MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re:
Sakris, ta sestka by sa hodila do benzinovej sestky :-( Studoval som prospekty a myslel som si, ze "moja" 2.3 ma tazsie prevody ako 1.8, co som testil. Ale podla tech. udajov ma rovnake sprevodovanie, co moc nechapem a stale to beriem ako jedine negativum sestky :-( Sestka aspon na urovni 5-ky v GFku ako rychlobezka na dialnicu by tomu VEEEELMI dobre sekla ;) Neviete, ci sa taka zmena nechysta? -
« Re: Re: (nafta)
V nejakom auto-moto casopise bol porovnavaci test jednotlivych naft (vykon, hlucnost, spotreba). Vysledok bol taky ze Aral super diesel bol najtichsi ale malo s nim auto najmensi vykon, kdezto shell diesel extra bol najhlucnejsi ale na druhej strane jazdil najlepsie. Ja jazdim na shell (ako fanusik ferrari totizto nemam velmi na vyber :-)), tak hlucne to je dost, ale to je asi dane tym mojim TDI cerpadlo-tryska. -
« Bez nadpisu
tlumice s nastavitelnou svetlou vyskou na off-road. Jo ale bojim, ze to bude komplet sada i se spec. pruzinami. ale off road jsem nikdy nemel tak nevim co a jak s tim...na tlumici lze regulovat jeho tuhost, ale svetla vyska je spis zalezitost pruzin (nebo per kdyz se bavime o offroadech, tam jsou jeste sem tam i listovky, ze ano) ne?
FUNKCNOST DSC...vyzkouset..jednoduse, vydrzet pocit ze trochu vemu za pneu a proste to na volnem prostoru zkusit rozhodit, kdy v 60 km/h udelas losi test :-) a neutrhnes zadek tak to funguje :-)
jinak hlasim ujeto 21.000 km na Premacy....no problem....uz je citit ze si motor trochu sednul, je malicko vic slyset za studena (mam tam hodne ridky olej) lip to jede a min to zere...co me prekvapuje, oproti 323F DiTD ten motor temer vubec nekouri, i kdyz mam *rychly* vzduch filtr, ladeny tlumic vyfuku a rovnou koncovku (zady ohnuty trubky na zem, ale pekne rovny oval) tak pri plnym knedliku do kopce kdy za mnohymi TDI neni pres kour videt, tak z premacky nic extra. vcera jsem prohnal po D1 Citroena s 2.2 Hdi kdyz jsem ho v kopci ve 160 predjel a za nim fakt nebylo pro coud videt tak za tim volantem moc neveril :-)
btw: kluci naftaci, na jakou naftu jezdite, mate nekdo zkusenost s Aral Super Diesel a Shell Extra a OMV atd atd atd??? spotreba, hlucnost, vykon...
jeste k te RX8 ... ten muj kamos to ohodnotil takhle: RX8 je super GTcko, perfektni a rychly svezeni po dalnici (rikal ze na 6tku se musi valit alespon 160 jinak to nema dost tocaku do kopcu a pak se musi radit) ale na technicky usek je MX5 lepsi ..... ze bych zacal setrit na turbinu do miaty??? no 160 litru za ni nedam :-((( ouuu. -
« Re: DCS (ESP) - horor :-)
to Dabel: To mas stejne jako by si elektr. vstr. jednotka ted prave uvedomila, ze se motor netoci, tak je treba pridat, pripadne zastavit privod paliva u predjizdeni :-))
Pripadne by ABS mohlo zacit resit, ze jsou zablokovane kola, takze rozpojovat pernamentne brzdy a nezastavis :-)))
Docela dobry system je u BMW na vyrovnavani bocniho vetru natacenim kol. To musi byt legrace, kdyz pocitac vyhodnoti silny bocni vitr a zahne do protismeru :-))B. -
« Re: DCS (ESP)
Ked funguje, moze to byt super system. Ja mam ale strach, co to spravi, ked tomu "rupne v bedni" a napr. na dialnici pri 130 sa pocitac rozhodne, ze pribrzdenie laveho predneho kolesa je super napad... No jo, som pesimista, idem si dat pivo, nech to vidim ruzovejsie... -
« DCS (ESP)
Funguje to skutocne krasne. Okolo bloku mame tak smyklavu cestu ze je skoro problem na nej chodit pesi. V aute pri tom v zakrute mozem pridat plny plyn, sice kontrolka ESP preblikava o dusu ale autom ani nesmykne, krasne sleduje zvolenu stopu a vyberie zakrutu. Alebo nie je problem preradit na 2-prudovej ceste do laveho pruhu - vacsinou stale zasnezeneho so znacne nehomogennym povrchom a pod "plnym plynom" obehovat auta iduce v pravom pruhu v kolone: znova pocitac maka ako o zivot, clovek zaznamenava len take mikro-smyky ale auto drzi zvoleny smer s maximalnou istotou. Horsie je to potom ubrzdit :)) Kazdopadne na tychto smyklavych cestach to ESP dokaze odviest slusny kus prace. -
« new RX8
nazdarek, tak se s Vami chci podelit. v nedeli jsem mel tu cest ridit zlutou RX8 Renesis (ta silnejsi verze 6ti kvalt).
Morfikus uz tu psal a testoval dalnicini provoz, ja jsem si ji vzal na okresky a pak na cca 3km dlouhou plochu letiste....
Ten Wankel je vazne super, asi mi Morfik potvrdi, ze co se tyka jemnosti chodu a hladkeho prubehu otacek asi to mezi klasicikymi motory dle pana Otta nema konkurenci...na prvni poslech je to jako super vyladenej V6, ale takhle je to porad zadny vibrace nic rusiveho a je fuk jestli to zrovna toci 7000rpm. Auto bylo obuto na 17" zimaky a v tom byl trochu problem (bylo cca 5C a zimaky se strasne moc zakusovaly do asfaltu, blbe se to trhalo do smyku) na letisiti jsme trochu testovali DSC, pri zapnutem to auto proste nerozhodite, pri poloze 1 vam to da drift, ale na kontra volantem se vsechno vraci zpet a elektronika vas uhlida. pri uplne vynutem stabilizacnim systemu se v otackomeru rozsviti auticko ve smyku (tam se totiz okamzite dostanete, pokud si dovolite cokoliv nestandartniho) tak jsem si v tomhle rezimu hodil hodiny jako blazen (leva prava (to bylo asi 3x) a pak pekne kolem osy temer o 360stupnu) takze vysledek je jasny...neumim to :-)
to auto je vazne parada, oproti MX5 je ale znatelne tezsi a do zatacek se ji nechce tak svizne jako miate, tam je MX5 stale #1. mam nejaky fotky, ale bylo hrozny pocasi takze stoji za starou belu.
mimochodem, na MX5 jsem namontoval Kayaba AGX plynove tlumice s nastavitelnou tuhosti (wow to je zuzo, je strcim ruku za kolo a udelam motokaru nebo docela komfortni auticko ty polohy jsou tam 4) cena tlumicu je docela v pohode jeden vyjde na 5500Kc coz neni az tak moc. kouknete na:
[odkaz]
-
« Re: stěrače
pikachu: co som si vsimol, tak Mazda aj Nissan maju "japonsky typ" ovladania: stierace dolu (co je na tom nelogicke?), svetla sa zapinaju krutenim packy blikrov, zadny stierac vacsinou pokrutenim packy stieracov atd. Skor som teraz zmateny, ked sadnem do auta v style VW-koncern a krutim vsetkymi packami a hladam, kde by mohli byt svetla... ;))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!