MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 18.11.04  14:10

« Re: Re:

No s tou astrou si to moc nevyhral.skus sa tu zastavit tak po pol roku a popis problemy, ktore si s autom zazijes. Hlavne so 7 rocnym.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.04  14:06

« Re:

Jasně, to beru. Ale že se odporoučelo KOMPLEXNĚ, tj bylo na tom vyměněný skoro všechno... Všechny čidla ABS, vodní pumpa, stabilizátor na přední nápravě 3x, brzdový kotouče 2x, zapalovací cívky, průtokoměr vzduchu, palivoměr... Já si na všechno už ani nevzpomenu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.04  13:58

« Bez nadpisu

petik: sice mazdu nemám, ale nepodařit se může jakékoliv auto.Kdysi jsem psal, že z jednoho auta nelze dělat obecný závěr a myslím, že to stále platí, seč to kohosi vytočilo.1 auto=1 zkušenost.Dobrá nebo špatná, ale nevypovídá to nic o "nekvalitě", v tomto případě mazdy. Spousta lidí by už zase nikdy nechtěla opla, VW,rencla,toyotu atd...Je to vše relativní, kolik lidí, tolik názorů.Každé auto se může odporoučet.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.04  13:00

« Bez nadpisu

Čau mazďáci. Cca před měsícem jsem prodal M323 1.5 SDN rv2000. Ve 130tis se začala tak neskutečně *, že už jsem se jí musel zbavit. Odcházelo kdeco, vevnitř všechno mlátilo, tapecírung se kroutil, ABS v háji, servo, stabilizátor na přední nápravě (už 2x měněnej!)... A to jsem servisoval poctivě, pravidelně. Řeknu vám, že mě Mazda totálně zklamala. Měl jsem z toho auta divnej pocit od počátku, ale pořád jsem se vnitřně přesvědčoval, že je vše OK. A i přestože jsem jezdil různejma služebníma autama, který byly (snad kromě Clia a Magana) všechny lepší než ta Mazda... Teď jsem koupil auto z jinýho sudu. Protože v práci mám VW tak jsem chtěl něco na soukromo, hlavně spolehlivýho a velkýho, vzal jsem Astru Caravan Clasic rv1997 taky 130tis, díesel, bylo to auto za pár peněz. Nechal jsem to prohlídnout, je to zdravý. Opravy za pár šupů, spraví to kdekdo. A pocit z jízdy úplně někde jinde než v té neštastné Mazdě.... Já mám do budoucna jasno: japonce nikdy a Mazdu už vůbec ne! Mějte se a šetřete na opravy:-)!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.04  09:11

« Ad tekuté stěrače...

Ano používám, ale má to svá omezení: Musíš jet dostatečně rychle (min. 70-80 km/h); musí pršet dostatečně intenzivně nebo musí být naprosto čisto, tzn. žádné blátíčko na vozovce atd.; krátce po aplikaci je účinnost největší, ale zase hůř stírají stěrače, postupem doby účinnost klesá (hlavně v dráze stěračů), ale zase se "normalizuje" jejich činnost. Jinak super, hlavně se pak skla (používám na všechna, včetně plastových překrytů světlometů) mnohem lépe myjí stěrkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  20:34

« Re: Re: Re: díky...

@ Mazda2: problemy nebyly vubec zadny, proste nic, snad jen, ze po dlouhe dobre potrebujes k otevreni kapoty druheho cloveka, musi trosku pritisknout kapotu dolu pak uz jde zevnitr otevrit, ale jinak za to tahlo cloumas a nic. Ale to je asi problem toho kusu co mame doma. Co se tyka toho benzinu tak jsem opravdu nepozoroval zadny rozdil, motor je novej, zadny usazeniny, aby Vpower neco cistil, a jak rikam, asi ta 1.25 nepozna to vyssi oktanove cislo, ale je taky mozny ze jsem s nim ujel moc malo abych to stacil zpozorovat, tady u nas Shell neni, takze tata dava N95. Co se tyka prislusenstvi tak nekupovali jsme nic extra, mozna casem domontuju mlhovky a tata chce zaves.
    @ Mlzeni oken: jo jo klima je ok, ale klima prestava fungovat asi v +5C co kdyz je +1?.... mimochodem co 'tekute sterace' ?....pouziva to nekdo z vas?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  14:57

« Re: Re: díky...

dík moc...ještě mě tak napadá...byly s tim autem nějaký problémy...jestli jo, tak jak to vyřešili?a máte v tom nějaký příslušenství...nevíš, jestli je drahý?a ani malinko není poznat, když se natankuje V-Power?dík
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.04  12:47

« Re: Re: Mlžení skel

Ja na myti skla zvenku i zevnitr pouzivam normalni myci prostredek na okna, neco jako Okena, ale delaji to Germani. Ma to dokonce i modrou barvu :-) Je to v takove nadobe, kterou si to muzes na to sklo nastrikat ve forme mlhy, nebo peny. Pak to jen jednoduse setru do sucha papirovyma uterkama, jen je dobre si koupit nejake lepsi s mekkeho saveho papiru.
    Ta sracka z venku na skle muze jit i ze steracu, takze vzdy kdyz mi zacnou matlat sklo, tak je umyju tim samym, a kdyz uz to nepomaha tak je vymenim.
    Jestli se ti hodne mlzi predni sklo a bocni okynka, tak mas hodne velke vlhko v aute. Na vysuseni je nejlepsi klima, a nebo hodne topit a vetrat, casem to vyschne. Pripadne si nechat v garazi otevrene okynko. Vetrani pouzivam jen s venkovnim okruhem, vnitrni uzavreny okruh zamlzi co muze :-) Po tom co udrzuju v aute sucho uz neni z mlzenim problem. Nejlip to vysycha kdyz je venku mraz, to je suchy vzduch jen to prasti :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.04  11:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mlžení skel

Tak to neviem, on to fasuje v praci ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  11:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mlžení skel

Neznám, ale proč to nezkusit. Ovšem co cena (zasklení moderního auta je dost velké)?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.04  09:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Mlžení skel

Mitsi: Kamarat neda dopustit na "servitky" na utieranie monitoru (napr. 3M), vraj sa mu najlepsie osvedcili. Co Ty na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  09:28

« Re: Re: Re: Re: Mlžení skel

V tom případě jde zřejmě o zbytky konzervačního/převozního vosku. Navíc každé mytí skel, obzvláště pak u auta, vyžaduje chemii: zevnitř se totiž usazují čistou vodou těžko odstranitelná změkčovadla z plastů v interiéru, zvenku zase "mastné emise" z vozidel jedoucích před Tebou, obzbvláště pak s dieselovými motory.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.04  09:21

« Re: Re: Re: Mlžení skel

Noooo... ked sa nebodaj dostanem k umytiu skla zvnutra, beriem to zasadne cistou vodou a cistou jelenicou. To ziadne smuhy nezanecha.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  09:19

« Re: Re: Mlžení skel

Na vodní kámen kyselinu chlorovodíkovou? Ale ne! Přece forforečnou.
    Ale teď vážně. Sklo vezmi nějakým přípravkem na okna automobilů (zvenku i zevnitř), který obsahuje čpavek. Okenu v žádném případě! To ona zanechává ty čmouhy!!!
    A zkontroluj si, jestli nemáš zapnutý vnitřní okruh ventilace - to pak totiž skla zevnitř těžko odmlžíš. Klima je samozřejmě nejlepší recept.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.04  08:56

« Re: Mlžení skel

Weiny: na mlzenie pouzivam klimosku: po zapnuti (a hlavne vyvedeni vzduchu na predne sklo) sa mi to odmlzi bleskovo ;)
    Btw co ten test, mas moznost ho oscannovat (viz. moj starsi dozat)?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  08:25

« Mlžení skel

No bezva, taky mě vždycky zajímalo jaká ta M2 je a jak to s tím slabým motorem jezdí, tak jsi to pěkně popsal.
    Odbočím, taky vás tak sere to mlžení skel sotva se ochladilo a nedejbože když je vlhko či prší? Někdy mám úplně zamlžené i boční okna, což mě rozčiluje, nechce se mi je otírat. Vesměs popojíždím po městě, takže to nestačí odfoukat vzduch. A co mě maximálně vytáčí je čelní sklo, z venku se mi udělal jakýsi film, když nastartuju a jedu za tmy tak při použití stěračů nevidím skoro nic, jen ten film (kdyby to byl aspoň Matrix :P ). Přitom jsem skla okenou umyl. Mám na to vzít aceton či co? Zkusím to zatím benzínem, přece to musí jít dolů, je to jak rozleštěná mastnota. Zevnitř se to taky mlží, než to ofoukne vzduch, zde jsem na vážkách zda použít nějaké nemlžící prostředky či hadry, pak totiž když náhodou vysvitne slunce vidím, že to naneslo vrstvu která sice zabraňuje mlžení ale okno vlastně zašpinila, protože je vidět že není úplně čiré. Jó, zima, má své mouchy, a to ještě ani nezačla. Nejlíp myslím umyje sklo přimrznutá voda seškrábaná škrabkou >:D
    Jaký je váš názor, co s tím čelním, mám koupit kyselinu chlorovodíkovou? Na vodní kámen je nejlepší >:D :shock: :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.04  20:57

« Re: díky...

cau cau, mame to bez ABS...kdyz neni clovek tupec co hapsne na brzdu tak to neni 100% nutny. Jo predvadecku mi proste dali a mohl jsem si jet kam jsem chtel a kudy jsem chtel :-) proste jsem ji za 30min vratil :-) co se tyka delsi trasy tak bych se niceho nebal, jedine co mi pri delsi jizde vadilo je absence odkadaci plosky pro spojkovou nohu, v premacy i v mxku to mam a v M2 je takovej divnej hrb, tak jsem do nej porad noho narazel, ale to je tim, ze jsem zvyknutej tam tu nohu vzdycky odlozit a zvyk je zelezna kosile :-D
    Co se tyka benzinu, tankujem 95, mel jsem v tom 99+ (jeste pred VPower 100) ale bez efektu, ten motor to pravdepodobne neni schopen rozpoznat. Takze momentalne to jezdi na 95 od Eurooilu. (tam tata bere). Koukam, ze ten ICE&FIRE to ABS nema, ale nevidim v tom nejakej problem. Zalezi s cim jezdis ted. jestli to ABS ma ci ne. Me nekdy stve, jednou me zachranilo. (zivot ne jen plechy :-D )
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.04  17:13

« díky...

čau, díky moc za to co jsi mi napsal...jakej do toho tankujete benzín?stačí 95?A nevíš, co to udělá, když se do toho dá něco lepších(100 OČ)?Máte v ní ABS?Myslíš,že se to dá zvládnout i bez něj?Kudy se jede ta předváděčka?Jen někde po městě, nebo předvedou co všechno to umí? >:D jaký máš zkušenosti s jízdou na delší trasy(např.Slovensko,...) jestli tě ještě něco k tomu autu napadá tak to prosím napiš...ještě jednou dík moc
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.04  23:41

« Re: Mazda2

Mazda2 ... v garazi mame jednu je rok stara, ma ujeto cca 5000km barva Tonic Blue, motor 1.25i. Zavady - zadne, spotreba: po meste a studeny auto cca 8-8.5 (to je bohuzel 85% toho co najezdi) jinak mimo mesto tak okolo 6-6.3. Dojmy: perfektne se to ridi, motor se musi tocit aby to jelo, mozna proto ta spotreba, neni problem drzet otacky mezi 4-6 tis. je to jako motorova pila :-) ale jezdi to dobre, presny razeni, paradni brzdy, dobry tlumeni nerovonsti, pro 4 dospely lidi dost mista. Urcite kladny body za praktickej interier, snad malicky minus za kratky sedaky prednich sedacek. Velmi pohodlny nastupovani. Ta vyssi spotreba bych rekl ze je touhou toho motoru po otackach a pak celkove vyssi stavbou auta = vetsi aerodynamicky odpor. Kufr v tehle tride dobrej, ani prilis malej ani maxi. Asi prumer. Zpracovani dobry, myslel jsem ze to bude od tech spanelaku horsi. V interieru jako z japonska, slicovani dilu karoserie hodnotim na cca 80% toho co bych cekal Made in JP. Ale rozhodne vyrazne lepsi nez Ford :-D jestli se rozhodujes o ICE&Fire tak to je dobry :-) dali jsme na to 14" ALU kola a je to fajn auto, kdyz se s nim muzu svest tak se na to tesim :-) jinak jezdil jsemv predvadecce 1.4 a nerekl bych ze to jelo nejak vyrazne vic. Nejel jsem s dieselem ani 1.6. To auto je fajn a muj otec z nej ma radost :-) a ja mam radost ze on ma radost z auta ktere jsem mu doporucil :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.04  21:19

« Mazda2

Čau lidi, má tady někdo zkušenosti s Mazdou2?Má ji někdo nebo ji má nějakej váš známej?Prosím napište mi o ní něco?Jak se s ní jezdí, jaký jsou problémy, kolik to žere,... zajímá mě hlavně 1,25i.Dík moc.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.04  18:40

« problém

Mazda 323SDN.Najeto 100 000km.Problém: při startu motoru/pouze při prvním startu/se z motorového prostoru ozve zcela neznámý zvuk.Něco jako vadný startér u starých škodovek105 a 120.Velice nepříjemné.Při dalších startech tento pazvuk již není.Zvuk připomíná něco jako vrzání nenamazaných ozubených kol.Víte někdo co to může být?Díky.Jinak krajní spokojenost.Brzdové destičky 85 000km.Výfuk měněn po 80 000km.Jinak nic.Pouze olej a benzín.Takže pánové víte co by to mohlo být za zvuky.Co je třeba opravit či vyměnit?
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.04  15:02

« Bez nadpisu

Muj poznatek k Fuldám je, že jsou super na břečku a sníh. Rychleji se ojíždějí ( cca 25000 km), ale vzhledem k ceně si v klidu na další zimu koupím čerstvé. Zimní pneu časem tvrdnou a po 4 letech jsou stejné jako letní( to jsem si někde přečetl).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.04  14:42

« Re: Re: Re: Re: Re: fuj zima ;-)

Nazdar mazdaci, kupil som v septembri Mazdu 626 GF 1.9i sedan 98´, prednedavnom som ju prezul kedze mala este origin. pneu. Zvolil som FULDA Kristall Gravito 185/65R15. Ma niekto skusenosti snimi? Ake maju vlastnosti? Neboli drahe tak neviem ci stoja zato. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.04  17:26

« Re: Re: Re: Re: fuj zima ;-)

Prezul som tuto nedelu a hned v pondelok sa uz tie hnusne biele neforemne veci zacali valit z oblakov.
    Inak v zime Dunlop Wintersport M3, zacinaju tretiu sezonu a bude to asi ich posledna - maju uz za sebou 60tkm ;) Vyborne na to, co potrebujem: clapkanice a rozjazdeny sneh na dialnici, mokro aj sucho OK. Trosku hlucnejsie na niektorych velmi tvrdych povrchoch (nove rakuske trojprudove useky na A1)
    No a v lete Bridgestone New Turanza ER70.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  16:44

« Re: Re: Re: fuj zima ;-)

Silikon sice ničemu neuškodí, ale před korozí tvůj motor - bohužel - stejně neochrání. Navíc se na něj skvěle lepí prach, takže za chvíli budeš mít pod kapotou "hroudu špíny". Počkej pár měsíců a uvidíš sám...
    PS: Pravda, ta špína se pak lépe myje, ale to je snad jediné plus tohoto opatření.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  16:28

« Re: Re: fuj zima ;-)

Mitsi: jo jo vim jaky spreje myslis, ale ono to pak popraska a je to horsi nez lepsi....cemu by mel ten silikon uskodit? dobre je to mastny, ale neni to kriticky...a reknu to takhle lepsi nez od soli a zkorodovany...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  16:24

« Re: fuj zima ;-)

Ale fuj! Silikonový olej? Na konzervaci motoru jsou přece speciální spreje, které nejsou - no přece mastné... Vytvoří to takový průhledný, pevný, vodoodpudivý film, často navíc příjemně "naparfémovaný", a máš pokoj. Jen se to nesmí nastříkat na výfukový trakt a motor musí být před aplikací čistý a suchý - jinak na něm totiž tu špínu dokonale zakonzervuješ!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  16:20

« Re: fuj zima ;-)

Rad se pridam k perspektivni diskuzi: ;-)
    Zimu jedu na : Nokian NRW 205/65/15
    Leto na Fulda Carat Extremo 205/55/15
    Nokiany zatim subjektivne hlucnejsi..ale nic hrozneho...objektivne nevim..mam je chvilinku,ale spokojenost.
    Fulda je super..(diky Joe_ST za doporuceni)...fakt vyborny gumy pomer vykon/cena.
    No a motor? Bojim se ho myt..tak ho jen tak otiram a udrzuju..ale v zime....se mi tam zadna spina nedostane (jak je velkej) :-) Jinak strikam pouze kabely...sem tam..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  15:43

« fuj zima ;-)

tak je to tu, asi vsichni uz jsme prezuli...hmmm pripadam si jako v backorach, z rozmeru 205/40 R17 na 185/65R14 je opravdu skok. Chci se zeptat na jakych pneu odjezdite zimu a vase zkusenosti?...Sucho, voda, snih, led co hlucnost atd atd.... at zacnem povidat o necem normalnim :-)
    jo a zeptam se, taky mate v zime tak spinavy motor od tech vsech sajrajtu ze silnice?..delam pokus koupil jsem silikonovy spray a cely motor jsem pekne nastrikal, je fakt ze to skvele odpuzuje vodu, tak to treba bude lepsi a pujde to potom lepe umyt.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.04  13:57

Weiny: v ramci ukludnenia diskusie sa Ta chcem spytat, ci by si mohol spominany dlhodoby test M6 nascannovat a poslat mi na mejla - prihodime ho na stranku. Ja ho sice mam, ale bohuzial len v originale (v nemcine) ako PDFko.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.04  08:27

« Re:

Cituji IT-ho slova: Každý kdo si koupí škodovku je socka, * hlupák,primitiv atd...
    A já se navážím do majitelů škodovek? Myslel jsem to stejně ironicky jako ty a dobře to víš. Jseš magor, chceš slovíčkařit a ani nevíš co sám píšeš. Vidím že poslední slovo musíš mít stejně ty, protože evidentně od rána do večera jenom sedíš u PC dokazuješ si IQ, tak si to užij. Půjdu raději na jiné fóra pokecat se seriózními lidmi, když ty jsi si přivlastnil tohle :x My Mazďáci jich máme víc, víš :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.04  22:13

« Bez nadpisu

to Weiny & IT..kluci nechte toho...to nema smysl. Uz se bavite o slovickareni, Weiny kasli na to nestoji to za rec, IT presne vime co jsi chtel rict a staci to, az bude neco zajimavyho o Mazdach urcite tu budes vitan a prijd pokecat, ve vsi slusnosti.. Jo budme kamosi >:D diky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.04  21:39

« Bez nadpisu

Pane W:Jsi drobátko přecitlivělá dušinka, která není schopna normální diskuse(na rozdíl od jiných, co sem píší).Už se zase navážíš do majitelů škodovek.Tomu se říká diagnóza, tipuji na Dg. F03, dle Mezinárodní klasifikace nemocí, 10. revize. :idea: Peníze si musím fakt vydělat svou prací.Asi jsem tě zklamal, ale to víš, i prací se dá slušně vydělat. Tak se měj hezky a podruhé Tě prosím : už to neřeš. :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.04  20:46

« Odejdi v míru

Psal jsi to všeobecně o všech autech, že pro tebe nic neznamenají a po 3-4 letech jsou to hromady šrotu, tedy i M6. Na něco jsi velice chápavý a na něco schválně ne, takové mám nejraději. V klidu budu žít až přestaneš stupidně reagovat na mé příspěvky, evidentně musíš mít poslední slovo a vůbec tě nezajímá že i ostatní kolegy Mazďáky zde prudíš svými povrchními názory na svět. To tak vyrypuješ na všech fórech? Nějak si nepamatuju co máš momentálně za značku auta, že opruzuješ na Mazda fóru >:-[] Taky jsem si všiml že jsi vždy první kdo na něco co se tě týká reaguje, takže bych chtěl vidět tu pracovní náplň, tak bych se chtěl taky mít, provokovat půl dne po diskusních fórech a každé 3 roky mít nové fáro, pan podnikatel,
    pozóóór :mrgreen: :!: :!: :!:
    Běž si pokecat se sockami na Fábia fórum, budou rádi za tvé přátelské a povzbuzující komentáře :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.04  15:01

« Re: No konečně!

Weiny: ..a slyšeli jsme slovo boží. Uveď, prosím, kde jsem napsal, že jakákoliv mazda je šrot, konkr. M6 a já se za to omluvím. Už se na to vyser a žij v klidu...Souhlasím,že každý, kdo si koupí něco jiného než M6 je hlupák a jezdí v šedém průměru, ale už to proboha neřeš,protože si ničíš zdraví a tvoje mazda by tě mohla přežít, což bych fakt nechtěl mít na svědomí. Uzavřeme to tím, že vše kromě japonců jsou *, každý kdo si koupí škodovku je socka, * hlupák,primitiv atd. Kdo VW je blbý germán atd., značka po značce. Tečka. Konec.
    Jo, komunisti mi taky říkali že jsem málo uvědomělý, že nejsem dostatečně pokrokový a že bych s tím měl něco dělat,... bla, bla. ...Zkus neradit, kam kdo může a nemůže psát.Díky. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.04  12:58

« No konečně!

Konečně že jste se mě taky zastali, už jsem myslel že jsem tu úplně sám proti názorům IT-ho, vím moc dobře v jakém duchu tady všichni diskutujem a chtěl jsem po měsíci všecky potěšit jak dobře vyšel test M6 a že nechápu, jak si někdo může koupit Fábii (samozřejmě to bylo s nadsázkou určené nám Mazďákům co mi jistě dají za pravdu) a přímo mě spařila IT-ho suchá odpověď ve znění abych se z toho auta nepos.al a proč haním Fábku, no myslel jsem rozkopu monitor >:-[] , člověk chce potěšit a ono tohle. Ten člověk sem evidentně nepatří, liší se názory od většiny přispívajících a neustále si protiřečí (M6 je pěkná, za 3 roky s ní ale pryč, protože je to šrot :idea: )
    Takže jsem rád že můj příspěvek z 3.11. byl napsán dobře jen přečten a komentován nesprávným člověkem a Vy jste mi potvrdili že to cítíte úplně stejně jako já a nenecháte si do toho kecat :-!
    A máš to IT >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.04  00:37

« to IT

jeste jen takovej dodatek, predstav si, ze jsem takovej blazen, ze misto toho abych si koupil novy nabuseny auto za 800-900 tisic tak si radsi koupim dve starsi a mam z nich velikou radost, s jednim pracuju s druhym se bavim, fungujou obe uzasne a mam je moc rad :-) on totiz i ten v tvych ocich 3-4 lety srot dokaze nekomu udelat radost a v pripade japonskych aut pokud se za ty prvni 3 roky zivota o to auto nekdo staral tak jsou to nejlepsi ojetiny, kam se na to VW (at jako Skoda, Seat, VW) hrabe o francouzich vubec nemluvim a italum musis ledasco odpustit. To je o pristupu k autu, pro Tebe je to sluha, sam jsi napsal, ze Ti musi slouzit. Me to auto neslouzi, my spolu zijem a mame se radi :-)
    btw: je malo lidi kterym se M6 nelibi ;-) a pokud vim tak se tu nikdo do nikoho nenavazel, jen Weiny napsal, ze az mu bude nekdo vykladat jak je lepsi si koupit Skodovku nez Mazdu, co udela...viz Autobild. .....Mazda Passion for the road.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.04  00:10

« Bez nadpisu

Joe_ST: Kdo se tu hádá? Tu se seriozně diskutuje!Tak pozor!To mám psát červeně, že se mi např. M6 líbí, aby to už bylo k pochopení? Ale proč se navážet do jiných lidí, že si koupili třeba Fabii, že....to tu také bylo. Prostě ji koupili a je. Je to jejich a ne náš problém:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.04  23:38

« Re: :-O wow :-O

Jo..diky Joe_ST..MLUVIS mi z duse..ja to svoje auti miluju..at si o me mysli kdo chce, co chce... Kdo me zna, ten me zna a kdo ne...jeho vec. Mam ji proste rad, nikomu ji nevnucuju..ale ta radost, kterou citim, kdyz si po nudnym dni v praci, do ni sednu, pustim si peknou hudbu...ne tak, aby to slysela cela ulice, ale pro sebe..otevru okenko, je leto..letni vecer, silnice prazdna (ne proto, abych mohl jet 200, ale pro to, ze jsem tam jen ja a moje MX..je nepopsatelne krasnej... A proc mazda..che..to by bylo na hodne dlouho. At mi to nikdo nebere a nebudu nic ja brat jemu.Kazdopadne se ztotoznuji s Joe_ST..kdyz auto (spolehlive, doprava z A do B, a levne..) tak proc "drahou" novou Fabii.?.? Tomu nerozumim..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.04  20:30

« :-O wow :-O

Mazdarek :-) co to koukam, proc se tu hadate?... no taaak, IT pochopi, ze my tyhe japonsky koniky milujeme, kdyz nas nekdo presvedcuje, co to mame za blby japosky auta s drahym provozem tak mu dle rady Weinyho buchnem do stolu testm v Autobildu a IT si muze pracovne nebo soukrome jezdit v cem chce, asi to pro nej ta srdecni zalezitost neni, protoze jak sam rika, dle nej je to za 3-4 roky kupa srotu, my to proste citime jinak, no :-) jsou lidi kteri milujou knedliky se zelim, druhej by dejchla za svoje kaktusy a my jsme spadli do mazdamanie ..... nech nas a to ze si na paskal vezmeme designove ne moc povedenou fabku?...no jezdi jich tolik, ze je to asi nejjednodussi :-) ... jediny co mi trochu vrta hlavou je to ze kdyz to pro ITho neni srdecni zalezitost tak proc za to vyhazuje tolik penez, pokud ma auto jako prostredek na prepravu a za 3 roky kupu srotu tak auto za polovicni penize, nez rika, ze utratil, splni vsechno co potrebuje, ale pravdepodobne na to proste ma a nebo potrebuje mozna z duvodu image jezdit v necem za mega. Ale to neni duvod se hadat, znam par takovych lidi, proste potrebuji mit drahy auto (0.9M je pro me drahy auto) a kdyz nekradou .... tak at :-) ... Weiny, TomAnt, Dabel, Country, Morfikus a vubec vsichni tady si uzivame to ze si sednem za volant mazdy a je fuk, jestli je to deset let stara Morfiho MX6, nebo fungl M6 (Lubos) nebo 626 (Coutry + SK boys ;-) ) nebo v zime temer nepouzitelna Miata, mame z tech aut radost, bavi nas o ne pecovat a hodne z nas se o ne starame sami, prijde nam, ze dat ho jen tak do servisu je proste neosobni, ale tohle je vec, kterou IT nepochopi....at ji prosim respektuje :-) Dik Joe. Timto Vas vsechny zdravim :-) HUGS
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.04  12:50

« Bez nadpisu

Weiny: Nepodsouvej a neposouvej,prosím.Děkuji.Psal jsem někde, že M3 + M6 jsou špatné? Zkus si přečíst...M6 jsem vždy hodnotil a považuji za extrémně pěkné auto, seč ji nakonec nekoupil. Tečka. Akorát nechápu, proč by se měl majitel Mazdy navážet do těch, co si koupili něco jiného. Koupili, no a co? Nebo nějaké ÚV zase bude nařizovat, co si mají lidi koupit, kolik kusů atd.? Lidé si kupují, co chtějí. Není fér jejich rozhodnutí ironizovat, zpochybňovat, kritizovat.Proto ta nadsázka, že auto je pro přepravu z A do B.Doma máme 2 auta, střídáme to po 3-4 letech, za komančů i nyní.Kde jsem, prosím, napsal, že mi vadí, aby někdo bral auto jako "srdeční"a "emoční" záležitost? Nevadí, je to jeho problém a proč ne? Vadí mi útoky na ty, kteří měli tu"drzost" koupit si něco jiného než "my".Chce to trochu tolerance.Nic víc. U nás je také tzv."členem"domácnosti, protože bez auta by to nešlo, navíc slouží k výkonu povolání,resp. k podnikání, proto je "členem" možná víc, než jinde.Ale musí sloužit ono nám, ne naopak.Hezký zbytek dne, žena i já musíme pracovat, bohužel.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.04  11:30

« výročí

No já měl včera taky malé výročí, na tacháči se mi přetáčelo rovných 10000mil >:D Co se týče vzdálenosti, má holka je z Oregonu, což je nejzažší konec Ameriky.Sem připlula z Japonska, pak přes celé státy putovala k pobřeží, přes Atlantický oceán pak do Německa a ke mě. Když vynechám Asii tak udělala okruh kolem celé zeměkoule >:D >:D >:D
    S tou Fábií jsem to myslel ale úplně jinak, kdybych tušil že se tu budu pak s veledůležitým flegmatickým IT (co nevím proč vůbec chodí na diskuze o autech když pro něj vůbec nejsou podstatné) handrkovat vůbec bych se o ní nezmínil. Snad si tady píšem právě proto že někteří z nás mají auta jako rodinné příslušníky a chtějí pro ně to nejlepší,ne? Jestli v něm jen jezdíš z bodu A do bodu B a co je meti tím je spíš otrava tak ti může stačit i 120-ka, z novějších aut klidně nějaký Hyunday či teď nově Chevrolet. Z českých aut samozřejmě Fábie či pro pracháče Oktávka. Proti nim nic nemám, naopak jsem hrdý na to že se tahle naše značka vyšplhala tam kde je, má jméno ve světě a nedělá nám ostudu, v otuněných verzích se na ně dá dokonce i kouknout, jen se třeba do Fábky nesmíš posadit. Ten stísněný pocit kdy jsem byl obložen plasty a nemohl se v bundě hnout je hrozný. Oktávka je zase koráb se kterým se nedá parkovat, hlavně dozadu.
    A srovnával jsem to s mou 323F a ne s Mazdou6. Kdysi jsem o Fábce totiž uvažoval, šel jsem podle ceníku a v plné palbě se kombi s nejsilnějším benzinem opravdu dostalo ke 450 000kč, proto jsem to srovnal s například současnou Mazdou3 v základu. To bylo ale srovnání pro mě, který chtěl auto na určité úrovni, designem a místem, neřešil jsem to, že Mazdu 323F či nyní trojku za 300 litrů nekoupím, to je jasné. Onu Fábii v nejvyšší výbavě si moc lidí taky asi nekoupí, protože už logicky půjdou rovnou o třídu výš. Takže pokud se budem bavit o ceně je jasné že se jich prodá víc než čehokoli jiného.
    Nemluvě o tom že jak napsal Tomant když má někdo stejný názor a požadavky jak já jen nemá na nové fáro může si koupit Mazdičku 2-3 roky starou, když se podaří je akorát zajetá, ještě v záruce a 200 litrů dolů z ceny a můžem se bavit úplně v jiných dimenzích. Měl jsem spíš napsat že nechápu, proč si někdo koupí Oktávku, když už za ty prachy může mít krásného japončíka, jenže to by zase IT přišel s nějakou jinou polemikou, prostě když chce někdo rýpnout, vždy si něco najde, už raději nebudu psát nic... :x
  • 00 Reagovat !

foto

06.11.04  09:32

« Bez nadpisu

Vitej v klubu!!!
    Panove... moje Mazda ma vyroci....
    uz jezdi po svete celych 16 let.
    nejdal byla v Texasu - tak se taky pochlubte 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.04  21:12

« Bez nadpisu

TomAnt: Nevím, nejsem sociolog, nejsem prodejce ani výrobce a je mi to zcela fuk. Někdo po servisech jezdí, někdo nejezdí, někdo s novým, někdo se starým, někdo s japoncem, jiný s evropským.Svět není černobílý a nic není dokonalé.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.04  19:48

« Re:

Hm, ja len nechapem jedno, preco si teda ludia co nemaju na nove auto (napriklad ako ja) nekupia radsej ojazdenu, ale absolutne spolahlivu a bezproblemovu Mazdu (ako ja) ale ako vravis, setria 3 roky a este zoberu na leasing, len aby mali "nove" auto... S ktorym potom behaju do servisu viac ako ja...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.04  14:44

« Bez nadpisu

To Country:Díky, o tom to je a tak jsem to myslel, ať se nám to líbí, či nikoliv. Znám ze svého okolí lidi, kteří šetří na auto 3-5 let, nakonec si berou na zbytek leasing a jsou rádi, že mají cokoliv v řádu +-350tis. Je jim docela jedno,od kterého výrobce. Berou i výběhové modely, jen když je to nové. Přihodit dalších 50-250 tis je pro spoustu lidí nereálné,nebo mají jiné proority než auto, tak je za to odsuzovat považuji, přinejmenším, za neslušné.....Prostě ne každý má na Mazdu. Navíc auto je fakt jenom auto, nic víc.Tečka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.04  13:14

« Bez nadpisu

Pánové, to chce klid.
    IT má pravdu, že Fabia není zase až tak špatné auto, a Weiny zase v tom, že Fabia za srdce nikoho nechytne.
    A to vím, o čem mluvím. Soukromě jezdím s Mazdou, služebně občas s Fabií nebo s Feldou. A vždycky, když do škodule sednu, zažívám kulturní šok, ale přežít se to dá. A k té spolehlivosti - za 10 let jsme ojeli 2 Formany, 3 Feldy a 1 Fabiu (referentská auta, užívá je asi 15 různých řidičů), a nepamatuji, že by někdy někdo někam nedojel. Tím se nechci škovovek zase až tak moc zastávat, asi jsme měli štěstí. Můj známý to štěstí neměl, shořela mu zánovní soukromá Felda při cestě na dovolenou od zkratu v přístrojové desce.
    A ještě něco, uvědomte si, že žijete v zemi, kde nová Fabia za 300 tisíc je pro většinu populace finančně nedosažitelná. Účastníci tohohle fóra jsou zdá se ale už v jiných sférách, že jo ? >:D Jinak by tady nebylo o čem diskutovat.
    Takže nesrovnávejme nesrovnatelné. Fabia je určena pro jinou cílovou skupinu uživatelů než Mazda 6
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.04  10:27

« Bez nadpisu

Pro pana Weiny: Ulevilo se Ti? Tak to je fajn. Jinak si laskavě přečti, co jsi psal v příspěvku z 3. listopadu 2004 11:44 hod. Ty sis v tématu o Mazdě začal s Fabií. Já rozhodně ne.Méně emocí a více rozvahy při psaní.
    Bacha! Rozčilování škodí, říkám já. Čest!!!! :D
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.04  10:22

Weiny: klidek ;) Holt vrtaci su vsade. Ja viem, co viem: Mazda ma este nikdy nesklamala, nenechala v stychu, jazdi jak drak a to napriek vyse 170tkm, ktore mi momentalne ukazuje tachometer. Vsetky dlhodobe testy, ktore absolvoval rad 626/6 dopadli na vybornu (viz. [odkaz] - scany dlhodobych testov radov GD, GE, GF a Mazdy 6 (mmch. iny test ako spominany AutoTip - toto je test 2.3i v totalnej full vybave), cize nejde o "jeden kus". Rad GD bol vobec prvym autom, ktore dokazalo dlhodoby test absolvovat bez jedineho problemu. Nepoznam jedineho nespokojneho majitela, ktoremu by sa stale nieco sralo. A to mi staci...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.04  09:53

« Re:

IT: Spadl jsi z Marsu nebo co? Všiml sis že jsme na Mazda-fóru? Co tady propaguješ Fábii? A četl jsi můj příspěvek vůbec? To víš že si ji nikdy nekoupím! Nepsal jsem že je její průměrná cena 500 tisíc, tos překroutil jak reportéři Blesku! Já pouze zde všem přítomným hrdým Mazďákům chtěl zlepšit náladu že máme bezva auta, tys to všecko překroutil že jsou to hromady šrotu, všecky se serou a já se mám jít vyzvracet. Jdi se bodnout frajere, machruj někde jinde! Třeba i se svým pérem na "kopaliště", tíms to opravdu okořenil.
    Pro každého není auto jen kus plechu jako pro tebe, pro někoho je to srdeční záležitost, já skoro 3 roky šetřil a nemyslel na nic jiného než jaké to bude až se projedu v krásném autě, což by jaksi třeba Fábie už logicky ani pozlacená splnit nemohla, dlouho vybíral a teď se znovu usvědčuji v tom, že jsem vybral dobře a chci aby i jiní mazďáci měli stejný pocit. Takže jestli nemáš Mazdu a nejsi na ní závislý nech si svoje příspěvky pro fóra o Fabii nebo 307-ku, to budou po pár letech opravdu hromadu šrotu :x
    Jsi povrchní provokatér co zřejmě rád rýpe a bere lidem radost z toho mála co mají. Neděláš náhodou v Boleslavi? :mrgreen:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.04  13:23

« Bez nadpisu

Weiny: z jednoho namátkově vybraného auta se nedá dělat obecný závěr,spíš statistika ADAC=počet nepojízdných aut na tisíc prodaných.Stačí si přečíst, jak jsou na tom ojetiny(tak3roky staré).Když byly nové, super auta a pak poruchy všichni, napříč světem.Od japonců po meďoura.K těm fabiím:divil bych se, že prům. cena je 500 tis.Spíš kolem 350 tis.Pro někoho , seč se to jinému zdá nepochopitelné, je 100 tis. navíc mnoho.Drahé fabie se prodávají výjimečně! Vím od velmi velkého prodejce(800 aut za rok). No a i kdyby byla drahá, tak co?Je to problém kupujícího, ne náš.Navíc srovnání s auty o třídu výš trochu kulhá. Pokud Tě fabia tak moc s*re, tak si ji nekupuj, nedívej na ni a je, vyzvracej se....atd.Nebo vím o lepším řešení:zrušme tu továrnu, nějakých 23 tis lidí bude bez práce a další tisíce od dodavatelů k tomu.Ježíši Kriste,je to jenom auto. Už to jednou pochopme.Nebuďme tu jak malí chlapečci na kopališti, kteří si ho poměřují, kdo ho má delšího...Já koupil letos auto za 900 tis a stejně je to jenom auto, hromada šrotu na 3-4 roky a pak zase pryč z domu.Patřím k těm, komu je srdečně jedno, co si kdo koupí, čím jezdí(m), jestli má stejné auto dalších 1 mil. lidí.Je to spotřební věc, ne člověk.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.04  12:44

« Test po 100 000km

Ahoj všichni, tak jsem na svou sexici (jak ji nazval onehdá Dabel) koupil nové disky a zimní pneu (a zima jak na sviňu ne a ne přijít), disky Rial Flair po 2300kč, seru na plecháče :-! Pneu mám od nás z Barumu Semperit Sport grip 195/55 R15 (mám je za 50%), z letních 16-tek jsem to trošku degradoval, i tak mi všichni nadávají že na zimu se nosí plech, já to své Mazďuli ale neudělám :P
    Všimli jste si v posledním Autotipu testu po ujetých 100 000km? Konečně dotestili Mazdu6 a hádejte s jakým výsledkem? 0, opakuji 0 trestných bodů za jakékoli problémy, dostala se na absolutní první místo od dob kdy se tyto testy dělají, je tam super článek na 6 stran, hltal jsem to asi 3x, mám strašnou radost že mám její sestřičku pouze z nižší třídy, ta bezporuchovost je ale doufám stejná, mám ji navíc ještě o rok mladší než tu co testovali. Z uvedených 25aut byl poslední např. Peugeot 307, na který byl test minule, ten museli 2x odtahovat do servisu, kde byli pomalu častěji než pro benzín s všemi možnými problémy. Nechápu že většinu lidí podobné důkazy (toho že japonci jsou nejbezporuchovější) nezajímají a 35000 lidí u nás si ročně koupí třeba Fábii, když je to takový hnus a kombi s lepší výbavou jde stejně k půl milionu jako Mazda3, o Almeře nemluvě. Doporučuji ten Autotip koupit, přečíst a pak všem s jinou značkou omlátit o hlavu, až budou mlet o drazích náhradních dílech >:-[] Na co díly, když nejsou potřeba...
    Viva Mazda. Čauec.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.04  23:37

« Re: Re: Re: benzínová pumpa

yo yo ... Mitsi ma pravdu, chce to vycistit sani a popr. dat novy vzduchovy filtr, mimochodem tvoje 323 ma bezinovou pumpu v nadrzi, nikoliv u motoru. Co svicky?....jsou ok?...doporucene jsou NGK BKR5E11 popr. 6E11. Co tam mas?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.04  10:50

« Re: Re: benzínová pumpa

Pokud znovu bez problémů nastartuješ, je benzínová pumpa OK. S největší pravděpodobností máš však špinavou škrticí klapku a ŘJ Ti jede v nouzovém režimu, pročeš máš i špatné spaliny. Jenže tohle všechno měli v servisu už dávno odhalit, pokud Tě tedy netahají za nos, resp. Ti nechtějí "něco navíc" vytáhnout z kapsy...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.04  09:48

« Re: benzínová pumpa

na chcipani motoru mi stve, ze mi pak prestane fungovat nozni brzda, na krizovatce, musim rychle nastartovat, jinak bych sesrotoval nekoho prede mnou. >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.04  09:46

« benzínová pumpa

Zdravíčko >:D
    nevyměnili mi lambda sondu a katalyzator, ze pry udelali dalsi testy a ty vysli lepe. vymenili mi jednu cast vyfuku.
    Porad se mi stava, ze mi motor chcipne, napr. kdyz vyradim rychlost a dojizdim z kopce pred krizovatkou na cervenou. >:-[]
    Jenom ne nekolikrat denne, ale asi tak jednou za tri dny, po tech testech, lamda sondy. (jezdim denne asi 50 km, tyhle tydny).
    Rikali mi, ze by to mohla delat benzinova pumpa, coz by znamenalo ji vytahnout z motoru a zkontrolovat, jinak ze to nejde, zjistit jestli je pumpa v poradku. Nevite, jestli to nemuze zpusobovat neco jineho, to chcipani? treba lambda sonda.?
    dik za vasi odpoved
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.10.04  14:09

« Re: Re: Dotaz na M6

Pokial viem, mapa Ciech je skoro kompletna a aj SR je ciastocne funkcna. Ale cital som nieco o problemoch s kompaktibilitou na zariadeniach roznych znaciek.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.04  14:00

« Re: Dotaz na M6

IT: ohladom navigacie mas uplnu pravdu. Obzvlast, ked na tej navigacii chyba mapa Slovenska/Ciech :(
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.10.04  13:40

« Re: Dotaz na M6

Urcite je pravda, ze Mazda6 je hlucnejsia ako napr. P307. Hluk ide akoby odzadu, od prednych 'A' stlpikov skor nie. Da sa na to zvyknut, ale bol som dost prekvapeny, ked som to 'zazil' prvykrat.
    Uz som si zvykol a nevadi mi to, ked mam zapnute radio - bezna hlasitost - tak to vobec nevnimam.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.10.04  12:20

« Dotaz na M6

Lubos1 : K čemu navigace? Všude se dá dojet i bez ní, ale nic proti ní nemám! Spíš mne zaujalo "profukování" kolem oken. Kde konkrétně a je to M6? Já ji chtěl koupit, ale nad 120 km se mi zdálo, že roste aerodynamický hluk. Docela silně. Měl jsem pocit, že kolem předních "A"sloupků hvízdá vzduch. Hlučné pneu tam byly také.Navíc to byl ropák a motor byl uvnitř slyšet dost silně, což uznal i prodejce. Celkově mne hluk uvnitř zklamal. Možná to byla jen náhoda, nevím.Tak jsem do toho nešel.Žena protestovala, že nechce nové auto, aby bylo hlučnější než staré. Uznávám její argument, ale M6 se mi líbí stále.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.10.04  00:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel

Tiez by som bol radsej, keby pokracovali vo vlastnom vyvoji dieselov.S MZR-CD som zatial spokojny.
    Kedze stale riesim prefukovanie od okna, nechal som auto v servise a ako nahradne vozidlo som dostal M6 sedan vo vybave Business. Je to 100kW diesel, plna vybava, xenony, koza, pridavne kurenie, atd...Jedine co chyba je navigacia.
    Som rad, ze som si kupil 5-dverovu M6, lebo ma strasne sralo, ze som mal zarosene zadne sklo a kedze chyba stierac, nic som nevidel. Utierat sa mi to nechcelo, lebo to predtym cerstvo osrali holuby >:D
    Takze som zapol vyhrievanie a o 5 minut to bolo OK.
    Rozdiel vo vykone citit (89/100 kW) len minimalne, turbo diera rovnaka. Ten silnejsi motor sa mi zda tichsi, ale to bude asi tym, ze uz je zabehnuty (21t km, ja mam len 4500 km). Auto je obute na nejakych zimnych Semperitoch - pomerne hlucnych. Predajca bol totiz niekde lyzovat :)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.04  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel

Na nemeckom mazdackom fore ([odkaz] som sa docital (udajne z overenych zdrojov, vraj rozhovor s obchodnym riaditelom nejakeho dealera Mazdy), ze novy diesel bude "priskrteny" 2,2 TDCi od Forda (tam 155k). Tak uz len dufam, ze to nebude pravda a pojde naozaj o dalsi vyvoj MZR-CD :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.04  22:32

« Re: Re: Re: STK+emise

no z vrakace bych tam svihnul kat i lambdu nemuze to stat az tak moc a autiko zase pojede....
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.04  09:20

Kedysi som mal odidenu lambdu na Oplovi. Zral asi 12 litrov a absolutne "nejel". Po vymene lambdy zrazu zral 8 litrov a trhal dlazobne kocky. Takze ked ju mas fakt odidenu, rozhodne ju vymen - nejde len o emisku ako taku (ako uz napisal IT)...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.04  07:21

mám benzínovej motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.04  07:18

« Re: Re: STK+emise

Mám mazdu 323, asi 8,5 let ojetou, před půl rokem mi to začalo chcípat, >:-[] když jsem vyřadil před křižovatkou, nebo když jsem jel z kopce. Nevěděl jsem čím to je, a když jsem měnil olej, tak mi řekli, že má motor divný zvuk.
    :shock:
    Pak dali auto zkontrolovat počítačem a řekli mi, že emisema mi neprojde. A že prý když si dám novou lamda sondu a starý katalyzátor, tak se prý sníží spotřeba o 0,5 litru. Nevěřím, že je nutný vyměnit lambda sondu a katalyzator, navíc chci auto na jaře prodat jednomu příbuznýmu a koupit si jinou ojetou. Takže proč ted měnit tolik věcí. Díky za odpověd.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.04  22:04

« Re: STK+emise

co to mas za auto?....prosim te bezna benzinova mazda projde emisema i bez katu .... pokud teda nezere 2litry oleje na 5tisic km...jestli mas vypalenej kat tak to auto totalne nejede a pokud je v cudu lambda tak uz vubec ne....to je nejaky divny...nechal bych ty emise zmerit a uvidis...kolik to zere?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.04  18:07

« Mazda 5

kriza: Docela bych se divil, že do Paříže na světový autosalon a do Prahy na bezvýznamnou akci dá Mazda identické auto,no budiž. Bylo zamčeno i v té Paříži a frantíci ji docela ignorovali.Asi skrz ten design a jeho odvaz. Honda FR-V,pro 6 lidí daleko větší zájem.Jinak ta auta tam dostávala docela záhul a i na Hondě drobnůstky nepřežily. Konečně, dobrý test a výrobce ví, co zlepšit. Tu cenu bych viděl spíš od 600 tis nahoru. Kolem 500 dost těžko.
    to kuchar : S tou lambda sondou a katalytátorem to máš jako s hrncem a sporákem. Obě samotné jsou Ti naprd. Buď oboje, nebo nic. To raději uplať, dělá se to běžně a to Ti tu nemusíme radit.Vidíš a snad i cítíš, co jezdí po silnicích, ne?
  • 00 Reagovat !

foto

25.10.04  07:12

« STK+emise

Zdravíčko,
    >:D
    za 14 dní mi vyprší stk+emise, >:-[] tak jsem zajel do servisu, ale oni tvrdí, že motor má špatný zvuk a že emisemi neprojdu, pokud si nenecham vyměnit lambda sondu-potrebuju pry novou (3500)a katalyzator (ten pry staci nejaky starsi= 4500).
    Chtel jsem auto pristi jaro prodat a koupit si novou mazdu, poradili byste mi, co z toho (katalyzator, lambda sonda) je dulezitejsi, třeba bych si nemusel nechat měnit obojí. Muj nazor je ten, že bych se obešel bez obojiho, přece, když jsem jezdil doted, proč by to nemělo jít i ted, nevíte, nespravila by to třeba pětistovka do kapsy chlápkovi, který dělá emise?
    Díky za váš názor.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.04  21:23

« Mazda 5 na AutoSHow Praha

Tak jsem se byl dneska na AutoShow v Praze podivat na novou 5ku. Hodne pekna, ackoli ne tak sokujici jako ve sve dobe M6 a M3. Zklamaly me dve veci: 1. - Nebylo mozne se podivat dovnitr (byl to prototyp, kteremu pry v parizi rozdrbli sedadla, takze byl zamceny). 2.- Prvni kousky vyrobi pristi jaro (~kveten 2005), do cech prijde nekdy v lete, normalne k mani bude tedy az tak nekdy za rok :-( Cena by se ale udajne nemela az zas tak lisit od dnesni Premacy (~500-600k).
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 22.10.04  10:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel

No uvidime. Dufam, ze sa nevymeni designer v Mazde, sucasne modely u celkom vydarene. Uvital by som trochu zmenu interieru, hlavne sedaciek a trochu viac luxusnych prvkov.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.04  10:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel

Ostatne posledna 626 sa vyrabala 97-2000 v prvej verzii, 2000-2002 vo faceliftovanej verzii. Podla toho mal byt facelift M6 uz tento rok ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.04  10:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel

Niekedy na konci roku 2006 ma byt uplne nova sestka (na podvozku buduceho Mondea), tak facelift existujucej v 2005 nevylucujem.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 22.10.04  09:32

« Re: Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel

No neviem, ako som pisal, M6 sa predava od roku 2002, co este 4 roky v roku 2005 tazko budu. Vidim to az tak o rok neskor. Ale ze sa mozu obmenit motory, to nevylucujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.04  22:40

« Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel

co se tyka M6 MPS ..polovina roku 2005...a face lift M6 but na tuty taky a nebude to dlouho trvat, model se prodava vzdy cca 4 roky a v polovine zivota dostane facelift...takze pravdepodobne uz pristi rok.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.04  17:43

« Re: dneska

Nechces ist s tym spamom do *, polehlivevozidlo?
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.04  17:20

« dneska

mam asi 40 mazdicek mel by nekdo zajem o kvalitni ojetou mazdu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.04  13:10

« Re: Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel

Lubos1: Zkus sehnat ŘJ z vrakáče. Já jsem chtěl do 626ky dodělat board computer a v servisu za něj chtěli 30 tisíc :shock: . Pak jsem sehnal z vrakáče za 3 tisíce, a už 2 roky slouží .
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 21.10.04  09:56

« Re: Re: Re: Mazda 5 - novy diesel

O skorom facelifte pochybujem, este je priskoro, hlavne ked sa slusne predava.
    Sucasna M6 je na trhu od 2002.
    Mna skor zaujimalo, ci sa da moj motor (89kW) nejako prerobit na 100 kW, kedze sa vraj tieto motory lisia iba nastavenim riadiacej jednotky. V servise mi al epovedali, ze by som musel riadiacu jednotku vymenit, co by stalo 80 000 Sk!
    Nemate niekto info, ci sa neda RJ iba nejakym sposobom iba nejako prestavt? Podla mna by to mala byt iba otazka software. Motory by mali byt identicke.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.04  09:40

« Re: Re: Mazda 5 - novy diesel

Joe: nevies, kedy sa ma ten facelift M6 objavit? Ten motor vyzera zaujimavo, dufam len, ze naozaj ide o ten Mazdacky a nie o PSA.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…