Antikorozní ochrana bourané karosérie..?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
« a zima ...
Ahoj všem, no a taky nejlepší antikorozní ochrana je nejezdit v zimě a na zimu si koupit nějaký šuplík, který po zimě buď prodáte, nebo necháte do další zimy stát. A když už to tak nejde, tak v zimě často (ale opravdu často) to znamená třeba jednou i dvakrát týdně pořádně vypláchnout podběhy a tam kde se drží bláho a špína, protože například zadní lemy hnijou o sto šest pokud se čas od času zevnitř nevymejou, není špatné mít auto na zimu nastříkané třeba rezistinem na spodek, a zadní a přední lemy natírat třeba vyjetým olejem aby se na nich nedržela voda se solí. Ale hlavně vymývat a vymývat to je základ č. 1. Ondra -
« Ochrana proti korozi
Tak jsem odmontoval plastovy prah a mel sem tam pod nim pekne vykvetyno.Obrousil sem to skoro na plech a natrel penetratorem na rez.Po desti a po zime uvidime,jak si na tom ta barva stoji.Este to pro jistotu natru jednou vrstvou barvy Alkyton.Je to ta sama znacka jako ten penetrator.Uvidime do budoucna,jak se to bude tvarit.Ma to prej zastavit rez a ma se to do ni primo zazrat.Nechme se prekvapit. -
"-- skrytý --" 14.05.01 09:14
« Re: Koroze-ochrana proti ni
Ale jo, ale nemůžeš čekat zázraky. Pokud to chceš mít udělaný pořádně, postup popisuje rover v příspěvku č.2. Pokud se ti do toho nechce investovat prachy a čas, tak to jen pořádně obruš a natři nějakou tou "chytrou" barvou, ale po nějakém čase to vyleze znovu. Koroze je prostě agresivní chemický proces a jen tak se zastavit nedá, to by ti nejlíp vysvětlil chemik. Jo a pro pořádné obroušení doporučuju ještě jeden nástroj - flexu s drátěným kotoučem. Ta urve všechno co pořádně nedrží - ale bacha na ruce :)))) Hodně štěstí v boji s korozí přeje oddie -
"-- skrytý --" 11.05.01 08:15
« Re: Koroze-ochrana proti ni
Žádná barva není přímo na rez a žádná barva korozi nezastaví. A to bez ohledu na reklamu. Barvy jako Hammerite, Antirezin apod. ti hlavně ulehčej práci a čas tím, že nemusíš použít základovku, ale podle mě se hoděj spíš na plot než na auto. Mnohem lepšího výsledku dosáhneš pořádným a poctivým vybroušením a nátěrem kvalitní základovkou, ale to už tu někdo psal. -
Bouraný plech a pokud ještě ho hned nenecháš opravit a jezdíš sním pár dní i v dešti chytne korozi a už !! NIKDY se jí nezbavíš !! Proto dnešní auta nové bourané plechy většinou vůbec neklepají ale rovnou dovezou kus z automobilky a jenom ho nalakují !!!. Jinak vyklepaný plech který měl rez ?? Raději nový a nastříkat! -
« Koroze-ochrana proti ni
No ja se ptam na tu ochranu z toho duvodu,ze sem koupil barvu-PENETRATOR na rez a po obrouseni a zatreni touhle barvou,ktera se ma do rzi a plechu primo zazrat,se to nejak nedari a koroze se vystrkala znova na svet.Proto chci od nekoho poradit,kdo ma konkretni zkusenost.Ja uz tem reklamnim kecum moc neverim.Preci,kdyz se nekdo chlubi tim,ze jeho barva je pentrator a korozi na 100% zastavi a zazere se do plechu,tak by na tom melo byt aspon trosku pravdy.A ne ze da clovek velky penize a vysledek nulovej jako bych to zatrel Industrolem.Poradte mi , co pouzit.Diky vsem.Trona -
« Re: Ochrana proti korozi
No naposledy (asi pred rokom) som kamaratovi pomahal brusit S130 a vtedy sme hrdzave miesta natreli antirezinom ale zakladnou farbou. Je taka siva a po natreti sa zmeni na tmavo hnedu. To sme nasledne zabrusili potom sa to streklo a do teraz ziadna hrdza nevyliezla a ani nejavi znamky hrdzavenia. A asi pred rokom kamarat natrel na S100 zadne bubny Hemeraitom (neviem ako sa to presne pise.. :-)) a do teraz su tie bubny ako nove a kazdy urcite vie ako zadne bubny hrdzaveju. Takze nieco na tych farbach co idu priamo na hrdzu bude. -
« Ochrana proti korozi
Jak mam provest ochranu proti korozi u bouraneho auta.Reznou mi prahy a nevim co s tim.Mam to uvnitr vystrikat nejakym Terosonem voskem a co zabraneni koroze zvenci?Taky mi zacal trochu kvest lem blatniku.Chci zkusit ovrtat celej kus,kterej je napadenej rzi a pak to vytmelit.Poradte???Jakou mam pouzit zakladovku na plastovy naraznik,aby se to potom neloupalo??? -
« Re: Antikor.
zakladovky a autolaky, vcetne strikacich tmelu koupis v Praze na Rusky ulici, kousek od krizovatky s Francouzskou a Moskevskou. Je tam prodejna spies-hecker.....
Dalsi tmely a antikorozni prostzredky od Terosonu - maj toho opravdu hodne - ti ochotne proda firma Riha: www.riha-tesneni.cz
hodne zdaru -
« Re: Opravy bourané karoserie - ochrana proti korozi
No to je tezky, zalezi hlavne na cene toho co budete chranit proti te korozi.
Jakozto profesional jako takovy zakladni postup doporucuji toto:
Okoli pozkozeneho mista dokonale odmastit odstranovacem silikonu a odstranit popraskane tesnici tmely a zbytky stareho vosku.
Znovu vse odmastit pripadnou korozi vybrousit az do bileho kovu-bezpodminecne nutne jinak se rez vystrka do mesice ven.
Pozkozenou oblast rozmatovat, zbytky koroze v dulcich lze odstranit odstranovacem silikonu a brusnou rohozi.
Pripadne diry bud zavarit pod co2 nebo zaplnit tmelem se skelnym vlaknem.
Hola mista natrit nebo nastrikat Standox 2k primer rotbraun - 100 % osvedcene nebo ekvivalentem jine firmy - pri koupi moc nedat na tvrzeni prodejcu.
Tmelit, jak je potreba, brousit, hola mista znovu zakladovat 2k primerem.
Zatmelit spary a housenky tesnicim tmelem - napr. Terosonem 1k,Sagil plast apod.
Nanest plnic, pripadne vybrousit.
Lakovat.
Dutiny poradne vypatlat voskem - staci rezistin ML
nebo neco podobneho - nekdy je nutno pouzit i injekcni strikacku.
Tot asi vse.
Jinak ty ceny.
2k primer rotbraun 1l cca 900 kc tuzi se v pomeru 4:1 tuzidlem do akrylu, lze ho redit.
2k tuzidlo cca 1l 400 kc
2k redidlo cca 21l 00 kc
tmel se skelnym vlaknem cca 250 kc 1kg
polyester tmel 1 kg asi 160 kc
odstranovac silikonu 1l cca 150 kc
brusna rohoz 1ks asi 40 kc.
atd.
vse je bez DPH
Takze je videt, ze na nejakou 120, ladu apod.
budete patrne muset vystacit s eprosinem, nebo jinou sragorou.
Cau lidi.
P.s Nejlepsi antikorozni ochrana je nebourat. -
"-- skrytý --" 08.10.99 07:58
« Opravy bourané karoserie - ochrana proti korozi
Pánové potřebuji poradit. Jak pokročila technologie povrchových ochran s ohledem na životnost karoserie (po opravách plamenem, CO2 atd). Jak provádět opravu, čím natřít, jaká konzervace zkrátka aby to vydrželo co nejdéle.
dík..