol zazitok, musi tam byt aj trosku toho adrenalinu a risku. Na rychlej jazde po dialnici nie je nic sportove, na rychlej jazde po snehu ano. BTW Clio sa na snehu a lade sprava dost dobre, zadok je lahky ale inak ma dost dobre zaberove a aj brzdne schopnosti (mozno prave preto, ze predok je tazky) Nemyslim, ze by bolo nejako vyrazne horsie ako ine auta, vacsinou povazujem za bezpecnu rychlost este o kusok viacej, ako jazdia ostatni ked je sneh. Podobny zazitok s vbehnutim do snehu som mal aj so starou Skodou 100, motor je vzadu a aj napriek tomu sa to stalo. BTW najhorsi na tom ustrelenom zadku je ten prekmit, ked ide zadok na druhu stranu, vtedy nikdy neviem, kedy sa zastavi :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.04  19:43

« Re: Clious umi byt i pretacivy

Ja som si Clio vychutnal na rovnej ceste v zime.
    Rýchlosť 40 km/hod, pravé koleso vošlo do sypkého (nie veľmi hlbokého) snehu, ľavé šlo po ujazdenom
    a zrazu mi zadok ustrelil do ľavej strany a kým
    som zareagoval, mal som tam asi 45°. Zadok sa mi
    šinul po nesprávnej strane vozovky a oproti mne
    šiel Off road. Minul ma práve v tej chvíli, keď
    sa Clio po dosť prudkej kontre vrátilo späť. Ešte dve mierne vyrovnania a bolo opäť kľudné(žiadne ubratie plynu ale mierna akcelerácia). Od tej doby si dávam pozor aj na homogénnosť povrchu cesty.Neviem si predstaviť čo by stalo ak by sa to udialo pri míňaní sa náklaďakom s návesom. V zime jazdím so zimnými gumami a toto správanie sa Clia ma zaskočilo. Rovnako dosť nervózne sa chová aj na miernej poľadovici. Mám pocit, akoby som jazdil v silnom vetre.Takže môj postreh na záver -
    Clio nie je vhodné na športovú jazdu v zimnom období.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.04  19:20

« Re: Pískání brzd- Thalia II

Mám rovnako Clio, rovnaké postrehy. V chladnom, resp. vlhkom počasí mi brzdy nepríjemne pískajú, kým sa nezohrejú. Mám 42000 km a brzdy som si dal prekontrolovať už 2x ( po 15000 a 30000). Boli v poriadku. Je to teda asi normálny sprievodný jav
    pri Cliach a zmizne po zohriatí brzd.Už to ani nevnímam.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…