MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  11:02

« Re: Norsko

to Country: Zadne jsem nezaregistroval. Mozna nektere roky jsou. Byli jsme tam koncem kvetna, asi na ne bylo jeste brzo. Snih byl jen v horach. Dole uz pucela trava. Ale myslim, ze na cestu po norsku je nejlepsi obytne auto. Stejne musis jezdit pomalu a takto si zastavis kde chces a muzes se kochat :-)) Na obytne auta jsou tam perfektne zarizeni, temer na kazdem odpocivadle je zberna na odpad z chemickeho zachodu a zdroj pitne vody.B.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  10:44

« Re: Mazda 323 - prosím o radu

Sam vlastnim Mazdu 626 (1995), ale brat si pred cca pol rokom kupil 323, 1995, 1.8, sedan, plna vybava. Doteraz je s tym auto maximalne spokojny. Najazdil s nim okolo 15tis km. Zatial mu to jazdi absolutne bez problemov. Ihned po kupe ale spravil vymenu rozvodaka, sviecok, oleja, filtrov. Osobne ma ten model velmi prijemne prekvapil, povedal by som ze ma vnutorny priestor porovnatelny s 626, na zadnych sedackach dokonca sa mi zda je na tom trocha lepsie. A aj rozdiel vo velkosi kufrov je len okolo 30L (ja mam ale hatchback). Nezabudnem na to ako som po cca 800km ceste na slovensko presadol zo sluzobnej octavie do jeho mazdy. Pohodlnejsi a komfortnejsi podvozok, ktory ale rozhodne nie je na ukor jazdnych vlastnosti.
    Ako vravim, mam z toho auta velmi dobry pocit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  10:25

« Re: Mazda 323 - prosím o radu

timi: Nepises, na co auto potrebujes. Ci budes jazdit len "v nedelu do kostola", alebo kazdy den do prace, alebo dlhe streky. Kazdopadne rocnik 95-96 za "stare" auto nepovazujem a myslim, ze mozes najst velmi kvalitne auta, ktore par rokov budu potrebovat len menit olej. Musis ale velmi dobre hladat, prezerat a vyberat, aby si nezobral volaku totalku.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.03  09:38

« Mazda 323 - prosím o radu

Zdravím všechny.
    Plánuji si koupit auto. Velmi me zaujal automobil Mazda 323. Koukal sem po inzerátech v annonci a po autobazarech. Mám na auto v cenové kategorii roku výroby tak 95/96 a to ještě pokud si něco málo půjčím. Chtěl bych se zeptat Vás, zkušených motoristů, jestli se o takovém "starém" voze vůbec vyplatí uvažovat a pokud ano, zdali se nechá sehnat někde v dobrém stavu.
    Začal sem obíhat autobazary a přijde mi to jako špatnej sen, co se tam prodává. Myslím všeobecně, né jen Mazdy. Za jaký koliv tip a názor budu moc rád. Předem děkuji.
    Jo a jsem tu dnes v tomto foru poprve. Je tu dost informaci, ale nenasel sem zatim zadne vyhledavani. Prehledl sem se? Nebo tu skutecne neni. Tomas
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  09:24

« Re: Opět spotřeba

Country: Jo tak to je jina :). Tzv. rovinkari mne taky sem tam vyprudi. Jinak jezdim na motorce, ST1100 a po meste @125.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.03  07:34

« Norsko

626BB: Ta země je krásná, to je bez debat. Ale co komáři ? Slyšel jsem, že jich jsou tam mraky, hlavně za polárním kruhem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.03  07:31

hyna: nejel jsem "v tuhle roční dobu", ale "nedávno", což je konkrétně někdy koncem léta a bylo sucho a dobrá viditelnost. A určitě nejezdím "jako blázen" - jde spíš o to, že když zatáčka snese 110, já ji s rezervou jezdím 90, tak mi vadí, když se v ní někdo plouží 70 a za ní se pak žene jak blázen, aby ho náhodou někdo nepředjel, a v další zatáčce se pak zase plouží. A čím jezdíš, když ne autem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.03  17:41

Country: hmm jet v noci (a jeste k tomu svizneji) pres Potstat v tuhle rocni dobu je vcelku o hubu, IMHO. Jednak sem tam uz nekolikrat brzdil aj ocima, abych si nezahral na pytlaka, jednak tam staci vjet do zalesneneho useku a tancujes po mokre silnici a to v tom lepsim pripade. BTW: muj pohled je mirne zkresleny, nejezdim totiz autem, na druhou stranu jezdim ale furt. V kazdem pripade zkratka je to jako blazen a protoze nerad jezdim po dalnicich, sem rad ze se tam muzu vyblbnout v zatackach, a to nejen kolem Potstatu ale i Fulnek - Bilovec - Klimkovice stoji za to. Passaty nePassaty, CRXa neCRXa atd. atd. :)).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.03  15:51

« Re: Celkový stav po 11 letech ?

Dojeli jsme jen po polarni kruh. Byli jsme tam hlavne chytat ryby.Objizdeli jsme pobrezi a ruzne
    se ubytovavali a chytali. Naprosto nadherna zeme, doporucuju vsem. 150 tis jeste neni pro mazindu nic moc. Ja pocitam ze tak kolem 250 tis. uz to asi nebude ono. Kdyztak zacnu kupovat hustsi olej.:-))

Co jsem slysel, tak jsou problemy s podvozkem u xedosu 9, nejak brzo se vybeha a je treba menit tlumice, stabilatory aj.B.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.03  09:41

626BB: Dík za info. 11 let a 145 tisíc najeto - tohle zhruba mě čeká za 8 let :-), teď mám necelé 3 roky a 38 tisíc. A čas od času uvažuju, jestli to auto vydrží v pohodě těch cca 12 let / 150 tisíc km, když už stálo ty šílené peníze. Teď jsi mě uklidnil, asi vydrží ;-)! Btw, to Norsko mě láká, taky bych se tam rád jel podívat. Kam až jsi dojel, na Lofoty, nebo až na Nordkap ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.03  09:24

Country: Jojo, je to tak. Dlouho stalo u dealera fordu v bavorsku. To stani se projevilo tim, ze zrezl spojkovy valec od vysrazene vody v brzdovce.
    Jinak koroze zadna, teda vlastne rezavi blok motoru - netece olej :-), letos jsem byl na technicke a nemel jsem cas to dat predtim do servisu na prohlidku. Vsechno ok, brzdy,tlumice atd. bez koroze. Jen jsem musel vymenit zadni stabilizator (zrejmne se porusilo tesneni a voda vyplavila vazelinu a tak uz byl volny). Byl az prekvapeny, ze 11 let stare auto nema bezne problemy.

Za ty 2 roky, co ji mam jsem na ni najezdil 77 tis km. Jezdi skvele. Krome beznych vymennych intervalu (filtry, svicky aj.) jsem musel vymenit zadni kotouce, byly uz ojete. A zasekavala se rucni brzda na pravem kole. To stacilo vycistit a uz rok je to ok.

Ted zrovna mam celkem sjetou spojku, takze me ceka vymena. Ma za sebou 145 tis km. Mam za to, ze je to celkem brzo, ale co naplat.

Ventily: Pred tim jsem tam mel polosyntetiku a pri popojizdeni v kolone klepaly, ted s plnou syntetikou uz to nedela.

Kazdy si chvali tlumice, auto prejede nerovnosti bez vetsiho rozkyvani, jsou jeste puvodni.

Jsem s timto modelem velmi spokojen a az ji dojezdim, tak koupim zase 626.

Letos v lete jsme dali Norsko na polarni kruh a zpatky. 4 lidi+kufr na strese. Vse v poho, auto ani na vterinu nezavahalo, vlastne jo, praskla zarovka - parkovacka :-)) Pri te jejich predpisove jizde to zralo 6,5 l/100 km.

Auto pouzivam na jizdy do prace 8km a taky na jizdy do CR 700 km, startuje vyborne max 1sec. Letos po ochlazeni startovala delsi cas, nejak se ji nechtelo, ale pak jsem zjistil, ze mam stav kyseliny v baterce na minimu, po doliti vody a nabiti jizdou je zas vse OK.B.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.03  07:39

« Celkový stav po 11 letech ?

626BB: Jak vidím, tak tvé Mazdě táhne na 12 rok, ale najeto moc nemáš. Jak to auto vypadá celkově - myslím problémy, koroze a tak. Ať vím, co mě čeká :-))). Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.03  12:18

No me u moji 626 GE rv 92 2.016v, za posledni rok klesla spotreba z 9-10 na 8-9 l/100 km. Porad nechapu co je jako jinak. Jezdim stejne, semtam to pekne prozenu. No loni jsem prekrocil 100 tis. zeby to bylo tim :-))
    Celkem jiste mi klesla spotreba o 0.5 litru, kdyz jsem dal misto 10w40 0w40.
    Nebo jsem mozna o neco starsi a treba jsem se uklidnil a nemam tezkou nohu na plynu. Nicmene otacky ja mam rad a takova 3 ve 100 km/h nadherne tlaci do sedacek.B.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.03  12:22

Country: Jasnacka, box Ti spravit minimalne liter. Inak solo to nebolo, vzadu spal spolujazdec a samoska 2 bagaze na tyzdenny pobyt ;)) No a ten limit beriem, ako som nedavno spominal, pri kludnej jazde cez Svajc v limite 120km/h (sem-tam obmedzenie na 100 alebo 80) spotreba 6.08l, to sa tiez dalo :-) ale nebavilo ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.03  12:14

dabel: tady v některém z příspěvků někdo psal, že Mazdy jsou zajeté až ve 100 tisících km, takže ty už zajeté máš :-))), já ještě ne :-(((. Těch 5.5 to byla spotřeba při dodržování rychlostních limitů (jinak to v té koloně nešlo), ale normálně se tak jezdit nedá. Na dálnici se moc nedostanu, akorát, když jedu na dovolenou, a to obvykle jezdím ve čtyřech a se střešním boxem, takže srovnávat s jízdou v sólu se to moc nedá. Spořeba je pak přes 8, i když nejezdím víc než 140.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.03  11:56

STAVROS: Jasnacka, ako vravim, uz som Mazdulku zabehol ;)) Do kopca by to samoska neudrzala, ale po tej krasnej rovnej dialnici si to zihala. Do 190 taha velmi pekne, potom uz potrebuj rozjazd. Dneska by este tahala dalej, ale ako vravim, premavka to uz nedovolovala. Musim sa niekedy na tu dialnicu vybrat v noci ;)) Inak som sa od toho Mazda-guru dozvedel, ze moja Mazdulka ma elektroniku prisposobujucu sa stylu mojej jazdy, tak to nie je len subjektivny pocit, ze po kludnej jazde na okreske je "lenivejsia", ako ked ju nejaku tu hodinku poriadne nahanam po dialnici ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.03  11:39

to dabel: to je fakt uz docela hukot 220 km/h, ja se na ne taky dostanu, ale to je uz strop. Vic se ji nechce, do kopce to drzi neco pres 200 km/h. Jinak to docela jde, jenom by se mi libilo, kdyby byla a moje Mazda ctyrkolka, ale v nafte. Dle meho by to byl prodejni trhak jeste vic.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.03  11:23

Country: No jo, na to, ze este len zabiehas, tak pekna spotreba. Ja som si akorat zratal spotrebu za posledne 2 tyzdne: BA-Mnichov (po Rakusku 150-160, po Nemecku 160 a viac), potom tyzden po Mnichove v zapchach, potom vylet do Ga-Pa hodne ostro (min. 160, skor 180 ;))), zase tyzden po mnichovskych zapchach a este cesta Mnichov-BA naspat. Vysledna spotreba: 7.9. Celkom spokojnost, tusim uz mam Mazdu zabehnutu (112000km ;))) No a dneska bola pekne prazdna dialnica pred Mnichovom, tak sme sa trosku nahanali s jednym chipnutym Stilom JTD (podla oblakov cierneho dymu pri kazdom pridani asi dost hodne vyduseny), celkom mu to slapalo, ked som s nim chcel udrzat tempo, musel som tocit stvorku do 160-170 ;)) Dostali sme sa na takmer 220 (a ze mam hooodne presne tacho ;))), potom sme uz museli brzdit, kedze tam vbehol nejaky slimak...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.03  10:36

« Pražáci, bacha na Valachy !!!

ALL: Tohle jsem nedávno dostal mailem, takže bez záruky :-))))) Popíšu Vám příhodu, která se mi ještě dnes jeví jak z povedené komedie. Jel jsem /Feli 1.3Mpi/do Vsetína. Přede mnou jela tatáž Feli, jen jiné barvy a se vsetínskou značkou. Řidič přede mnou jel zhruba stejným tempem, jaké jsem měl naplánováno i já, takže nebyl žádný důvod jej předjíždět.
    Byl hic, měl jsem pootevřená na 5cm všechna okna /chová se to jak kabriolet:-)))/ a navíc jsem silný kuřák, takže otevřené aspoň jedno okno mít musím. Zezadu se ozvalo zařvání gum, zablokovaných na asfaltu a pohledem do zrcátka jsem zjistil, že se mi do kufru chce vlepit už zepředu důkladně otuněná oktávka s pražskou značkou.
    Tmavá skla, ohulené xenony a řev točeného motoru, jen jen vystřelit. Lehkým dotekem na brzdový pedál jsem mu dal najevo, že hodlám zpomalit, ať mě může předjet,když má tak napilno. Sundal jsem nohu z plynu, lehce přibrzdil a vysloužil si zato vzteklé troubení oktávie. Vzápětí- bez blinkru či jiného varování- následovala blesková akcelerace a schytal jsem takovou myšku, že jsem tentokrát musel na brzdu fakt dupnout.
    Zanadával jsem si-prase jedno pražácký-a jelo se dál. Vzápětí něco podobného řidič oktávie provedl i řidiči Felicie, co jela přede mnou. Vzteklé troubení, myška a jelo se dál. Před námi všemi jel extralongvehikl a toho si netroufl předjet ani pražík, byl to i na něj dost nepřehledný úsek a vehikl navíc valil aspoň devadesát. Sešli jsme se tedy pospolu na křižovatce ve Vsetíně a co čert nechtěl-i na dolním malém
    rondlíku a poté na parkovišťátku u kulturního domu- mimochodem přes silnici sídlí PČR.
    Co se dělo pak,mi musela zčásti doplnit manželka, protože já byl smíchy úplně grogy. Pražák z oktávky, mladík cca dvacetiletý, oháklý v Bossu vystartoval z mašiny, kvokl centrál a vběhl přímo do náruče asi pětačtyřicetiletého řidiče Felicie přede mnou, takto Valacha jak Radhošť. Slyšel jsem jen: Ááá,pocem ty sviňo, já ťa naučím, jak sa jezdí! a uvalil mu dvě takové, že se mladík i s Bossem váleli v prachu parkoviště. Mladík vřískal "pomóóc,přepadení", Valach si ho nevšímal, cosi ještě zavrčel a měl se k odchodu. Nato mladík vyskočil jak čertík z krabičky ze země, přihnal se k Valachově Feldě a začal do ní zběsile kopat. Valach se otočil, pražák poodskočil bokem, aby zas nějakou nechytil. Ten ďábelský výraz ve Valachových očích si budu pamatovat nadosmrti. Pomalu přišel ke své okopané Feldě, odemkl kufr, vytáhl motorovou pilu Husqvarna tak velkou, že jsem tak velkou lištu snad ani neviděl, nastartoval, ani nečekal až se zahřeje/možná jel z práce/ a zručně, bez škrábnutí okolí uřízl pražákovi masivní zadní tuningové křídlo.
    Zhasl pilu, uložil do kufru a prohlásil: "Třeba ti to včíl tak rychlo nepojede, hňupe" a odešel.
    Pražák se složil na obrubník a - viděli jsme to oba,já i žena, mám svědka - brečel jak malé děcko, když se mu rozbije nejmilejší hračka.
    Dodnes- aniž by to okolí chápalo-se s ženou řehtáme jak blázni, když někde zaslechnem motorovou pilu... Jaké z toho plyne poučení či závěr?
    Nevím, ale to, co ten Valach udělal /ač to bylo bezpečně mimo zákon/, mi bylo velmi sympatické a možná by si Pražáci měli na Valašsku dávat většího majzla, Valašsko je surový, drsný kraj, kde to lidé nikdy neměli ani s prací, ani se živobytím moc jednoduché a i jejich reakce jsou takové přímočařejší:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.03  10:24

to Country: presne tak, opravdu mi pripada, ze co majitel Passata to *, velmi casto chteji dokazovat jak jim to jede. Temer nikdy se mi nestalo, ze by se chel honit nejakej majitel japonskyho auta, ale Passaty, Octavky a Fabie me otravujou porad.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…