Renault Clio (II)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 25.08.04 09:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Garančka příští týden
To yyyyy: "no proste nezapaluje jeden valec. Ide to nepravidelne (pravidelne nepravidelne ) z vyfuku smrdi benzin, svieti kontrolka chyby motora, motor netaha, na volnobeh sa trasie" ... a po 30 km jízdy je katalyzátor v pr.... Ten Ti zřejmě nevyměnili, co? -
« Clio - spojka
Ajvne, spojku (dosává se pouze jako komplet spojka+setrvačník v ceně okolo 28tkč) nech co nejdřív vyměnit pokud je auto v záruce- příčina je ta, že se rozpadá zázrak jménem dvouhmotnostní setrvačník, konkrétně jedna jeho část je axiálně volná, což vnímáš při stlačování spojky jako by odpor v pedálu, který "lupne" a zmizí, plus motor a auto se na volnoběh více třese. Méně to dělá při popojezdech ve městě kdy se často používá spojka, více to udělá po dálniční jízdě, kdy se na spojku dlouho nešláplo a motor se točil ve větších otáčkách. V tomhle stavu to vydrží docela dlouho, obvykle potom následuje vytečení vazeliny z ložiska setrvačníku, což se projeví prokluzovaním spojky, které po nějaké době zmizí, no a finále je to, že se vůle natolik zvětší, že už není možné pedálem rozepnout spojku, plus velmi silný chrastivý zvuk ze spojky. Je to docelá častá závada těchto dvouhmotnostních setrvačníků (káždý páty takto skončí), aniž by jsi za to nějak mohl jako řidič. Každopádně je dobré se u motorů vybavených právě dvouhmotnostním setrvačníkem vyvarovat tažení jiných aut na laně a rychlému puštění spojky při rozjezdu-jinak řečeno momentovým rázům. -
"-- skrytý --" 24.08.04 10:41
« Re: Re: Re: spojka?
Nechce se mi verit, ze by to bylo opotrebovanou lamelou. To bych mel ty problemy vicemene uz stabilni, ne? Vcera odpoledne nebo dnes rano jsem odjezdil zase na 200km, behem toho jsem absolvoval 2 zacpy s popojizdenimi priskoky, takze rozjezdu a razeni jsem si uzil neurekom a problemy tentokrat zadne. Nevim, jak je ta spojka resena konstrukcne, jestli by tam mohly obcas drhnout nejake lanovody, bovdeny? Nebo jak orin rikal nejaka pruzina, pero?