MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« rychlost
zdarec, to mereni te rychlosti uz jsem tu pred asi 300 prispevky nadnesl, tehdy jste se toho nikdo nechytil, mam zjisteno, ze podle GPS Garmin Vista ktera ma v manual presnost mereni rychlosti 0.05 m/s coz je 0.18 km/h mi auta meri zhruba takhle:
Premacy: na 17" kolech 205/40 meri o cca 9km/h vic nez GPS a to od 30km/h az po 180 porad stejne, takze to nijak neroste se zvysujici se rychlosti.
Miatka: na kolech 195/50R15 meri lepe a ukazuje zhruba to same (ted nepocitam nepresnost odectu z analogoveho mereni v aute ..z te ruciciky asi nikdo neni schopen rict ze je tam 98km/h nebo 99,5)....tak rikam +-2km/h stejne jako GPS.
ta presnost GPS me prekvapuje, ale asi to vazne funguje. nemate ji taky nekdo??? -
"-- skrytý --" 05.12.03 17:52
« Re: Mazda Tacho
To dabel: Tacháč je samozřejmě s počítadlem km spojen, ale obě dvě zařízení mají svou vlastní chybu, byť na sobě vzájemně závislou: tacho přeměřuje a km může klidně podměřovat! PS: Úměra vzájemné závislosti je u mechanického tacháče vždy přímá (tj. s rostoucí chybou jednoho se stejným směrem na ose mění i chyba druhého zařízení, byť třeba nelineárně), u elektronických měřáků to tak jednoznačné už není... -
"-- skrytý --" 05.12.03 12:14
« Re: Mazda Tacho
Ked stojim tak sa samozrejme netocia, ale dobre ze si to sem napisal. Moja otazka znie... Ak ma rychlomer odchylku, ma taku istu odchylku aj merac vzdialenosti? (logicky mi to vychadza ze by mohol mat) Ale to je pri 10% odchylke 10.000 km na 100.000 km a to je dost nie? -
« Re: Mazda Tacho
kmecma: neviem, ako 323. Ten test sme robili na mojej 626GF na uplne standardnom obuti 185/65R15 na dialnici so stopkami v ruke. Ja som drzal rychlost (120-180) a Tom mackal stopky - meranie casu na 1km podla patnikov. Vysledok: uplna presnost, mala odchylka mozno sposobena nepresnostou pri stlaceni stopiek (par metrov hore-dolu). Test overeny s kamosovou Octavkou, kedy moje tacho ukazovalo 150 a jeho 165-170. -
« Mazda Tacho
To dabel: Myslim, ze si nikedy pisal o presnosti tachometra. Je realna odchylka 15-20km/h pri rychlostiach okolo 180km/h? Totizto minuly piatok som sa trocha ponahlal po D1 (Praha-BA) a prislo mi, ze strasne vela aut mi v kopcoch uvolnovalo cestu a potom sa dolu kopcom tlacilo na naraznik (aj take co by to papierovo robit nemali). Pritom sa mi nezda, ze by som zmykal posledne koniky. Hmmmm, asi si musim premerat tacho. -
« Re: Mazda RX-8
To STAVROS: To si platil jen za výměnu oleje, olej a filtr, nebo k tomu bylo ještě něco navíc? Za samotnou výměnu oleje mi to přijde zatraceně hodně. V servisu Toyoty jsem platil 8000,-Kč když mi v 90tis.km měnili olej, olejový filtr, rozvoďák, pilový filtr, brzdovou kapalinu a td. Prostě přivelké prohlídce, předepsané výrobcem.