Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
matuS 25.02.04 11:37
« Re: 1.2 - 43 kW, he?
je mi jasne ze tvoje clio na 4rke pri 100km/h zakceleruje lepsie, mas o dost vacsi motor :-) Ide o to, ze som s tym autom predbiehal a vazne to bolo pohodlne a rychle predbehnutie (predpokladam ze tych 5-10 aut co som predbehol nestupilo v momente predbiehania na brzdu :-) )
priemernu spotrebu 6.5 mame teraz, a to ma 600km. Z asi 550km bolo 150 mimo mesta dynamickym stylom (zabehavam ho dynamicky), takze podla mna ten tvoj znamy asi moc podtaca. Ja viem ze ten motor v otackach huci, ale on otacky potrebuje a je pre ne stavany. Myslim si ze po 10.000km bude priemerna spotreba pod 5.5 (jednak sa zabeha a druhak sa s nim bude jazdit menej dynamicky ako teraz)
Draha plynu je OK, len pruzina je silna a ten plyn je umiestneny troska krkolomne (povedal by som ze je prisposobeny na jazdenie v zenskych lodickach), takze ked si si este nezvykol, mohol si mat ten pocit. -
« Re: druha garancka a vychytani jinych much
Po 60tis ma stala prehliadka okolo 8tis SKK, fakt sa tam menilo skoro uplne vsetko, co bolo tekute (mne pri nej opravovali aj zadnu brzdu a tak mi vymenili aj brzdovku). Ajvn ma olej dost lacny, palivovy filter bol ale kruty! Na benzinaku ho menili tiez a bol za nejaku smiesnu cenu. Ak by ste mali zaujem, tak tu fakturu doma niekde vyhrabem. -
matuS - no ja neviem. Asi so zmlsany Cliom, ale na 4ku pri 100km/h sa s tym Yarisom nic nedialo. Spotrebu na trase, ktoru som s nim absolvoval mal priblizne rovnaku ako moje Clio na tej istej trase s tym istym rychlostnym priemerom. Jedna vec, co posobila pozitivne bola prave akceleracia z nuly, ked sa clovek nebal tocit, vtedy isiel do ~110 ako zihadlo. Dost bolo vidiet, ze je to mestske auticko. Majitel s nim mal priemernu spotrebu cca. 6,5l a to nebol ziaden zavodnik. Moje skusenosti s Yarisom pramenia iba z tohto jedneho kusu, ktory uz mal najazdenych 120tis, takze mozno uz bol za zenitom alebo sa k nemu spatne spraval :-) BTW ako sa ti dari stlacat plyn do 3/4, ja som mal pocit, ze plyn je iba full/off, taku ma kratucku drahu :-))) BTW2 urcite si nemyslim, ze 1.4MPI 50kW je lepsi motor, aby som nebol spatne pochopeny! Iba som mal pocit, ze by mu viacej slusalo o 2 deci vacsi objem pri tom istom vykone. Toyota motory vie, napr. 1.4VVTi je super (skoro taky dobry ako moj v Cliu :-) ) -
"-- skrytý --" 24.02.04 23:17
« Re: druha garancka a vychytani jinych much
No vyzera ze mas pekne drahy servis :-( Neviem, kolko som platil pri 60.000km, ale pri 90.000km som platil 4900.-SKK vratane DPH.
Tiez ma prekvapila lufova cena oleja v cechach, pozeram tu moju poslednu fakturu z 90.000km. 5.5litra oleja ma stalo 2585SKK s dph - olej elf 5w30 evolution SXR (na 30.000km) -
matuS 24.02.04 22:50
luf> yaris zerie malo. pruzne zrychlenie v dvoch osobach je OK, zrovna cez vikend som jazdil mimo mesta a predbiehanie na rovine nebol absolutne ziaden problem (100-120km/h na stvorke,takze ziadne tocenie k cervenemu, auto je nove, takze to tocim len po 5500, a plyn stlacam do 3/4). nezabudni ze to auto ma variabilne casovanie ventilov. btw v com je problem ked sa vytaca motor? (odhliadnuc od hluku)
hlucny ten motor je, to je proste fakt. co uz?
vacsi motor je urcite lepsi, ale aj viac stoji. do mesta je to idealne auto, mimo mesta bude jazdit malo, takze vsetko je OK. -
« Re: Dobra smutna sprava
Predavat ho nejdem, bude volne pristupne pre moju rodinu, takze predpokladam, ze moj otec a moj bracho sa pobiju, kto ho dostane. Uz sa na tu bitku tesim :-))) Povodny plan bol nechat si ho ako druhe auto, ale poistky a prevadzka by ma zbytocne ruinovali. Manzelka soferovat po meste nechce ani za svet, takze by iba zahalalo. A kedze nekupujem diesel, tak nove auto bude na jazdenie po meste rovnako vhodne ako Clio a tym stratilo vyznam nechavat si ho. -
"-- skrytý --" 24.02.04 10:13
« Re: kontrolka elektroniky sem tam problikava porad
dlabas: No nekdo mi tu uz driv radil, ze by to mel odstranovat nejaky novy firmware. Konkretne jsem je na to driv upozornoval, jestli tam mam opravdu opraveny a oni se dusovali, ze tam mam posledni, ktery jim Renault anoncoval .. ze jim to tam pry "vyskoci", kdyz mi maji nejaky novy dohrat, pokud je k dispozici. No ale po me zkusenosti, ze jim tam nevyskoci, ze mam prodlouzenou zaruku, uz temhle proklamacim tak moc neverim. Jinak prechipovane to urcite nemam, ne vedome ode me, leda ze by mi to dali jako bonus Frantici uz v tovarne :-))