Renault Clio (II)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

03.08.04  09:33

« Re: Re:

Ajvn, Orin, no to viete, my ostatni jazdime niekedy aj do kopca :mrgreen:
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.04  09:33

« Re: Re:

sa bavite o dlhodobej 5.5l alebo pri dakej konkretnej ceste ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.04  09:27

« Re:

orin: Mas na 1.6ke 5.5? To je co, benzin 1.6ka? Nejaky Megane I/II? Nebo nejakej diesel od Mazdy 3 1.6ka? Protoze jestli je to benzin, tak to mas moc fajn spotrebu, to Te vitam v klubu eco-driveru, to jsi pravem jeden z nas :-) To se pak vubec necur, ze jezdim za 3, to nejsi o moc horsi nez ja :-) Ja to porad tvrdim, ze by se nechalo s benzinovou 1.6 16V, hlavne s tou v jednickovem Meganu, za 5.5 dobre jezdit, pri extremu mozna za rovnych 5, to je skvelej motor, vynikajici dynamika a moc to nezere.
    A ten web, co hledas, je predpokladam www.e-pneu.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.04  09:18

« Re: Tak jsem konečně doma.... cesta do Německa - vyúčtování

snezenek: gratulace k prvnimu krestu ohnem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.04  09:16

« Re: Tak jsem konečně doma.... cesta do Německa - vyúčtování

celkom pekne, takze 88km/h na 1318km nieje zle. Tak som sa pohral a odhadujem ze na 1000km dialnic Ti vyslo 110km/h a na 318km obce 54km/h v ratane prestavok, dobry vysledok. Mna caka nieco podobne ale dialnic bude tak 15-20% z cesty.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.04  08:04

« Tak jsem konečně doma.... cesta do Německa - vyúčtování

To byla jízda... :) Takže nejdříve fakta: mám CLIO 1,4i (55 kW). Měl jsem odvézt dvě děvčata do LOHFELDENu. Od nás jsme jeli dvě auta. Já a kolega s OKTAVII 1,9 TDI se zvýšeným výkonem. Když jsem to zjistil, měl jsem obavy, že mu nebudu stačit a cesta bude pro něj nepříjemná. Obavy se vůbec nenaplnily... Vyjeli jsme v 8:10 v neděli ráno. Naplnil jsem si nádrž po okraj a ještě jsem měl 2x kanystr po 5 l. Cesta vedla přes Jičín - Liberec - Zittau - a po dálnici na KASSEL.
    Cesta TAM: ujeto 669,1 km s průměrem 83,64 km/hod. Cesta ZPĚT: ujeto 649,3 km s průměrem 92,76 km/hod. Celkevá spotřeba: 1318,4 litrů. Průměrná 6,96 l/100 km. No mohu teď co jsem to zdolal, říct, že takovýto kalup jsem ještě neabsolvoval. Na obou cestách byly tři krátké zastávky. Na té zpáteční navíc nás krátce zdržela zácpa na dálníci - opravovali. Celkem jsem ujel 1318,4 km a z toho 1000 na dálnici. Musím uznat, že CLIEčko šlapalo jako hodinky. Měl jsem obavy, že spotřeba bude vysoká, ale nakonec se ukázalo, že volba džet rychlost 130 až 140 km v hodině byla správná. Celou cestu jsem jel jako druhý a i když jsem se někdy musel zpozdit kvůli provozu, měl jsem dost sil na to, abych kolegu dohonil. Jediné co mne mrzi, že jsem si nezkusil, kolik mi to auto udělá nejvíce. No, ale myslím, že to bude okolo 180. Snad někdy příště. Celou cestu jsem se snažil být ostražitý, aby cesta proběhla bez problémů, a to se mi 100% podařilo. Zážitek to ale byl i pro moje auto. To muselo čumět, když zjistilo, že 130 km/h je jeho provozní rychlost :-) Kluci mějte se moc hezky a všem přeji, aby vaše cesty proběhly bez problémů a bez strarostí, jako ta moje cesta .... :-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.04  07:57

« Re: Re: Re: tak už zítra... Německo

no ken na to takto pozeras, ma ten kanister nieco do seba
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.04  17:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak už zítra... Německo

Odpověď: Malá nádrž a velká spotřeba. Navíc jsem jednou zažil téměř celonoční zácpu na dálnici v Německu (v zimě), a nebýt zásoby paliva v kanystru, asi bychom do rána zmrzli. To mne poučilo a na delší trasy si kanystr vždy vozím.
    Tehdy jsem ten kanystr plnil ve Francii, abychom se při zácpě někde na španělské dálnici v autě neuvařili (jeli jsme na jih dalších cca 850 km) - klima přece jen spotřebuje dost paliva, a to i při stání na volnoběh. Naštěstí jsem měl v nádrži dost místa, jinak by mi ten kanystr s benzínem prostě nemilosrdně odebrali.
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.04  16:36

« Bez nadpisu

To Ajvn, Dlabas. Ja len v dobrom :o) Ale spotreba pod 3 ? Ts, ts, ts.
    Ja mam na 1.6-ke az 5.5 !
    Ozaj, ked som tu, hodte mi niekto linka na ten cesky pneu e-shop, potrebujem nove letnaky. 185/60 R15.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.04  11:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak už zítra... Německo

no to Ta pekne vymakli :-) . Ale naco si v spanielsku mal plny 20l kanister ? Ved si ho mohol uz davno vyprazdnit a nechat tam len nutnu rezervu. To mi pripomenulo jedneho tunera, co si z auta vyhodol sve nepotrebne, aby siel rychlejsie. No ale v lete sa necudujem. Ved v tych autach su strasne horucavy a v spanielsku asi maju svoje skusenosti. Ale v nemecku podla mna nebude problem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…