MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
Lubos.1 20.10.04 23:29
« Mazda 5 - novy diesel
Zaujal ma novy dieselovy motor v Mazde 5 . 105 kW (143k) /3500 ot a 360 Nm/2000 ot. Samozrejmostou je standartne filter pevnych casti. A konecne 6-stupnova prevodovka.
Dufam, ze ho zacnu davat aj do M6. Budem zvedavy na porovnanie tohto motora s dieselom v Honde Accord. -
"-- skrytý --" 17.10.04 22:14
« updated
Nazdarek Mazdaci :-)
sice jsem v jednom letu, ale podarilo se mi updatovat WWW.MIATA.CZ a zaroven aktivovat domenu WWW.MX-5.CZ
kdyz budete mich chvilku a zajem dovedet se neco o Mazde MX5 - Miate bude vitani na www.miata.cz
mimochodem, nemate tu nekdo Mazdu 2 s motorem 1.25? diky Joe -
"-- skrytý --" 06.10.04 15:10
« Re:
Nemám rád kombíky typu "Astra" s kolmou zadní stěnou. Když jsem vybíral kombík, vybíral podle různých kritérií, tedy i podle vzhledu, a vybral jsem 626ku. A M6 je ještě povedenější, ale ta tehdy ještě nebyla :-( .
To lítání věcí v kufru - koupil jsem do kufru plastovou podložku vytvarovanou podle půdorysu kufru a prakticky ji z auta vůbec nevyndávám. Jednak se neušpiní čalounění, když převážím sekačku (a kape z ní olej) nebo půl metráku dřeva :shock: , ale hlavně má uprostřed gumovou plochu, která dost dobře drží věci "na tření", pokud člověk zrovna nebere zatáčky po dvou kolech. -
Lubos.1 06.10.04 13:35
« Re:
Mne sa moc kombi verzie nepacia, resp. je ich malo designovo vydarenych. Myslim, ze M6 hatchback/liftback je idealna kombinacia a pritom este vyzera k svetu. Osobne som najprv planoval tiez sedan, ale dal som sa ukecat a stoji to za to.
Akurat ma sere, ze su v M6 zle vyriesene uchytavanie ploch v kufri. Aby mi tam vsetko nelietalo, kupil som original siet. Vsetko by bolo v poriadku, keby sa ta siet nedala uchytit iba na podlahu. Takze aj ked mam pod nou nejake veci - napr. 5-litrovu bandasku s vodou do ostrekovacov, tak pri prudsom pohybe lieta tak ci tak.
Predtym v aute som mohol siet uchytit nielen na podlahu, ale aj na zadnu stranu zadnych sedaciek, co bolo idealne. -
« Bez nadpisu
Presne, ohladom sedanov sa zhodneme ;) Ked uz, tak aspon hatchback.
ad Xedos: Myslim, ze sa jednak uz prestaval predavat (tych novych po facelifte pred troma rokmi som videl ako safranu), jednak uz je vyrazne za zenitom. Konstrukcne zo zaciatku 90-tych rokov (vysoka spotreba, 4-st. automat) sa uz nemohol chytat na konkurenciu. Navyse mam svoje pochybnosti, ci motor 2.5V6, povodne plniaci emisnu normu Euro I, zvladne Euro IV platnu od buduceho roku - toto mohol byt tiez dovod. -
"-- skrytý --" 06.10.04 12:35
« Re: MPS
Sedan je použitelný tak akorát na služební cestu se se(x)kretářkou ;-) , na normální ježdění s rodinou je potřeba pořádný Wagón >:D
Jen tak mimochodem - z nabídky Mazdy vymizel Xedos, všiml jsem si toho až dnes, a dost mě to překvapilo. Proč, málo se prodával ? -
"-- skrytý --" 03.10.04 01:07
« Mazda 5 ?
Ahoj, nemate nekdo nejake zakulisni informace o tom, kdy se bude a za kolik radove se bude v CZ prodavat nova Mazda5 ? Zajimaji me hlavne modely s temi dvoulitrovymi commonraily. Na prvni pohled se mi to auto libi, ackoli je trosku usedlejsi nez M6 nebo M3. -
« Bez nadpisu
psycho_mike: Myslim, ze hlavne zalezi na Tvojom style jazdy a kde jazdis. Ked jazdis len mesto systemom brzda-plyn, bude vydrz niekde inde ako ked jazdis iba po dialniciach. Ja jazdim takmer len po dialnici kludne a plynule a dosticky vydrzali tak vpredu ako aj vzadu 90tkm. Potom mi ich vymenili. Ci vsak boli uplne zodrate, to neviem... -
"-- skrytý --" 24.09.04 14:46
« Bez nadpisu
TomAnt: Za mých asi 7 příspěvků na SK fóru si je opravdu nezasloužím, navíc jsem poctivý ;-)
Co se týče destiček asi je dost hobluji, jezdím brzda-plyn a vychutnávám si ten úžasný zátah všech čtyřech kotoučovek. Protože ale jezdím jen málo a krátce všiml jsem si že mi kotouče dost rezaví, což mě jako puntičkáře celkem rozčiluje, asi je něčím namažu aby nerezly >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 24.09.04 11:37
« Re: Re: Re: Re: Brzdové destičky
Taky jezdím plynule, nejsem žádný divočák ;-) . A hodně dojíždím bez zařazeného kvaltu nebo přibržďuji motorem. O tom svědčí i spotřeba - Na chalupu do hor a zpátky jezdím (ve dvou) i za 6.5 litru - města 50-60, mimo do 120, průjezdy vesnicema (přehledné, rovné) 60 - 80, a žádné velké brzdění, pokud nemusím. Možná to ale bylo i tím, že v zimě občas nejedu nikam třeba 14 dní a asi mi zrezly kotouče a pak se ty destičky asi ojížděly víc. Tak teď mám nové, tak hurá do dalších 50ti tisíc ! :) -
"-- skrytý --" 24.09.04 11:05
« Re: Re: Brzdové destičky
Jestli se nemýlím, tak máš brzdové destičky od 90tis km, tj. najeto 75 tisíc ? Jestli jo, tak to je teda výdrž. Ale ty jezdíš většinou po dálnici sám, a já hodně na hory ve čtyřech s plným autem a ještě se střešním boxem, tak to ty destičky ubývají :-( . A letos jsem udělal "výškový rekord" - projel jsem passo Stelvio, tj. přes 2700m. -
« Re: Brzdové destičky
Country: nasiel som fakturu z 90tkm: 65EUR + 16% DPH = 75EUR. Jo, asi to bude lacnejsie ;) Holt ale za pracu chcu zase vela, nemcuri akisi... btw buduci tyzden v stredu idem na prehliadku pri 165 tisic... nejak to pribuda a blizi sa dalsia "veeelikaaa" prehliadka. -
"-- skrytý --" 14.09.04 16:41
« Re: Ja tiez
V kazdom pripade, pocet prispevkov u nas vo fore prekonal pocet prispevkov tu... To je fakt... A zle sa tu hlada ak chce clovek nieco najst... napriek tomu ze pouzivame rovnaky engine... Tunajsi admini kopu funkcii vyhodili, co je trosku na skodu... -
« Re: :-)
Jo to jezdi... jak jsem psal o tom neidentifikovanem klepani, tak silent blok, ktery jsem cca 2 roky zpet prelisoval o 180 stupnu a podlozil, aby neco vydrzel, tak vydrzel dalsich 50 000...
Pak ulitl upne a po vymene jede zase mazda nadherne, jako nova...
:-)
Stalo to vsecko 4000, chvala bohu...
Mazda je sepot kvetin, jeden problem za dva roky fakt dost dobre, navic silentblok je spotrebak. Jo jeste musim lejt benzin a kapalinu do ostrikovacu >:D ... -
« Svíčky
Zdravím všechny, Vím že svíčky už sou tu probrané ale jaké označení Svíčky mám koupit? Páč když se chci kouknout na NGK na NETu tak pak naběhne 626 - LX (ES, DX) a sem :shock: No a pak motor a to je to same L 4-2- či co :shock: . Dík za Info k těmto pro mě záhadám nebo typ co přímo koupit Díky >:D
(M626 GW 1998 2.0 16V) -
« Re: USA radio
resil jsem to tak ze jsem zakoupil plechovou krabicku na bastlene veci cerne barvy v GM Electronics, trochu ji pririzl, vyvrtal do ni dirky a udelal si ovladani na klimatizaci - mam tam mechanickou, tak jsem to zdigitalizoval. bohuzel byl spatny procik, takze to po tydnu shorelo a druhy se mi uz kupovat nechtelo... Tedka uz mi to jen blika podle toho jak hrajou basy... takovy ten KNIGHT RIDER lol >:D
Takze plechova krabicka zabere to misto co zbyde po instalaci EU radia...
Nez se totalne sesralo tak stejne hralo nahovno... Tak s nim honecne slehni a pak ukaz FOTO... -
"-- skrytý --" 17.08.04 23:05
« USA radio
No já s ním mám samozřejmě ty samé problémy, chvíli jsem doufal že to půjde nějak upravit, s tím že to nejde jsem se už smířil, s tím že ale zvuk z onoho rádia hraje hrozně se nesmířím a brzo ho z toho auta vykopu... :x
Je to integrované i s CD přehrávačem a hodinami, nádherně to do auta pasuje, navíc to zabírá 2 pozice, je to podsvícené jako vše ostatní, svítí to jinak při zaplých světlech než bez nich, prostě nádhera, jenže jakákoli skladba co hraje z tuneru postrádá vše co by měla mít, výšky, středy, dynamiku, prostě to huhle někde zpoza palubovky, zatímco když pustím CD rozezní se všech 6 integr. repro konečně naplno a nechybí tomu nic.
Takže až trochu našetřím a seženu šuplík do druhé pozice která odbastlením celého slavného mazďáckého modulárního systému vznikne kašlu na to jak to krásné lícuje a ladí s interiérem a nacpu tam buď Pioneera nebo VDO Dayton, zdají se mi The best... -
« Re: Re: Re: USA RADIO
skus s nim poradne slehnou o zem, kdyz to nepomuze tak jeste jednou a porad dokola. Az te to nebude bavit si kup nove. Mam Mazdu protege USA a original radio z USA (skoro o 2/3 vetsi nez evropske) delalo neco podobneho, tak jsem s nim parkrat riznul a sel si koupit nove...
...ani v Mazda Brno nevedeli co s tim... -
"-- skrytý --" 16.08.04 15:44
« Re: USA RADIO
Nic se na tom "odblokovat" nedá, je tak stavěné. Kup si nové autorádio nebo si laď jenom stanice vysílající na "lichých desetinách".
PS: Je tu samozřejmě možnost "peladění tuneru" změnou nastavení jeho citlivosti a selektivity. Ale zase to bude hrát na ho... -
« ABS
Ahoj,
mám problém s ABS u M626 (´98). Nejdříve mi to při dobržďování vrzalo od pedálu a teď už to nevrže, ale svíti oranžové kontrolky ABS a TCS. Jinak auto brzdí normálně. Nevíte jak velký problém to může být. Máte někdo zkušenost s touto závadou příp. tip na její odstranění?
díky -
"-- skrytý --" 03.08.04 12:22
« Re:
Dabel: Jo, byl tam náklaďák s návěsem plný štěrku vyvrácený na bok a totálně zničené BMW. K nákladům na opravu - servisy když vědí, že to platí pojišťovna, tak mají tendenci "vyrazit co se dá". Já jsem si nechal od pojišťovny vyplatit na ruku předpokládanou cenu opravy a v servisu jsem se pak tvářil, že to pojišťovně nehlásím, abych nepřišel o bonus. A oprava stála méně než co mi vyplatila pojišťovna >:D Ale o bonus jsem samozřejmě přišel, takže to teď postupně pojišťovně vracím na zvýšeném pojistném :'-( -
« Bez nadpisu
Country: ta zapcha bola uplne vynimocna, vacsinou od Salzburgu uz ziadne nebyvaju (o tom case), dokonca aj cez Vieden sa vacsinou prejde v pohode...
Lubos: a co si nezastavil a nepokecal? ;) Jo, asi sme sposobili peknu zapchu, bolo to veru riadne huste... No a auto musia opravit, nie su love na nove, momentalne sa mi stavia byt a ten ma vycucava do poslednej koruny.
Dneska to pozera znalec poistovne, vzapati na to ide do opravy - Mazda to odhadla na 80+ litrov, tak to nerobim u nich ale u klampiarov - tatkovi znami, velmi sikovni, uz mi opravovali aj kedysi Opla, ked mu odpadla zadna naprava. Spravia fakturu tak, aby poistovna vsetko zaplatila. Tie svine by totiz stiahli na kazdy nahradny diel amortizaciu a dostal by som polovicu. Toho, co tento "system" vymyslel, by som rad osobne bolestivo a bez narkozy vykastroval. Inak ram by nemal byt chyteny, nebola to az taka supa. Len ta Xsara "poskocila" a tak si to odniesol nielen naraznik. -
"-- skrytý --" 03.08.04 11:26
« Re: Re: Pátek 30.7.
Dabel: Jel jsem z Brenneru a ve Worglu jsem uhnul na St. Johann a Lofer, z Rosenheimu jsem měl obavy. Pak za Salzburgem jsem koukal po červených 626kách, ale nikde jsem Tě neviděl :-( Za Linzem jsem chtěl jet vyjímečně na Dolní Dvořiště, ale ostatní mě ukecali, že přes Melk do Znojma to bude lepší. A nebylo ;-) .
Lubos1: proč hned nové auto, pokud není hnutý skelet, tak se to dá lehce opravit, zvlášť, když to platí viníkova pojišťovna. Měl jsem předloni něco podobného, nacouval jsem do jednoho Itala -> bouchlé páté dveře a světlo - a opraveno naprosto dokonale. -
« Re: Pátek 30.7.
Country: jo jo, piatok bol pekelny... najprv zapcha pri Rosenheime (podarilo sa ju obehnut po okreske) a vzapati tato pri St. Valentin. Peklo pekelne, lebo sme hned zbehli na okresku s tym, ze vyjdeme bud v Haagu alebo az z Oede. No a zapcha bola aj na tej okreske!!! Na slak trafenie! Inak boli sme teda riadne blizko ;)))
No a tu nedelnu smolu ste uz mozno niektori videli...
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Zastavil som na prechode, za mnou auto tiez a dalsie uz nie. Ta Xsara poskocila a zobrala mi piate dvere, zadne celo, nacala svetlo (ale vydrzalo) a samozrejme zlikvidovala naraznik :(( -
« vibrace a hrozny rachot M323
mam problem: pri zarazeni zpatecky a vetsim pridani plynu tam asi neco prasklo/preskocilo a motor je ted strasne hlucny, az skoro bych rekl hvizdavy zvuk. s otackama se zvysuje hluk linearne, normalne jede, ale neda se to vydrzet. pri otevrene kapote temer nejde poznat rozdil mezi stavem ted a pred poruchou, ale vevnitr je to hrozny rachot...
Skoro bych rekl ze se stalo neco s prevody, protoze motor jde uplne normalne do otacek, vykon normalni, prevodovka radi jak vino, zadne cukani, akorat ty vibrace a hrozny rachot. Nevim co s tim, radeji s ni ted nejezdim, nikdo mi nebyl schopny rict cim to je ( Do servisu mazdy to nepovezu, to ji radeji prodam... -
"-- skrytý --" 26.07.04 11:04
« Re: Re: Re: Castrol to Mitsi
To Mitsi: Souhlas, urcite mas pravdu. Neda se to srovnavat. Proto jsem to nepsal. Chtel jsem tim jen rici, ze kdybych mel kupovat za ofiko cenu, mozna bych take premyslel o jine alternative..nic vic, nic min. ;-) Co se tyka reklamy na Castrol...cece, krom poutacu..o zadne jine nejak zrovna ted nevim. Spis me napada Shell..napr. Ale to je treba vazne jen osobni pocit. -
"-- skrytý --" 26.07.04 10:40
« Re: Re: Castrol to Mitsi
Já kupuji olej (a ostatně i všechny další věci na auto) v běžných obchodech. Proto srovnávám oficiální prodejní ceny tzv. "na pultu". Asi jsem neschopný, když ho (tedy ten olej) neumím sehnat levněji... Ale i kdybych tu možnost měl, pak stejně nechápu, proč bych měl pást zrovna po Castrolu!
PS: Cokoli, kolem čeho panuje masivní reklama, ve mě už z principu budí nedůvěru. Tento "a priori" negativní přístup ke zboží provázenému masivní reklamou mne zatím nezklamal: myšleno tak, že párkrát jsem se nechal nachytat a zatím vždy jsem litoval... -
« mazdu nepustim...
Nejak se mi nechce prodavat moje 16 let stara 323 sedan... jednak je to exot, jednak porad vypada dost dobre...
ale mam problem: pri zarazeni zpatecky a vetsim pridani plynu tam asi neco prasklo/preskocilo a motor je ted strasne hlucny, az skoro bych rekl hvizdavy zvuk. s otackama se zvysuje hluk linearne, normalne jede, ale neda se to vydrzet. pri otevrene kapote temer nejde poznat rozdil mezi stavem ted a pred poruchou, ale vevnitr je to hrozny rachot...
Skoro bych rekl ze se stalo neco s prevody, protoze motor jde uplne normalne do otacek, vykon normalni, prevodovka radi jak vino, zadne cukani, akorat ty vybrace a hrozny rachot. Nevim co s tim, radeji s ni ted nejezdim, nikdo mi nebyl schopny rict cim to je :(( Do servisu mazdy to nepovezu, to ji radeji prodam... -
« 323 coupe-jak na to - ventilace
koupil jsem nedávno rv 97 1.5 i.Zatím velká spokojenost.odpovídá tomu co jsem se kde dočetl,i když má přes 110 000 mám servisku a vše šlape jako hodinky.Na netu psali že je ventilace slabá ale tedy mě příjde dost špatná :'-( nemám klima ani střešní okno a pokud otevřu okno vpředu tak zas je v tom kupéčku vzádu uragán.
tak nevím jestli je opravdu tak špatná ventilace-nebo je nějak ucpaná.
Nemá někdo zkušenosti?Zkoušel jsem oddělat tu lištu před sklem ale pokud tam jsou nasávací otvory jsou dost nepřístupný.
Nevím jestli by šlo oddělat výdechy na palubce a zkusit to pročistit zevnitř :?:
díky za jakoukoliv radu ;-) -
"-- skrytý --" 22.07.04 20:17
« Castrol to Mitsi
Nevim, ja ted cekam na dodavku Castrolu TXT 5w40 v 5L za 250,-/l. Coz mi prijde srovnatelne....samo, obchod to neni. Doklad na to ale bude..Staci jen obvolat par lidicek..kde se vzal nevim, ale vzdy kdyz menim, nejak takhle sezenu... kde je tedy pak "value for money" ;-) -
"-- skrytý --" 22.07.04 17:48
« Re: Re: Re:
Abych zdůraznil "svůj vyhraněný přístup" k olejům zn. Castrol: Formula RS v jakékoli viskozitě rozhodně ano!!! Vše ostatní "do motoru" (nehovořím o převodových olejích a mazadlech pro speciální aplikace) od Castrolu rozhodně ne, a to především z důvodů zcela neadekvátní "value for money".