MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 08.01.04 10:18
« Re: 323F, 96, 1.8
Necetl jsi to nahodou v mhm-mazda?
Men olej, hlidej ho a jsi vpoho a najezdis mnoho km..
pokud vim..rozvodak menit kazdych 90tis
jo, mazdy rady kvalitni olej a men ho po 10..kolik stoji olej ve srovnani s novym motorem?
Tech par stovek navic..za tu jistotu stoji..pokud to papka olej, tak hlavne kontrolovat a kontrolovat.
Vymenit si sam olej je sranda..na to zadnou prirucku nepotrebujes. Zahrejes, vypnes, vypustis, odsroubujes filtr, vemes novej, pomaznes tesneni novym olejem, utahnes rukou, jak to jde, nalejes, zkontrolujes hladinu, nakopnes..chvili nechat bezet, opet zkontrolujes a jezdis.. Pokud mas na takovyhle veci chut, zajed treba do Tesca Letnan v Tescu v oddeleni autopotreb maj manualy..myslim, ze je tam i 323 tevuj rok..ale nevim to jiste. -
Na nejakejch strankach servisu v diskusi sem vycetl od tech automechaniku, ze ty 1.8ckovy motory nejsou zrovna povedena rada. Vice zerou olej a pri zanedbane udrzbe (vymena oleje) jim tam lidi volaj, ze to zadreli a chtej novy motory. Tak by me zajimalo, co je na tom pravdy. Prej ty 1.5tkovy sou lepsi.
Rozvodak tam byl prave v 90 menenej, v r. 2001. Ted to ma pry 120tis. To se meni 90 a pak zase 90? Nebo poprvy v 90 a pak uz casteji. Sice nevim, z jakyho duvodu by se pak mel menit casteji, ale radeji se ptam.
V motoru byla takova vyveska, na ktery bylo napsano jakej olej tam patri. Ten necham urcite vymenit. Cetl sem 15 tis a vymena. Prej sou Mazdicky na to haklivy. Docela se desim toho, co to bude vsechno stat nez se to da "dohromady". Ale ono by stejne asi nevyslo levnejc, menit si ten olej sam. Nemam k tomu teda zadnou prirucku a nevim, zdali to vubec jde u takovejch aut.
Jinak sem z Prahy.
Zdravim.
Tomas -
"-- skrytý --" 07.01.04 20:06
takhle to nezni spatne. Do ty bych sel.
1,8 je se spotrebou vpoho..uz se to tu resilo..
olej bych urcite vymenil. Rozvodak tusim po 90tis
Urcite v lepsim servisu...ne vsude.
Brzdy zvladnou vsude vpoho..na tom neni temer co zkazit...
Odkud jsi? Meli jsme 323sdn 94 r. 1,5
-
« 323F, 96, 1.8
Ted mam moznost koupit Mazdu 323F, rok vyroby 96, do provozu v 97 roce. Jedna se objemove o 1.8, byla zakoupna v cechach, ma servisni knizku, byl bych jako treti majitel. Ma najeto 120tis, pri devadesati v roce 2001 byly meneny rozvodu. Podle servisni knizky, jestli se tomu da verit. Necelejch 150 tis. Vybava ABS, alarm, imobilizer, central, radio, stresni okno, zrzatka v el.
Libila se mi, tak sme pres znameho s ni sjeli do servisu. Nechal to tam vyjet na rampu, podival se na ruzne cepy, loziska u kol jestli nemaj vuli, jestli neni prorezle a vypadalo to vse v poradku. Pak si poslechnul motor, mrknul na neco u spojky, podival se na olej a zkonstatoval, ze to vypada v poho. Prej urcite nebylo bourany. Libi se mi to, tak do toho asi pujdu. Vubec si nejsem jistej, kolik bude mit ta 1.8 po meste spotrebu (9,10,11l?) Taky sem se docetl,ze Mazdicky sou haklive na vymenu oleje. Pry tak po 15tis. Pokud s tim bylo naposledy delano neco v devadesati a ted to ma 120 tis, tak uz je urcite nacase. Teda doufam, ze se tem zaznamuz v ty servisni knizce da verit. Prave du hledat,pokolika se meni rozvodak. Kdyz mi to nekdo popisete,budu moc rad.
Jeste jedna vec - kontrola brz, vymena naplni, mozna i ten rozvodak bych nechal vymenit. Zvladne to scopne kazdej druhej servis, nebo je treba vybirat? Kdyztak dik. T. -
"-- skrytý --" 06.01.04 12:42
« Re: koupe tridvatrojky
nevim jakej chces rok..nevzpominam si a jsem linej to hledat ;-)...ale tipuju ze tak 95-96? Mrkni na www.tipcars.cz tam je toho spousta, treba si vyberes. Pravdou jest, ze je to po cele CR..ale..ja tam svoji mazdicku taky koupil ;-)a v pze..po dvou letech hledani ;-D -
« koupe tridvatrojky
Ahoj vsem, preji krasny zacatek noveho roku.
Pred casem sem se tu s Vami radil, co a jak ma kde koupit. Mam celkem jasno, auto jine zancky nez Mazda nechci a uz mam dokonce nasetreno 120tis s tim ze dalsich tricet si jeste pujcim. Drobnej problemek nastal tehdy, kdyz sem zacal obihat autobazary. Mimo jine sem zjistil, ze auticko tipu 323 se v nich moc hojne nevyskytuje. Proto bych Vas jeste jenou poprosil o nejakej tip. Je sice krasna rada podivat se po autobazarech mimo prahu, jenze kdyz clovek prave nema nic na ctyr kolech, je takovej vilet "naslepo" dosti narocnej po vsech strankach.
Predem dik za kazdej tip.
T. -
« 6tka
ono je to prima, tam mit dalsi kvalt, resil jsem to na 323F GT a porovnaval jsem ji s Vectrou 2000...efko bylo na 5tku z rychlosti 120 na 160 neprekonatelne rychlejsi nez Vectra , ta jela sice ve spici az 210...efko umrelo na 198...ale ta elasticita je pro me lepsi (ano je to trochu hlucnejsi) a potreba , mozna se budete divit, ale i kdyz 6tku mate tak moc neusetrite, mozna naopak....
My meli 1,5 a nejezdila spatne..takze..soude dle toho..takova 1,8 musi bejt super..takovej kompromis mezi 1,5 a 2,5 ;-)