Renault Clio (II)
"-- skrytý --" 30.03.04 10:54
To Kotlar:
první garančka mě čeká na konci května. Taky jsem zvědav kolik to bude stát. Jinak servisuju teď u AUTO-Otava v Praze 4. Zatím jsem tam byl 1x, když mi nabořili zadek. Ale to co u Pilaře neopravili, tak u nich v pohodě. A hlavně úplně jinej přístup k zákazníkovi. Technik si zapsal všechny závady a pak jsme jeli auto projet - vše se projevilo. Při předání jsem to zkontrolovali znovu.
To Matus:
Když se to namontuje, tak jsou tam trhací matky - construct nepovolíš. Musel by jsi ho odvrtat. Navíc je to u Clia ještě montovaný ze zhora i ze spoda, takže by museli pod auto. Ale to ti ho radši odtáhnou. Je to jen další způsob zabezpečení. Měl jsem tam jen imobilizér.
Předchozí auto - Felícii mi to zachránilo. Možná budu dávat ještě alarm, ale je to dalších 5 až 6 tisíc. -
Ahoj Chinine :-)
mám motor 1,2 16V 55 kw/75 ps. Pro běžný provoz je myslím ideální a i svou spotřebou a dynamikou mi vyhovuje. Vzhledem k tomu, že ročně víc jak 15 000km nenajedu, tak se mi diesel nevyplatí.
Vyzkoušel jsem celkem 3 značky žárovek H7 - Osram (Silverstar, Cool Blue), Philips, Narva a klasické Renaulťácké. Nejvíce vydržely ty od Renaulta. Jinak všechny ostatní praskali o sto šest! >:-[] Nejvíce však Osramky. Problém H7ček je v tom, že to jsou jednovláknovky a ty se zvýšenou svítivostí jsou za provozu až příliš horké a tak to vlákno prostě prdne prakticky hned. Znám lidi, co mají H4 a mají také ty všelijaké COOL... a svítí s nima pořád... Hold jsou to dvouvláknovky.
Hezký den.
Honza. -
Ahojky Dlabasi :-) ,
u Auto Pilař si řeknou za montáž xenonů 500Kč. Pak záleží na Tobě, zda si xenony koupíš sám - stojí cca od 3500 - 6000Kč, ale riskuješ, že koupíš špatnou sadu, která nelze do Clia namontovat. A nebo si je necháš komplet namontovat za 6500Kč přímo od nich jako já - bez starostí. Pokud chceš v noci fakt skvěle vidět na cestu a máš trochu peněz, mohu jen doporučit.Jen bude problém na STKčku, ale náhodou to jde sundat a zase namontovat :-) , takže by to neměl být až tak velký problém.
Jinak já koupil a servisuju auto u Dispa, je to pro mě nejblíž a servis nemaj zas tak špatnej. Mimo to po dobu 2 let máš u nich 20% slevu na práci.
Mé závady: praskající okna při stahování. Jednou se okno stahovalo nakřivo a bez podržení druhé strany nešlo zavřít. Asi jeden den mi svítila kontrolka ABS a ABS fakt nefungovalo - vyzkoušel jsem brzdit. Pak najednou zhasla a vše bylo ok. Četl jsem, že u Fábie měli stejný problém a že se jen jednalo o zašpiněný sensor, tak snad to bylo něco podobného. Pak jsem jednou stál trošku nakřivo a bylo asi -10 stupňů, když jsem nastartoval, tak PC mi hlásilo, že nemám olej. Protože jsem ale byl mimo civilizaci, musel jsem risknout dojet alespoň do města. Kontrolka oleje však nesvítila. Dojel jsem k pumpě, natankoval a zkusil zapnout zapalování a už bylo vše OK. Možná díky náklonu a mrazu ve chvíli startu se olej přemístil mimo sensory a tak si PC myselo, že olej nět. 8-s
V červnu mě čeká první garančka, tak jsem zvědav, kolik si řeknou.
Kde servisuješ Ty?
Zatím pá. Honza. -
"-- skrytý --" 29.03.04 16:04
Tak tě tu vítám. A kolik pak tě stály ty universiální xeony u pana Pilaře? Jinak já jsem od AUTO-PILAŘ utekl. Auto jsem tam koupil, ale se servisem jsem nebyl vůbec spokojen. Jinak nám napiš, jest-li tě potkali nějaké horší závady než prasklá žárovka. Dlabas ;-) -
Ahojky všem, tak si tak brouzdám po internetu a hledám nějaké stránky o Renaultech až tu náhle narazím na tento diskusní server a zjišťuji, že je nás, co mají Clio, spousta! :-) Napadlo mě tedy, že bych se chtěl stát jedním z Vás.... Na začátek by se slušelo napsat něco bližšího o mě. Jmenuji se Honza, je mi 30 let a od července roku 2002 jsem majitelem jednoho červeného třídveřového Clia 1,2 16V Dynamique, které můžete nejčastěji spatřit v Praze na Kamýku a na Budějovické ulici, či na cestě mezi Prahou a Domažlicemi. Clio jsem si vybral proto, že splňovalo mou představu o designu a o výbavě za slušnou cenu.
I když jsem s Cliem spokojen, tož najdou se i stinné stránky. Již od prvních metrů jízdy mě cosi vrže v palubovce a drnči mi přístrojovka. Nejvíce je to markantní na kočičích hlavách, to si připadám jak ve 20 let stářím rozvrzaném Trabantíku. 8-s Jak tak pročítám vaše příspěvky, máe problémy se zárovkami... No ani já nejsem výjimka. také mi praskají - cca 1 za 3 měsíce! :'-( Je to cca 14 dnů, co jsem učinil radikální krok a nechal si namontovat v Auto-Pilař univerzální xenony. Ty by měli prý vydržet mnohem více a v noci je to prostě paráda. Soucítím však s protijedoucíma, kteří ze mě asi nemají radost. Tímto se jim chci omluvit.
Ještě se musím pochlubit mou spotřebou ve městě, která činí 5,3l/100km, což si myslím je slušné.
Pro začátek by to mohlo z mé strany stačit, přeji všem Cliákům mnoho šťastných kilometrů bez závad.
Honza.
Zavady: Vadna kabelaz motoroveho prostoru, vymena potenciometru plynu a ridici jednotky - reseno v zaruce. Vrzajici plasty, mlatici zadni sedadla, uvolnene sedadlo spolujezdce, uvolnena lista kolem predniho okna - s tim jsem nepochodil, servisnimu technikovi se zdalo byt vse OK. Ted mne trapi samovolne resety PP a kolisajici volnobeh pri studenem motoru - obcas chcipne motor. Nemel jsem na auto asi moc stesti...