Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

28.04.04  13:37

« Re: Re: Clio 1.2 16V - max. otacky

co???? to ako ze ked vyletia kruzky z piestov ??? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.04  13:06

« Re: Clio 1.2 16V - max. otacky

ja mam u 1.2 omezovac nekde mezi 7500 - 7800..
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.04  12:13

« max. otáčky

snezenek > 1,4 8v. v Thalii 2002 by mal byť totožný s Cliom 2000 (je to typ motora K7J ) a obmedzovač otáčok zasiahne pri cca 6100 ot/min.
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.04  08:39

« Clio 1.2 16V - max. otacky

U 1.2 16 V je omezovac nastaven na 6250 ot./min. Vyzkouseno po ujeti 1.500 km, kdy uz se motoru da podle manualu pohulit. Nejcasteji jdu do omezovace pri predjizdeni na 2. r. stupen kdy to jede neco pod 90 km/h.
    Na otackomeru cervene pole nemam, ale od cca. 5000 je stupnice trosku jakoby tucnejsi, nejde to skoro videt.
    U Peugeota 205 1.1i jsem tocil vic jak 7000 a bylo to skvele pri predjizdeni kdy i silnejsi vozy tratili pri prerazovani na vyssi.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.04  22:38

« Re: max. otáčky... pokr.

snezenek> mne 1.4 16V vypinala studena pri asi 5750 (a dost ma to sralo to ti poviem, ked ho to vyplo v najlepsom) a ked sa zohriala tak az niekde pri 7000, dokonca som si dlho myslel ze za tepla nevypina, az som si raz povedal ze to necham az do tych 7000 no a vtedy mi uz vypol. Ale zatial co do tych 6000 na nom nic nebolo poznat, tak za tych 6000 a hlavne od 6500 uz zacal ochabovat, nemyslim si ze by sa pri normalnej jazde do toho obmedzovaca dalo bezne zabiehat, normalne uz clovek podvedome preradi ked uciti ze mu odchadza dych. Kukol by som si do papierov pri akych otackach je max vykon a skusil by som ist cez o asi 700 - 800 otacok, a uvidis ... (ci to vydrzi :mrgreen: )
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.04  22:30

« Re: Re: max. otáčky...

Luf, ja mam otackomer do 7000 a nema nijake cervene pole. Skusal som dnes co to spravi ak idem cez, tak od 3000 do 4000 klesa moment, po 4000 sa nic zvlastne neudeje a jemne to klesa dalej do 4500, tam je nejaky zlom, ako by niekto zatiahol rucnu brzdu a na 5000 to vylezie iba z kopca
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.04  18:01

« max. otáčky... pokr.

Dík za vaše názory, ale já nevím jestli moje CLIO 1,4i má omezovač otáček. Je vyrobeno v roce 2000 a moje zkušenosti jsou jen z R16 rok výtoby 1968, Olcitem a Favoritem, takže nic moc. Nevím jak mám zjistit jestli má omezovač otáček, ale když nemá označeny kritické otáčky? No ale co když jej nemá a já to přeženu ???????? grrrr
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.04  11:47

« Re: max. otáčky...

yyyy - dymanique ma na otackomeri aj cervene pole. Si neviem celkom dobre predstavit, ze by si mal s dCi cervene pole pri ~6300 :-)
    Ad tocenie - nic sa motoru nestane, ked sa dostane do obmedzovaca, moj motor to zazival celkom casto a evidentne mu to nerobilo nic zle. Mam pocit, ze vyrobca s obmedzovacom hra dost na istotu a usekne to este skorej, ako by nieco motoru hrozilo. Aspon mne sa tak javilo, ze ho usekli skoro v tom najlepsom (tesne za)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.04  00:31

« Re: max. otáčky...

Ja som mal tiez (na thalii) tie Goodyear GT2 Made in Turkey, na aute, presiel som nanich cez 60.000km, a niesu este uplne na vyhodenie. (Jazdim teraz este na zimnych). Este obujem spat a predpokladam ze tych 10-15.000km na nich este prejdem. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.04  20:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: max. otáčky...

Tacho 200 je u toho real asi 190. Ja si myslim ze to proste boli sunty, lebo na kombikoch s 1.6 a vyssie boli uz ine gumy, ale teraz uz fakt neviem ake, len si pametam ze boli "made in spain" a nie "made in turkey". Ja som sa bal ze to ma nejako rozhodenu napravu, ale v servise nic nenasli a nove gumy to spravili, tak som si na 99,99% isty ze to bol problem blbych gum.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…