MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.04  13:57

« Re: Palubní počítač na GW

Dabel: Ukazatel teploty mám na ovládacím panelu digitální klimy (tady je asi rozdíl oproti Wagon 1.8, nemá digi klimu). Na palubním počítači jsou hodiny (stále) a tlačítkem "select" se volí spotřeba okamžitá, spotřeba průměrná a dojezd.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  13:41

Country: a co vsetko ukazuje ten PP? Aj teplota a hodiny tam su?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.04  13:32

Dominik: Já mám taky GW Wagon, ale dvoulitr r.v 2001, a ten palubní počítač jsem tam domontovával - největší problém byl mechanický - vyndat hodiny. Palubní počítač po připojení fungoval, přesně jak píše Joe. Akorát dojezd to začne počítat až po ujetí 100 km, spotřebu okamžitou a průměrnou to počítá hned. Mimochodem, jaké čidla máš na mysli ? Potřebuje to akorát ujeté kilometry a počet vstřiků, a na dojezd taky stav nádrže. A to všechno tam je. Mimochodem, když jsem nedávno potkal prodejce, co mi to auto nové prodával, tak jsem se mu o tom zmínil a on - čučel jak puk .....
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.04  12:41

« vymena motoroveho oleje

Zdravim Vsechny.
    Mam jednu velikou prosbicku, zase potrebuji poradit. Menim olej (Mazda 323F, 1.8, 96r.) a na stitku v motoru je napsan Aral Super Tronic 5w-40. Nejakej plne syntetickej od aralu, nejspis. Na stitku je napsano - pocet km do dalsi vymeny pripadne do data. Udelam to radeji hned, kdyby ty info nebyly zcela pravdive.
    Mel bych tam dat to same, nebo koupit nejakej predrazenej Castrol ci Shell? Tipnul bych si, ze ten samej, prej se to nema michat.
    Jo a jeste jedna vec, byl sem se divat na olejovej filtr. Nabizeli mi neoriginalni za cenu 177 kc. Docetl sem se, jak ty motory radi kvalitni a cistej olej, proto na nem nebudu setrit a radeji koupim originalni.
    Vite nekdo tipove oznaceni (pro vyhledani na netu), co stoji, pripadne kde ho sehnat?
    Pedem diky.
    Tomas
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  10:52

cau dominiku, hele s tou 323 a pocitacem jsem to byl ja, jestli chces tak mi napis na miata@iol.cz reknu ti co a jak, ten pocitac jsem z te 323 nez jsem ji prodal vynal, takze je k mani. byl z GF 2.0 Exclusive r.v. 2000. Myslim, ze tam nebude vubec zadny problem, ja jsem do 323 musel jeste koupit teplomer, aby to ukazovalo veknovni teplotu, ale i ten mam. ozvi se.
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.04  10:03

« Palubní počítač na GW

Pánové, mám 626 Wagon, výbava Exclusive, 1,8, 74kw, r.v.2002. Zatím maximální spokojenost. Vrtá mi ale hlavou, jestli se do toho auta nedá nainstalovat palubní počítač. Před časem tady někdo psal, že šoupnul palubní počítač do Mazdy 323, stačilo jej jen připojit na konektory co tam zbyly po hodinách. Přesně tohle by se mi líbilo. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nechce se mi věřit, že by to auto už mělo všechny čidla, která se prostě nevyužívají, protože jsou tam pouze hodiny. Díky za radu!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  09:39

« Re: Update www.mazda626.sk

Mitsi: ak dovolis, tak potom by som Tvoj popis rovno dal aj na nas web, aby ho dalsi "zaujemcovia" nemuseli hladat po archive!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.04  09:32

« Re: JR

to guesst : dikas..uz se tesim...jak ho tam dam...a zkusim, napisu..ale jak se znam, i kdyby to nebylo poznat, budu nadsenej..kdo by vyhodil 1700,- pro nic za nic? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.04  09:30

rad bych se zapojil do vasi fundovane diskuze...spise jako posluchac....sem s materialy... pripadne sem: rejfir@seznam.cz pro ty, co ho jeste nemaji napr. Mitsi ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  00:00

« Re: JR

Zdarec
    Ja mam vlozku JR v 626 2,5 V6....a ten den kdy jsem to nainstaloval jsem byl nadsenej a lital s autem jako blazen,ale po case jsem si zvyknul a uz to ani tolik nepozoruju:-)
    Jinak auto ma urcite vetsi chut jet a zda se mi to hlavne ve vyssich ryhlostech, malinko se zmenil zvuk,ale vevnitr to ani neni tolik urvany jak jsem ocekaval...a rozdil ve spotrebe je nemeritelnej, to je tezko rict.
    Jinak jsem s tim velmi spokojenej a jsem rad,ze jsem ho koupil:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  22:43

to Mitsi: v sobotu budu mluvit s clovekem od nehoz tuhle informaci mam, snad bude vedet vic....
    s temi **hydrostely** povidej, to je vcelku dobra rada a myslim, ze prave v tomhle foru vcelku uzitecna, nevim o nicem zasadnejsim co by se na motorech te generace 90-96 sypalo. budeme vsichni radi. predem dik
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.04  22:10

To joe_st: Díky za uznání! Kdyby měl někdo zájem, ještě prozradím, jak se dá na 80% poznat vadný hydroštel (samozřejmě po demontáži z motoru). Lze tím uspořit dost velký balík (jeden kus se pod 1500 Kč nepořídí a je jich tam 8, 16, 24 atd.), tedy pokud se trefíte... PS: Nějaké bližší informace k těm pístním kroužkům by nebyly (link apod.)?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  21:55

to oddie: jo je to tak, ta ridici jednotka ABS vidi, ze predek jede a zadni kola stoji....pochopi, ze jsou senzory na zadni naprave vporuse a rozsviti kontorlku, kraste to hle jde nasimulovat na heveru, nastartujes, das kvalt a nechas to 2 minuty tocit jen hnanou napravou a ABS musi zareagovata rozsvitit kontrolku, vestsinou to zmizi kdyz se to opet chytne a jednotka vidi, ze se toci vsechna kola....tudiz, ze senzory jsou ok.

to Mitsi: klobouk dolu, **hydrostely** ted mame diky tobe v maliku :-) k tem pistnim krouzkum, mazda ma patentovany jakysi system pootaceni krouzku pri pohybu pistu, mela by se tim zlepsit schopnost stirat olej ze steny valce zpet dolu. S tim olejem je to jasny, starsimu motoru je na 100% lepsi davat uz spis prumerny (vykonove) olej nez neco extra tekuteho.

kdo jste videl stredecni MF DNES....prirovnat MX-Sport Micro k Roomsteru...no to panove trochu prepiskli, pry je podobna, ale je o pul metru mensi, je ale petidverova, a misto 1.2HTP je v tom takovej nevyraznej dvoulitr a nejaka pitoma sestirychlostni skrin... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.04  10:58

« TCS

Dabel: Ahoj v novém roce ! Mně zase nedávno svítila kontrolka TCS - přijel jsem z hor s podběhama plnýma sněhu a šoupnul jsem auto do garáže. Tam to všechno zmrzlo - venku bylo -11, takže v garáži tak -5, a když jsem pak po 3 dnech vyjížděl, svítilo mi TCS - jako že je vypnuté. Ale po nějakém čase se umoudřilo, takže hádám, že za to mohl ten sníh .....
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  10:49

oddie: Bol som 3 tyzdne doma, tento rok to tak pekne vyslo, ze som neodolal ;)) Takze preto sa zapajam az teraz ;)) S tym ABS som si to tiez podobne vysvetlil, pytam sa len pre istotu. Kazdopadne funguje teraz bez problemov.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.04  10:45

Dabel: zdar, dlouho jsem tě tu neviděl :))) Kontrolka ABS se rozsvítila kvůli "zblbnutému" ABS - kvůli té zatáhnuté ručce. Při takovémhle "blbnutí" s autem dostává ABS hodně rozdílné údaje od kol, takže to po čase vyhodnotí jako chybu. Prostě nemůže pochopit, jak je možné, že je bloklý zadek, když nebrzdí :))) S tím si nelámej hlavu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.04  10:34

« JR

Zdarek..
    taaak..v patek by mel dorazit Joeem ST objednany filtr sani..respektive vlozka filtru sani od JR..tak jsem na to zvedavej. Nynejsi vlozku jsem nechal pekne *... tak uvidim, bude-li v tom nejaky markantni rozdil. Mate nekdo zkusenost, at vim, na co se tesit..?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.04  09:09

kmecma: Dakujem za tip. Brzdovky je na max., oblozenia menene pred 30tkm. No nic, dneska isla Mazdicka do servisu na kontrolu pri 120tkm, tak keby tam nieco bolo, tak im to hadam vyhodi diagnostika ;) Na zrkadielko som im dal limit 35EUR, tak som zvedavy, ci to zmaknu alebo nie...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.04  17:30

To dabel: K tej cervenej: Malo brzdovky vs. opotrebeny zadny 'azbest'. Inac povedane, do zadnych brzdovych valcekov sa vlialo viacej brzdovky, co sa prejavilo ubytkom v nadrzke a preto zapindal :-) senzor ... Doliat brzdovku, ak vies, ze mas zadne oblozenie OK ...
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.04  14:56

« Update www.mazda626.sk

Nova Mazda medzi nami: Proximova 626GC.

Inak moja Mazdicka dokrutila 120000km a trosku zacala zartovat:

1. Prasklo mi sklo v spatnom zrkadle (vyhrievanim). Nove vraj 2250SKK (chcu asi predavat cele zrkadla!)... tak teraz zhanam nieco za normalne peniaze...

2. Bol som na zamrznutom parkovisku a skusal som si spravanie auta v medznych situaciach (neblbol som, kreslil som poctive osmicky a skusal, co spravi s autom zatiahnutie rucky) a ostala mi svietit kontrolka ABS. Svietit prestala az s prvym zopnutim ABSka pri brzdeni (??), odvtedy vsetko v poho. Neviete, co to mohlo byt?

3. Za toto Mazdicka nemoze: zase kamen v prednom skle... uaaaaaaaaaa!!! nastastie len puklinka, takze bude stacit lepidlo...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…