Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 02.08.04 10:12
« Re: Re: Re: tak už zítra... Německo
CZ-tku mít samozřejmě musíš a povolené max. množství převáženého benzínu mimo nádrž (v kanystrech) musíš rovněž dodržet. Různé státy EU mají toto množství stanoveno různě (jak je to v SRN, to opravdu nevím), některé nepřipouštějí vůbec žádné, tj. kanystr je zcela zbytečné si vůbec brát s sebou. Ani před 1. 5. tomu nebylo jinak a po 1. 5. se nic nezměnilo - jak pokud jde o CZ-tku, tak o benzín: ty důvody jsou totiž spíše dopravně bezpečnostní a mezinárodně-smluvní, než čistě celní. -
"-- skrytý --" 02.08.04 09:42
« Re: Re: tak už zítra... Německo
matus, tou nenutnosti mit sebou CZetku do statu EU bych si tak jisty nebyl. U Vas v SK je to jine, Vy mate identifikaci statu na Vasich SPZetkach, ale nase ceske SPZetky, resp. ted registracni znacky :-) zadnou takovou viditelnou identifikaci neobsahuji (nepocitam ten hologram:), takze mam za to, ze obcane z CZ tam tu CZetku mit musi, v opacnem pripade by vuz nebyl beznym okem policisty ciziho statu identifikovatelny.
snezenek, ale nebud z toho rozmrzelej, ze musis mit CZetku ... doporucuju reseni, ktere stoji relativne pakatel, cca 100Kc, poptej se po reklamnich agenturach, resp. tiskarnach, kdo tiskne na magneticke folie a nech si tu MPZetku u nich udelat magnetickou. Co jsem ja pred lety zjistoval, oficialni tvar a podobu CZetky maji ve svem arzenalu, mohou Ti ji udelat v ze zakona oficialni velikosti, ale ta je docela velka humpolacka :), anebo pokud si reknes jiny rozmer te elipsy, tak podle Tveho prani. Ja mam timhle zpusobem jak mensi, tak pro jistotu s sebou vozim i oficialni rozmer. A kdyz nekam jedu za hranice vsednich dnu, ocistim si pate dvere, at nejsou od prachu a spinave, prilozim, odjedu, co potrebuju, prijedu zpatky do republiky, sundam a mam zase Cliouska "nepolepeneho". :-) A pokud mas obe stycne plochy ciste, nemusis se bat poskrabani laku, ja tam ani dneska po mnoha pouzitich na x-denni cesty nemam zadnou stopu po micro-skrabancich :-) (mozna to diky te metalize jen nevidim >:D -
"-- skrytý --" 31.07.04 17:53
« dík za rady...
Nějak si nemohu zvyknout na to EU :-) Jsem ještě ze staré školy. Pamatuji si, jak muj otec nechal doma potvrzení o odevzdání vojenské knížky a málem jsme kvůli tomu neprojeli. Vůbec necestuji jsem anticestovatel, ale i tak jsem zvědav, jak ta cesta proběhne... -
"-- skrytý --" 31.07.04 14:34
« tak už zítra... Německo
Dnes jsem auto umyl, vyleštil. Zkontroloval jsemvšechny náplně a přikoupil náplň do ostřikovače a musel jsem koupit taky CZ. Koupil jsem dovnitř, aby tak nebyla do očí a na lak nikdy nic nelepím, to jej jen pro zlost.
Zjistil jsem, že mohu jet na občanku. Jediné co nevím, kolik litrů benzínu mohu převést. Chci si vzít asi 10 l. Mohlo by se to podařit bez tankování v Německu. No uvidíme, dám vědět jak jsem dopadl... -
« Re: udrzovacka nasi mistnosti
>Oni to sice nepriznaji, ale zavidi nam .. vsichni ti majitele .... Megane II Grandtour<
Jasne, zavidim, .... no len keby to malo trosku vecsi vykon, vecsi kufor, trochu dlhsie, vyssie, sirsie ... proste auto ... keby sa to volalo ako ten moj .... no vies ... Megane II Grandtour ... proste aby si mohol zavriet dvere ked ti do toho sadne par ludi navyse, alebo ked das nieco aj do kufra :mrgreen:
PS: Vytáhli si mne "namátkou" z řady volně projíždějících vozů...