MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: Mazda Tacho
kmecma: neviem, ako 323. Ten test sme robili na mojej 626GF na uplne standardnom obuti 185/65R15 na dialnici so stopkami v ruke. Ja som drzal rychlost (120-180) a Tom mackal stopky - meranie casu na 1km podla patnikov. Vysledok: uplna presnost, mala odchylka mozno sposobena nepresnostou pri stlaceni stopiek (par metrov hore-dolu). Test overeny s kamosovou Octavkou, kedy moje tacho ukazovalo 150 a jeho 165-170. -
« Mazda Tacho
To dabel: Myslim, ze si nikedy pisal o presnosti tachometra. Je realna odchylka 15-20km/h pri rychlostiach okolo 180km/h? Totizto minuly piatok som sa trocha ponahlal po D1 (Praha-BA) a prislo mi, ze strasne vela aut mi v kopcoch uvolnovalo cestu a potom sa dolu kopcom tlacilo na naraznik (aj take co by to papierovo robit nemali). Pritom sa mi nezda, ze by som zmykal posledne koniky. Hmmmm, asi si musim premerat tacho. -
« Re: Mazda RX-8
To STAVROS: To si platil jen za výměnu oleje, olej a filtr, nebo k tomu bylo ještě něco navíc? Za samotnou výměnu oleje mi to přijde zatraceně hodně. V servisu Toyoty jsem platil 8000,-Kč když mi v 90tis.km měnili olej, olejový filtr, rozvoďák, pilový filtr, brzdovou kapalinu a td. Prostě přivelké prohlídce, předepsané výrobcem.
« Re: Mazda RX-8
vcera jsem mel pujcenou predvadeci Mazdu Tribute 3,0 V6, 200 PS. Uzil jsem si to docela pekne. Byl to automat a velice me potesil. Uvnitr auto kraasne tiche, dynamika vyborna. Za moji sestku bych to asi vymenil, jenze ja jezdim za 6,5-7l/100km nafty a tohle tak kolem 15l/100km benzinu. Takze na to asi kaslu. Jinak jsem za vymenu oleje platil 8 300,- coz je docela dost. Co vy a servis? -
« Re: Mazda 323 - prosím o radu
to Tawa: Nojo, je to trochu lepší, hlavně ty nový nebo opravený úseky - teď po novu novu obchvat kolem Olmiku (to je bomba) a dál ... Jinak přes Libavou na Ostravu to taky teď jde, spravili ten úsek dolů z kopce směrem na Odry a na panelce je taky něco jako pokus o opravu. Hrbatý to teda je pořád ale aspoň tam nejsou tak znát ty spáry. (Mám na sev. Moravě rodiče manželky a tak asi občas jezdíme po stejný trase, jinak jezdím JI - Praha)Karel -
« Re: Mazda 323 - prosím o radu
Karelb - no docela presne po +/- 90K km.....rovnez tahlo steracu jednou a nedavno 2 predni stabilizatory byly naprasknute......heh a rovnez docela posledni rok sem najezdil na D1 dost ale na druhou stranu musim uznat ze se docela zlepsila cesta po ni a hlavne kdyz pokracuji dal az na sev.moravu.....je to mnohem rychlejsi