Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.04  08:08

« max. otáčky...

Mám CLIO 1,4i 8 ventil. Mám otáčkoměr, ale nemám naň vyznačeny kritické otáčky. Zkoušel jsem to a dostal jsem na chvilku se přes 5000 ot. Zajímalo by mne, kam mohu vytáčet motor. Pamatu ji si od svého otce, že je dobré občas autu protáhnout kotel, ale ne na dlouho. A kde jsou už otáčky životu nebezpečné. Mám tam vyznačeno i 7000 :-) Dík za odpověď
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.04  18:39

« Servis

neservisujete niekto nahodou auto v znackovom servise vo Vrabloch alebo Novych Zamkoch?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.04  15:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diesel Renault v

yyyyy, Mitsi > Sledujem tu tu Vasu debatu. Pridam postreh z Volvo S60 2.4 turbodiesel. Auto neuveritelne taha od 1500 do 6000! otacok a sprava sa ako 2.5 litrovy benzinak. Majitel s nim toci na 4-ke 160 km/h na 3-ke 130. Na diesli som este podobne otacky s takym momentom nevidel.
    Mitsi ma v tomto pravdu diesely su totalne odlisne, kazdy vyrobca - ina charakteristika
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.04  12:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diesel Renault vs. H

na to nemam cas, ale mne osobne povie tak krivka viac ako ked sa tym trosku povozim okolo dealera
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  11:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diesel Renault vs. Honda

Na křivky a hodnoty se vykašli a běž se s tou Hondou svézt. Uvidíš, že ten její turbodiesel je opravdu úplně jiný motor!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.04  11:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diesel Renault vs. Honda

No ja zase nepoznam hondu, fakt by som rad videl priebehy, ale ked si pozriem zakladne udaje, tak honda ma o 10% vecsi tocak, o 10% vecsi vykon a tusim aj vahu, tak si by eye myslim ze aj ten priebeh bude velmi podobny a aj efek pri rozbehu bude podobny a rozdiel bude tak v maximalke v prospech hondy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  11:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diesel Renault vs. Honda

Tak to jsme si ale vůbec nerozumněli: 1,9 dCi (či jak přesně označen, ale jde o verzi s výkonem 120 nebo snad 122 PS; ty malé 1,5 diesely neznám - nikdy jsem s nimi nejel) je právě případ motoru s "extrémně úzkým rozsahem využitelných otáček", a právě proto nemá smysl se mimo tuto oblast "o cokoli pokoušet". Nový firemní honďácký turbodiesel je naopak příklad motoru "s extrémně širokým rozsahem využitelných otáček", který je možno provozovat už "téměř" jako benziňák.
    Závěr: Z pohledu milovníka benzinových motorů / "nedieselisty" je 1,9 dCi motor zcela na ho..., zatímco diesel od Hondy "se už dá zkousnout"!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.04  10:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diesel Renault vs. Honda

len tak pre zaujimavost tieto priebehy povedia vsetko:
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    ak viete niekto graf tej hondy, sem s nou nech vieme o com sa bavime
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.04  10:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Diesel Renault vs. Honda

mitsi> "ma seres" neznamena ze nabijam brokovnicu :-) ... je to skorej vyraz excitacie - v tomto pripade v tom dobrom zmysle slova ... ja som ale myslel prave to ze ten 1.9 dci je ten typ motora ked je jedno co mas zaradene, taha to rovnako, a to je dovod preco ma smysel drzat sa len v uzkom rozpeti na spodku vyuzitelnych otacok, proste vytocit ho nic nezmeni. Ale na to nemusis porovnavat ho s hondou, renolt ma prave obi dve varianty dizlov, ak porovnas 1.5dci od renolta v tych dvoch vykonovych variantach, tak zistiz ze su to prave opaky, presne ako si to napisal povodne. Ten silnejsi je ten benzinovy typ, ktory taha tak ako zaradis = tocivy typ, zatial co ten slabsi je typ s opadavajucim momentom, cize je * co tam vrazis, taha to rovnako. No a 1.9dci je este extremnejsi pripad toho opadavania a teda velmi podobne tej honde co pises.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.04  09:15

« Re: Re: Re: Re: Diesel Renault vs. Honda

Pro "pět y": Já jsem se Tvé konstatování pouze snažil "rozvinout do šířky". V žádném případě nebylo mým záměrem s Tebou jakkoli polemizovat. Jen jsem na praktickém porovnání svou příkladů tzv. "z opačné strany spektra" chtěl naznačit, že "když dva dělají totéž, výsledek nemusí být vždy tentýž" (volně parafrázováno - pozn. autora...).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…