Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

30.03.04  13:03

« Re:

kotlar: Cau, mam to same provedeni, akorat koupeno 2001. Jezdim v prumeru za cca 6 l, 5.3 jsem dosahl akorat pri dalkove jizde.
    Zavady: Vadna kabelaz motoroveho prostoru, vymena potenciometru plynu a ridici jednotky - reseno v zaruce. Vrzajici plasty, mlatici zadni sedadla, uvolnene sedadlo spolujezdce, uvolnena lista kolem predniho okna - s tim jsem nepochodil, servisnimu technikovi se zdalo byt vse OK. Ted mne trapi samovolne resety PP a kolisajici volnobeh pri studenem motoru - obcas chcipne motor. Nemel jsem na auto asi moc stesti...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.04  10:54

« Re:

To Kotlar:
    první garančka mě čeká na konci května. Taky jsem zvědav kolik to bude stát. Jinak servisuju teď u AUTO-Otava v Praze 4. Zatím jsem tam byl 1x, když mi nabořili zadek. Ale to co u Pilaře neopravili, tak u nich v pohodě. A hlavně úplně jinej přístup k zákazníkovi. Technik si zapsal všechny závady a pak jsme jeli auto projet - vše se projevilo. Při předání jsem to zkontrolovali znovu.
    To Matus:
    Když se to namontuje, tak jsou tam trhací matky - construct nepovolíš. Musel by jsi ho odvrtat. Navíc je to u Clia ještě montovaný ze zhora i ze spoda, takže by museli pod auto. Ale to ti ho radši odtáhnou. Je to jen další způsob zabezpečení. Měl jsem tam jen imobilizér.
    Předchozí auto - Felícii mi to zachránilo. Možná budu dávat ještě alarm, ale je to dalších 5 až 6 tisíc.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.04  08:30

« Bez nadpisu

Ahoj Chinine :-)
    mám motor 1,2 16V 55 kw/75 ps. Pro běžný provoz je myslím ideální a i svou spotřebou a dynamikou mi vyhovuje. Vzhledem k tomu, že ročně víc jak 15 000km nenajedu, tak se mi diesel nevyplatí.
    Vyzkoušel jsem celkem 3 značky žárovek H7 - Osram (Silverstar, Cool Blue), Philips, Narva a klasické Renaulťácké. Nejvíce vydržely ty od Renaulta. Jinak všechny ostatní praskali o sto šest! >:-[] Nejvíce však Osramky. Problém H7ček je v tom, že to jsou jednovláknovky a ty se zvýšenou svítivostí jsou za provozu až příliš horké a tak to vlákno prostě prdne prakticky hned. Znám lidi, co mají H4 a mají také ty všelijaké COOL... a svítí s nima pořád... Hold jsou to dvouvláknovky.
    Hezký den.
    Honza.
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.04  08:17

« Bez nadpisu

Ahojky Dlabasi :-) ,
    u Auto Pilař si řeknou za montáž xenonů 500Kč. Pak záleží na Tobě, zda si xenony koupíš sám - stojí cca od 3500 - 6000Kč, ale riskuješ, že koupíš špatnou sadu, která nelze do Clia namontovat. A nebo si je necháš komplet namontovat za 6500Kč přímo od nich jako já - bez starostí. Pokud chceš v noci fakt skvěle vidět na cestu a máš trochu peněz, mohu jen doporučit.Jen bude problém na STKčku, ale náhodou to jde sundat a zase namontovat :-) , takže by to neměl být až tak velký problém.
    Jinak já koupil a servisuju auto u Dispa, je to pro mě nejblíž a servis nemaj zas tak špatnej. Mimo to po dobu 2 let máš u nich 20% slevu na práci.
    Mé závady: praskající okna při stahování. Jednou se okno stahovalo nakřivo a bez podržení druhé strany nešlo zavřít. Asi jeden den mi svítila kontrolka ABS a ABS fakt nefungovalo - vyzkoušel jsem brzdit. Pak najednou zhasla a vše bylo ok. Četl jsem, že u Fábie měli stejný problém a že se jen jednalo o zašpiněný sensor, tak snad to bylo něco podobného. Pak jsem jednou stál trošku nakřivo a bylo asi -10 stupňů, když jsem nastartoval, tak PC mi hlásilo, že nemám olej. Protože jsem ale byl mimo civilizaci, musel jsem risknout dojet alespoň do města. Kontrolka oleje však nesvítila. Dojel jsem k pumpě, natankoval a zkusil zapnout zapalování a už bylo vše OK. Možná díky náklonu a mrazu ve chvíli startu se olej přemístil mimo sensory a tak si PC myselo, že olej nět. 8-s
    V červnu mě čeká první garančka, tak jsem zvědav, kolik si řeknou.
    Kde servisuješ Ty?
    Zatím pá. Honza.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 29.03.04  23:03

« Re: Construct

dlabas, netes sa, obist construct dokaze priemerny zlodej, bohuzial :(
    ale kazda prekazka je k dobru, to je jasne.
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.04  21:11

« Bez nadpisu

Hladaj v tejto rubrike dozadu. Navod tu kedysi pisal speedy a asi aj ja. Ak nenajdes, tak si skusim pospominat, kde vsade su sroby ukryte :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.04  20:04

« dvere

Vie mi niekto poradit, ako mam rozobrat predne dvere?
    Robil to niekto?
    (v priehradke vo dverach mam malu strbinu, a do dvery mi popadali slane tycinky, ktore mi tam teraz hrkocu) :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.04  20:02

« Re:

kotlar: aky mas motor?
    btw. mne tiez ziarovky (HB3) strasne odchadzali (skusil som phillips, narva, elta) ale stale to nevydzalo. Podarilo sa mi zohnat Osram (normalne - nie Silverstar, cool blue, a pod) a tie mam doteraz uz 15 mesiacov :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.04  16:04

« Re:

Tak tě tu vítám. A kolik pak tě stály ty universiální xeony u pana Pilaře? Jinak já jsem od AUTO-PILAŘ utekl. Auto jsem tam koupil, ale se servisem jsem nebyl vůbec spokojen. Jinak nám napiš, jest-li tě potkali nějaké horší závady než prasklá žárovka. Dlabas ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.04  14:55

« Bez nadpisu

Ahojky všem, tak si tak brouzdám po internetu a hledám nějaké stránky o Renaultech až tu náhle narazím na tento diskusní server a zjišťuji, že je nás, co mají Clio, spousta! :-) Napadlo mě tedy, že bych se chtěl stát jedním z Vás.... Na začátek by se slušelo napsat něco bližšího o mě. Jmenuji se Honza, je mi 30 let a od července roku 2002 jsem majitelem jednoho červeného třídveřového Clia 1,2 16V Dynamique, které můžete nejčastěji spatřit v Praze na Kamýku a na Budějovické ulici, či na cestě mezi Prahou a Domažlicemi. Clio jsem si vybral proto, že splňovalo mou představu o designu a o výbavě za slušnou cenu.
    I když jsem s Cliem spokojen, tož najdou se i stinné stránky. Již od prvních metrů jízdy mě cosi vrže v palubovce a drnči mi přístrojovka. Nejvíce je to markantní na kočičích hlavách, to si připadám jak ve 20 let stářím rozvrzaném Trabantíku. 8-s Jak tak pročítám vaše příspěvky, máe problémy se zárovkami... No ani já nejsem výjimka. také mi praskají - cca 1 za 3 měsíce! :'-( Je to cca 14 dnů, co jsem učinil radikální krok a nechal si namontovat v Auto-Pilař univerzální xenony. Ty by měli prý vydržet mnohem více a v noci je to prostě paráda. Soucítím však s protijedoucíma, kteří ze mě asi nemají radost. Tímto se jim chci omluvit.
    Ještě se musím pochlubit mou spotřebou ve městě, která činí 5,3l/100km, což si myslím je slušné.
    Pro začátek by to mohlo z mé strany stačit, přeji všem Cliákům mnoho šťastných kilometrů bez závad.
    Honza.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…