Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Re: Re: Re: Garančka příští týden
Aj mne odisli zapalovacie cievky Scenic 1,6 16v 2001. Po 65000km. Stalo ma to 350€ :'-( Strasna cena!!! Ten blok styroch cievok stal cca 210€! Kde su tie casy, ked som si na skodovke podobnu poruchu opravil na mieste a to nepocitam, ze zapalovacia cievka sa nasla v ktorejkolvek susedovej garazi...a za "panbohzaplat"... -
« Re: Re: Re: baterka do DO
no mozes mat pravdu, ale u mojho ovladaca je to hodne jednoduche a sam mi povedal, ze staci elektro. Inac take zazitky ako tym mam tiez a nie malo :-) Ale na druhej strane som uz 2-3x vedla seba tiez nevidel auto, ale kedze som sa radil pomaly nic sa nestalo. Obcas sa to stane.
Ale najviac ma vytacaju prichadzajuci z vedlajsej. Ked som daleko comi a nejde a ked som na dostrel , pichne sa do cesty. Za toto by som obcas vrazdil. Taktiez ze pri prejazde pruhmy skoro nik nepouziva smerovky a ak , tak na poslednu chvili. Stale manzelke tlacim do hlavy, ze ked pride myslienka zmeny smeru jazdy, dam hned smerovku ( ak sa blizi ta zmena a nie v BA si zmyzlim a v Brne odbocujem) a potom pozeram, lebo ju potom aj lahsie niekto posti lahkym ubranim plynu. A o zipovani uz radsej nevravim nic >:-[] . To su ludia ale *. -
"-- skrytý --" 19.08.04 16:10
« Re: Re: baterka do DO
Miro, taky jsem vahal, ze bych ji koupil nekde bezne v elektre, ale protoze jeste musim doresit chybovost meho zamykani, viz. o par mesicu psane nize :), a mam auto jeste necely rok v zaruce, tak jsem nechtel riskovat, ze mi nekdo bude hazet na hlavu, ze jsem si do jedne z komponent v tom problemu namocene dal neco neautorizovaneho. Zni to sice jako absurdni, ale to je u dnesnich reklamaci klasika .. kdyz je jen trochu sance se vyhnout odpovednosti za reklamaci zakaznikovi, tak se tim nasi "obchodnici" s oblibou ridi. :-/ -
"-- skrytý --" 19.08.04 16:04
« 3x pokus o naboreni meho Cliouse
Predevcirem vecer a vcera rano jsem si uzil. Behem trictvrtehodinovem provozu (kdyz spojim utery vecer se stredou rano:) jsem musel celit 3 blbcum za volantem.
1. Jsem pul kilometru od navratu domu, prijizdim od zelez.prejezdu, ktery se prejizdi max. 30tkou, k posledni krizovatce, svetelne. Je to Tecko, hlavni je prima, vedlejsi je doprava, kam chci odbocit. Kdyz se blizim, sviti cervena a zelena sipka doprava. Naproti hlavni ma cervenou, zelenou ma pouze vedlejsi. Vim, ze mi ta 30tka od prejezdu na krizovatku (200m) vystaci, behem dojezdu mi padne regulerni zelena, ktera padne i naproti taky na hlavni. Naproti mezi tim stoji v pruhu na odboceni mym smerem asi 3 vozy. Odhaduju, ze prvni z nich vyciti pohodovou moznost obdocit jeste prede mnou, aniz by me omezil, natoz ohrozil. Typicky si trochu najizdim pred odbocenim ke stredu vozovky, abych mohl zatacku "riznout" a nenechal se zbytecne vynaset do protismeru. Pada zelena, ten naproti skutecne odbocuje jeste prede mnou, i ja se chystam vykrouzit oblouk. Behem toho vidim, ze druhy v rade naproti se taky rozjizdi ... v duchu se uz pripravuju, ze bude blbej a zkusi mi to tam vrazit, ackoliv se tam absolutne nemuze vejit ani se zrychlenim vozu DTM .. a ze nepujde jen o najezd do krizovatky, aby projel za mnou. A co myslite? Hovado ... ve starem Scorpiu ... videl me, ze budu odbocovat, ze odbocuju a stejne jel tam, kam jsem jel ja. Nastesti je ten pruh v prvnich metrech v sirce na necele dve auta, takze jsem v 30tce vykrouzil na petniku pravy uhel a Scorpiu nezbylo, nez vjet pulkou vozu do protismeru, ackoliv na nem bylo videt, ze vubec necekal, ze s nim budu souperit, jakoby predpokladal, ze mu dam snad prednost ja! Pritelkyne se jen stahla do sedacky a cekala ranu. Ja si vychutnal peknou ostrou, lec plynulou zatacku a ten * mi nestal ani za klakson. Zaradil se jako beranek za mne a ten zbyly pulkilometr tam sedel jak oparenej. Doufam, ze mu tahle lekce stacila na dlouho a zase si nebude za cas na nekom lecit svuj komplex, kdoze ma vetsi/pevnejsi/vetsi respekt budici auto.
2. Hned rano na to, pred najezdem na dalnici, kde je dvouproudovka v jednom smeru, jede o par metru prede mnou pomaleji nakladak, za nim osobak, ja a jeste jedno auto vic vepredu jedeme do leveho a hodlame se tohle plazici se duo predjet. Auto prede mnou manevr zavrsilo, k osobaku za nakladakem se blizim uz i ja, zacinam predjizdet, ruku si davam na klakson a cekam, ze potkam zase blba. Ocima sleduju blinkry Peugeotu 206 a predni kola, uz jsem 2/3 meho vozu na jeho urovni, kdyz ... no klasika, zenska za volantem .. bez cumeni blik blik a sup mi to do boku. Pritelkyne uz zacina byt trenovana a opet se stahuje do sedacky a ceka bouracku. BEEEEP BEEEEP, az na druhy klakson racila zareagovat a stahnout se zpatky.
3. Ujedu pul hodinu, uz v Praze, prejedu svetla pod N.Butovicemi dal k Jinonicum, v pravem pruhu, je tam taky dvouproudovka pro oba smery a vsimam si vepredu, ze v levem pruhu nekdo brzdi, zastavuje, docela ohleduplne i vic ke stredu vozovky, protoze chce odbocit doleva .. v tom miste se to myslim smi. Cekam, ze se v levem pruhu za nim bude cosi dit. Taky jo. Auto, na me urovni, vyhodnotilo situaci, ze toho stojiciho odbocujiciho objede zprava .. ovsem mistem, kde jsem jel naboku i ja. Nohu jsem mel pripravenou na brzde, takze diky tehle predvidavosti a diky tomu, ze akorat v tom useku skoncil po me pravici chodnik a byl tam siroky vjezd kamsi do objektu, jsem udelal mysku pri brzdeni a nechal uz tretiho pablba jet dal.
Co dodat ... Donutil by podotkl jeho okridlene "Furt ve strehu". Blbcu je kolem stale dost a dost. -
« Re: baterka do DO
no ja osobne by som tu baterku kupil v obchode a za druhe, kedze pouzivam 2 obladace, vymenil rovno obe. Ale to som ja. Ja radsej predchadzam problemom. To mi pripomenulo, ze u Bravy som minuly rok zacal mat pocit s rastucim mrazom, akoby tazsie tocila. Zastavil som u znameho v servise, nechal vymenit, gulal ocami, ze naco ked este fici. Aj tatko, tak som mu ju dal, on ze na nej pojazdi. Presne o tyzden uplne zdochla :-) -
"-- skrytý --" 19.08.04 15:14
« baterka do DO
Tak mi po vice jak dvou letech odesla na vecnost baterka v DO. Zastavil jsem se cestou v Praze v Renaultim servisu, chtel vymenit baterku, dozvedel jsem se, ze je ale nutne zakoupit 2ks-ove baleni za 257,- Kc *, to je nechutne, na cem vsem chteji vydelavat. Jinak skutecne, zakoupene baleni v barvach originalniho prislusenstvi. To uz je na tom Renault tak spatne, ze se snazi vydelavat na tom, ze prodava zakaznikovi nucene vic kusu, nez kolik on pozaduje?!