MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 20.11.03 14:09
« RX 8
Neda mi to nepochlubit se, prave jsem se vratil ze zkusebky s RX8. Byla to sice ta slabsi verze, ale bylo to bomba. Prohnal jsem ji i na D1..no, kolem 200km/hod jsem radsi sundal nohu z plynu. Preci je nove auto a jete cizi. Na motoru jsem po zahrati vytocil az 8500..pak uz jim rval beepak, kterej si tam nastavili. No, je to uzasny... jak auto, koncpece, tak wankel. Uz se tesim, az pribydou dalsi, kteri se timhel projedou. Je to ridicuv orgazmus. A na oplatku, musim prohlasit, ze moje mx6 rozhodne z porovnani neodesla jako looser... Vivat mazda, vivat wankel! -
« M3
nazdarek, vcera jsem se svezl v M3, 1.6 Touring HB, ta klasicka predvadeci :-)
je to prima auto, me asi nejvic uchvatila pristrojovka, ta je vazne skvela, jinak auto samolitr uplne pohodovy skvely rizeni, motor se zda trochu slinejsi nez je (asi to v kopcich a s nakladem uz nebude takova strela, ale je to jen 1.6) jel jsem ve 4 lidech a bylo to super (motor mel 1300km) ...jedina drobnustka...ta stredova konzola....to koleno tam proste narazi asi kazdemu :-) ale je to o zvyk (pral bych vam jet do chorvatska a z5 v mx5...to si pak vazite kazdyho kousku prostoru :-))) ) -
"-- skrytý --" 12.11.03 11:15
« Spolehlivost
Když čtu ódy na spolehlivost, tak mi to nedá, abych si tu poplakal. Nová auta, cca 15 000km/rok.
1.M323 1.5 - OK
2.M323 1.8
Výměny :
- zadní destičky (pazvuky na mokru)
- alarm
- stavítka na spoj. pedálu
- celý pedál spojky
- alarm
- 2x stabilizátor
- asi zase bude 2x stabilizátor
Smůla, zkušební série nebo sabotáž? Jinak naprostá spokojenost (až na lehčí pětku=vyšší hluk). -
« Re: Mazda3 - auto roku 2004 v ČR
no já jsem tajně doufal že by to mohl vyhrát nový Cadillac SRX V8 Northstar a zjevně zase prd... zase nějaká rejže s motorem vhodným maximálně tak do mejch stěračů... Ale nic proti vám kluci, jsem rád, že vás Ford koupil. Myslím, že je to nejvhodnější forma eliminace konkurence. -
"-- skrytý --" 10.11.03 17:45
« Mazda3 - auto roku 2004 v ČR
Ahoj, divim se, ze tu jeste nikdo nekomentoval to, ze Mazda3 je auto roku 2004 se ziskanymi 160 body. Podle mne dost dobry uspech, ten odstup druheho Fordu Focus (126 bodu) je dost veliky. Gratuluji. BTW, uz jste nekdo zkousel ten M3 dvoulitr ? -
"-- skrytý --" 10.11.03 14:37
« Cukání
Čao lidi, mám takovej dotázek, myslím, že už jsme se o tom tady bavili... nevíte, čím by mohlo být způsobeno cukání v poli otáček kolem 1000-2200 (logicky hlavně na 1., 2. a 3. převodový st.) které se projevuje hlavně při brždění motorem? Při akceleraci ho necítím. Motor při tom vydává i jakýsi podivný zvuk, jakoby neběžel pravidelně, jakoby kuckal. Volnoběh je pravidelný. Taktéž to jakoby cukne při prudčejším sešlápnutí plynu při pomalejší jízde např v koloně. Netušíte?? KL-2,5V6 / Svíčky vyměněné, kabely se zdají oki..asi je ještě proměřím. -
"-- skrytý --" 09.11.03 20:33
« Re: Kontrolka - Help
K tej kontrolke dik... je to diesel asi ten co pises :-) a asi to bola ta hladina v chladici, lebo ked sme to identifikovali spolocne s Dablom ako asi tato pricina a po informovani kolegyne, tato sa uz nasledne neozvala, takze to bolo asi ono :))) Dik moc este raz... -
Lubos.1 08.11.03 22:28
« Re: Mazda 3 Test
Bol som si dnes do M3 sadnut a trochu mi vadil stredovy panel, ktory bol dost siroky a trochu vadil pravej nohe.
Sedacky su prijemne, bocne vedenie mohlo byt vyraznejsie, nastavitelna bedrova opierka fajn.
Palubovka sportova, ale z tvrdych plastov. Na pohlad pekna a kvalitna, na dotyk lacna.
V sedane bolo vzadu nad hlavou malo miesta (mam 186 cm) a aj malo miesta na nohy (napriek dlhemu razvoru).
Potahy drsne, ale z kvalitnej latky.
Vonkajsi design podstatne lepsi ako vnutorny.
V hatchbacku plytky batozinovy priestor a co mi dost vadilo, iba dojazdove rezervne koleso.
Testovaciu jazdu si dam o tyzden. -
« Re: Kontrolka - Help
caues, byl jsem tyden u soudruhu v berline..tak ted jsem z5
...hele tohle jsem videl na stary 323BW 1.7D...neni to starej diesel?.. napada me hladina v chladici, ale to spis ne...dalsi moznost by (pokud je to diesel) bylo predehrivani paliva. na to bych si tipnul. -
"-- skrytý --" 07.11.03 07:57
« Re: Bezpečnost Mazdy 6
Legrační je, že Mazda 6 je v US crashtestech zařazena mezi "levné vozy střední třídy" spolu s Hondou Accord, Subaru Legacy a Nissanem Altima [=Primera]. A taky je vidět, že dnes už si žádný výrobce nemůže dovolit dát na trh auto se špatnými crashtesty, všechny výše uvedené jsou hodnoceny "very good". To před 10 lety, to byla jiná, staré Mondeo, stará Laguna, Xantia i 406ka Peugeot nebyly nic moc (NCAP 2* nebo méně).