MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

03.11.03  11:53

« Spotreba

Tak som po poslednych asi 5tis. km konecne povyhadzval z auta prazdne flase od mineralok. Bolo ich 11 :), co je 11x1.5L = 15.5L. Takze spotreba daco okolo 0.33L :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.03  17:13

« Re: homokinetický kloub - poraďtě please

to r400 : pri prujezdu tahlejsi zatackou vetsi rychlosti, kdyz je kolo v zaberu se to chova dost podobne, jak jsi rikal..pravdou ale jest, ze je to konstantni "valivy" zvuk a ne ani tak cvakani..
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.03  15:27

to morfikus: ložisko se myslím projevuje jinak. Tady to tak jako pravidelně cvaká (ozývá se) po jednom otočení kola. neumím ten zvuk popsat, ale když jsem měl nemosný ložisko na jiným autě tak to hučelo konstantně...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.03  15:23

no to je to co nevím. Mám ale takové zlé tušení, že pes bude zakopán v kloubu. Dá se to nějak opravit jinak než vyhodit a instalovat nový? Auto nemá moc najeto cca 60kkm a je pětiletý. Na tuto stranu nebylo bourané.
    Co se s poškozeným kloubem dělá? Co hrozí?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.03  12:57

podla mna je poskodeny homokineticky klb. Presne takto mi v zakrutach cvakal poskodeny klb na mitsubishi galante.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.03  12:42

to r400 : lozisko?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.03  11:34

« Re: osvetlenie spinacov

Osvetlene to neni. Aspon jsem si toho nevsim. Mam ji uz 2 roky :-))
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.03  10:32

« homokinetický kloub - poraďtě please

zaujala mě diskuze na téma homokinetického kloubu. Mám drobný problémek a možná to s tím souvisí. Při jízdě do zatáčky (hlavně jsem to vypozoroval na kruháčích) při přidání plynu začne v předním kole (myslím si že pravém - tedy tom přitíženém a pokud mi funguje diferák tak asi i záběrovém) něco cvakat, resp. je slyšet otáčení se. Když v té samé situaci uberu plyn tak to utichne. Má někdo potuchy co to může být. Manžeta u kola je měněná na jaře poté co z ní lezl tuk - nybal trhlá, ale blbě přidělaná. Jo a autíčko je Rover 400 čili CIVIC. Omlouvám se Mazďákům,že sem nepatřím, ale když už se to tady řeší.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.03  09:48

« Re: rucka a homokineticky kloub

Takže Mazďula je v servisu. Oprava - repase brzdiče a seřízení ruční brzdy bude stát 4-5.000,- Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.03  09:46

« Re: osvetlenie spinacov

scuderia99: mám model GF a tyky mi to nesvítí.
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.03  09:22

« osvetlenie spinacov

Mam dotaz na majitelov 626 GE. Maju byt osvetlene spinace el.stahovania okien? U mna nesvieti ani ten zdruzeny spinac na strane sofera a potom ani jednotlive spinace v ostatnych dverach. V octavke mi to svieti, a v tme je to celkom prijemna zalezitost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.03  09:07

Ne, to opravdu není - ty Peugeotí jsou zvlášť povedené, to je tařka jistej kšeft, když je někdo prodává či repasuje. Holt pažoutí slabina - ale to cestu vydržely. Byl to sice rachot, ale vydržely...
    U žaponců ani nevím a nepamatuju, že by si kdy někdo stěžoval na poloosy, tam holt asi tak neodcházej.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.03  09:03

asi neni kloub jako kloub :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.03  07:56

Joe: zeptej se Morfika, s čím vším už jsem jel :)))) Vzhledem k tomu, že občas koupím nějakou popelnici na ND, jel jsem už i s autem, které mělo oba homokineťáky úplně K.O. - byly zcela bez manžet, a jezdily tak hodně dlouho. Byly v takovém stavu, že už by je nevzali na repasi, ani kdybych je tam nechal zadarmo... To auto jsem koupil kousek za Plzní, a normálně s tím dojel do Prahy.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  23:10

mx5tka to ma na ten sroub, tedy na imbus ktery pod nim, nejaky *samostav* tam byt jasne muze.mam takovy dojem, ze na 626 je osicka se kterou toci tahlo rucky a na te ose je vacka ktera tlaci do pistku.

to oddie..jel jsi nekdy s aute s vylagrovanym homo kloubem? teda nev tom stavu, ze to v plnym rejdu cvaka, ale opravdu vylagrovanym?....to je narez, ja to zazil :-) to pak nevis, jak to udrzet na silnici, zachranila me cerpacka aral a jejich vazelina za 80Kc, lehl jsem si pod auto a pul ty tuby jsem tam nacpal pak jsem ujel v poho 200km..a pak dal novu manzetu. ver mi ze to kovbojka byla :-)

servis: dneska jsem byl na prvni garancce s premaskou, mel jsem vlastni olej, a platil jsem necelych 1900Kc..to je prima ne?, vymena oleje+fitr a vzduch filtr (neveril bych jak muze za 15tis vypadat). Serizena geometrie a kontrola podvozku cca 2hod. btw neverili by jste jak to auto s novym filtrem vzduchu ozilo :-) jo a olej taky nebyl k zahozeni dal jsem RSko 0W40...tak ten ji chutna ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  22:02

Tipnul bych si na 99%, že ten píst je třeba opravdu zašroubovat. Ona páčka ručky na brzdiči totiž obvykle přes nějaký převodník pohybu tlačí na šroubovnici procházející kolmo třmenem a zašroubovává se zevnitř právě do pístu. Celý mechanismus pak funguje jako tzv. "samostav". Pokud je zvenku na pístu nějaké osazení zapadající do výčnělků na destičce, pak je to na 100% právě henhle systém.
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.03  20:55

« Autorecenze.cz

Zkuste se mrknout zde, je to novy zajimavy server s postrehy majitelu aut. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  14:23

Otáčet jsem skoušel, ale jde to jen tak 3 mm vlevo-vpravo. Nejhorší, že zase pístek ještě trošku povyjel a teď už tam nedám asi ani jednu destičku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.03  13:45

Určitě máš váleček zadní brzdy jen na zatlačení? Já tyhle Mazdy neznám, ale u řady jiných značek se pístek zadní kotouč. brzdy musí zašroubovat, ne jen zatlačit.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.03  13:34

joe_st a ostatní: od rána se v tom hrabu. On ten brzdič bude asi fakt v pytli na pravém kole. Největší potíž mám teď v tom, že neumím brzdící píst zatlačit zpět, abych to zase složil (abych tam dostal destičky). Vyjel skoro naplno a vrátí se jen pár mm. Nevíte co s tím? Seřízení na matičce uvnitř vozu jsem našel, ale vzadu u kol jsem nenašel nic. Táhlo, na kterém drží lanko je k brzdiči přišroubováno zespodu a je tam zpětná pružina. Nevím co by se stalo, kdybych matici povolil (zda nevyteče kapalina). Nemůžu přijít na to, proč ten píst nechce jít zpět, když vím, že na jaře, když jsem natíral brzdové třmeny to chodilo plynule. Možná ten píst vyjel moc a teď nechce zapadnout. Když bude nejhůř, tak to složím bez jedné destičky a jedu do servisu. Pokud mi někdo umí poradit, tak napište. Za chvíli se tu vrátím.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…