Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Dobra smutna sprava
Zialbohu az taky vykon mat nebudem. Pohorsil som si v pomere vykon na kg, mal som 98PS na 1000kg a budem mat iba 115PS na 1220kg. Dvojliter ani dCi som si uz dovolit nemohol (aj toto bude s odretymi usami). Ale na dieselove dCi 80PS este stale budem mat s prehladom!!! -
"-- skrytý --" 23.02.04 13:39
« Re: Dobra smutna sprava
lufe, jsi zradce !! :-) ba co vic .. jsi dezerter ! :-))) Pockej pockej, az Tvuj Megane GrandTour bude predjizden nejakym Cliem, jak si reknes .. ze jaaa luf jsem se sveho Cliouska jen zbavoval, co jsem to jen udelal, chyba chyba ! :-) -
« Dobra smutna sprava
Po vyse 3 rokoch a 105.000km stravenych s Cliom som bol okolnostami donuteny presedlat na nieco vacsie. A tak sa dnes stalo, ze som si objednal Megane Grandtour. Auto bude moje niekedy v priebehu aprila az maja, dovtedy ma caka este dalsich priblizne 15tis km s mojim milovanym zihadlom Cliom. A tak, so smutkom v srdci, travim s vami poslednych par tyzdnov. Cliu cest!
yyyy - napis mi na lufik@hotmail.com, mam info, ktore by ta mohli zaujimat a nechcem to tu pisat verejne. -
« Re: 1.2 - 43 kW, he?
Ked tu citam, ako skvele jazdi Clio s 1.2, tak mam pocit, ze nieco nie je v poriadku so mnou alebo s vami. Mam 1.4 16V a velmi, velmi lutujem, ze som nemal 80tis viacej na 1.6 16V. Prazdne, alebo v dvoch ludoch to s autom dobre cvici, ale ked je v nom viacej ako 200kg (4 ludia), uz je to dost citit na jeho vykonoch a aby sa dalo dobre jazdit, treba ho o dost viacej vytacat. Kto sa ale otacok neboji, uzije s nim :-D Pri predstave jazdy s 1.2 mi vlasy stupaju dupkom. Ale ak neplanujes jazdit po dialnici, 1.2 ti v meste preukaze urcite dobre sluzby.
matuS - nechapem, ako mozes byt odviazany z litroveho yarisa - zere a nejde. Na pruzne zrychlenie clovek moze zabudnut, randal v otackach je dost hrozny, ked chces predbehnut, aby si radil a tocil az k cervenemu. Ale ked sa clovek neboji otacok a nevadi mu ten hluk, tak si zajazdi fajn. IMHO vacsi motor s rovnakym vykonom je podstatne lepsi a vo vysledku bude zrat rovnako. -
"-- skrytý --" 23.02.04 11:18
« dalkove ovladani obcas stavkuje a nechce zamknout
No tohle se mi stava uz delsi dobu .. hodne namatkou, to uz musi byt, kdyz se to povede. Vzdy staci strcit klicek do zapalovani, otocit na druhou polohu, a pak to zamknout jde. Ovsem vcera jsem myslel, ze dam Cliousi poprvy za usi. Nechtelo se mu to zamknout, stavkoval, opakovane do zapalovani nepomohlo, ani zresetovani ridici jednotky nezabralo, dvoji nastartovani, snad az na 12ty pokus ve skrince zapalovani ho probral a nechal mi auto zamknout. :-/ Pritom ve stavu baterky DO to nebude, dalkac v pohode cervene zablikne, kdyz ho zmacknu. Ze by mu nejak vcera vadil dest? -
"-- skrytý --" 23.02.04 11:14
« kontrolka elektroniky sem tam problikava porad
.. takze zhavicima svickama to pochopitelne nebylo, coz jsem ani nepredpokladal. Jeste abych se vratil k te garancce. Co me docela silne nakrklo, ze mi z nadrze zmizelo necelych 9 litru, s autem nekde nalitali kolem 85km a pochybuju, ze to bylo vsechno na brzde + udavana pul hodina zkusebni jizdy. Grrr. Se spotrebou pres 9 litru!! No to mi hlo zluci nejvic! :-)) Mi tim pekne nabourali moji Excelovou tabulku :-) To musi byt hrozni sloni, kdyz s autem jezdi za dvaapulkrat tolik, co ja.
No ale zpatky k te kontrolce elektroniky. Mam svou hypotezu, co mi to dela. De facto temer vzdy se mi rozsviti, kdyz pred tim nasledovalo vyrazeni. Kdyz jsem jel ze servisu, kde s tim museli jezdit porad pod plynem, tak mi ta kontrolka svitila temer celou cestu nepretrzite, protoze jsem s tim samozrejme razem jezdil uplne v jinem rezimu, sotva do toho nechavam neco striknout, jizdy z kopce, vyhozenej kvalt. Po tech 20km uz prestala svitit a pohoda .. pak uz se mi rozsvici jen nahodne tak na jednu vterinu, prave pri vyrazeni, resp. pusteni plynu. (neni to samozrejme s kazdym vyrazenim :-) Podle me je na vine ridici jednotka, ktera tyhle "mezni rezimy" nejspis obcas mylne vyhodnoti, jako ze doslo k chybe pri vstrikovani, ackoliv to bylo cilene chovani ridice. Uz opravdu nevim, jak si to jinak vysvetlit. Nejspis tam zase hraje roli ta dynamicka datova mapa v RJ, protoze po te, co ten motor byl ze servisu zvykly na to, ze ho doslova "uchcavali", tak celou cestu domu to svitilo. Jak uz si to na muj styl jizdy zvyklo, tak to pak samo od sebe prestalo.
Určitě přečip nemáš, ale co kdyby ti zkusili - reset jednotky - přehrání jednotky na stejnou nebo novější verzi.