Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Re: Re: Diesel Renault vs. Honda
Mitsi> ma seres, ved to je to co tu pisem, podradenie nedonesie nic pozitivne ide to rovnako, az na to ciselko pri spotrebe, to benzinacka dusa ako som ja moc nevita, treba sa drzat na 2000, naproti tomu 1.5 dci 70kw je presny opak, chova sa to ako benzinak -
"-- skrytý --" 21.04.04 15:09
« Re: Re: Diesel Renault vs. Honda
Dva úplné protiklady: nový "vlastní" honďácký turbodiesel a nafta od Renaultu - zatímco u "rencka" se rychlost, kterou chceš jet, odvíjí od toho, jaký máš právě zařazený kvalt (naštěstí je to 6-ti kvalt), u Hondy je jedno, na co jedeš (na jaký kvalt jedeš), rozhodující je, nakolik tlačíš na plyn! -
« Re:
no to som samozrejme vedel, volba toho dcicka bola pohodova jazda po dialnici, a to bohate splna, napriek tomu ze sa clovek fakt musi dobre triafat do otacok - teda na rozdiel od benzinaka ... ale stymi 1300 to bude nejaka haluz, do 1500 sa to dusi, od 1500 to ide, ale nie je to ono, a realne to taha az od 1800 - mimochodom presne tak isto ako benzinak, az na to ze pri tych 2000 este furt nie je v tom, ale na druhej strane nema problem do 6000, cize rozhah daleko vecsi ... BTW pokial viem tie 1.9 dci nie su v tych autach rovnake, v com si to skusal? to bolo v tom ciernom sedane? -
« Bez nadpisu
Vidis, budes sa musiet naucit s tym jazdit. Ja som to uz davno vravel, ze najvacsia vyhoda dieselu - konstantny zatah od volnobehu po obmedzovac - uz davno neni pravdou a s dieselom sa naradis az moc :-) Asi preto tam je ten 6st manual, aby si sa v tych otackach stale dokazal pohybovat. BTW pri predvadzacke som nemal pocit, ze by motor nezvladal 1500 ot, od cca. 1200 v pohode isiel a pri 1300 uz bolo citit, ze zacina zaberat turbo. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
kua ked sme u tych otacok, zistil som ze mam prilis silny motor :shock: je to 1.9 dci zistil som, ze ak jazdim mesto na 4ku, tak motor ide ledva 2000, plynu sa ledva dotykam, a tym padom to zere cez 6l, ak tomu dvihnem mandle tak z 60 na 80 sa to dostane za asi 2 alebo 3 pretocenia motora a potom 20 sekund idem volnobehom, tak zlezie spotreba na 4.6 - 4.8. 5ka tam zaradit nejde lebo sa to dostane niekam na 1500 co ten motor uz jasne nezvlada. Na 3ku to tiez nema logiku, lebo na 3000 a vyssie ten motor uz strasne straca moment. Takze to vyzera ze dobre vyuzitelny vykon je od 1800 do 2000 maximalne do 2200. Presne to same sa deje aj na dialninici, je to stavane na 6tku pri 2000. Myslite ze renoltaci to tomu motoru pri vyvoji vysvetlili ze bude behat cely zivot na 2000 na plny kotol? Mam pocit ze by tomu stacila ta 70kw 1.5, ta ma konstantny tocak od 2000 do 4000 tak by jej slo prmanentne dvihat mandle do 4000 a po ftakach. -
« Re: Re: Re: Cyklovač a manuál
Si asi z tých šťastnejších, ktorí majú nastavitelný cyklovač, ja tam bohužiaľ mám iba pevný cyklus asi 4s dlhý. :-( Skúšal som identifikovať kde ten cyklovač je, ale relátko to nie je a cvakanie sa ozýva z toho čierneho plastového boxu pod prístrojovkou naľavo, vedú do toho káble zospodu je nápis SIEMENS. Tiež by som privítal nastaviteľný cyklovač, poradí niekto ? :idea: