MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

28.01.04  10:03

« Re: Básníci 5

COZEEEEE???? Ved "Mazdar!" je nas klubovy pozdrav!!! Asi ich zazalujem, vysudim tak 150 melonov a konecne si kupim tu M6 2.3 cerveneho kombajna... a este mi aj na cigara ostane (aj ked nefajcim ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.04  09:59

Hlavní protagonisté jezdí v Mazdách, a místo "Nazdar" se zdraví "Mazdar!" :)))) Časem se na ty básníky půjdu taky kouknout, možná je to sice blbost, ale i takovéhle blbosti mám o něco raději než bezduché a nereálné americké střílečky.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.04  09:17

« Re: mazda626 : 2.0i versus 2.5 V6 (1993-1997)

No ja by som to s tym motorom rozhodne tak tragicky nevidel. Musime si ale uvedomit, ze je to motor ako kazdy iny, t.j. jazdi tak ako sa onho clovek stara, resp. ako sa onho predtym starali. Sam jazdim s 2,5V6, som s nim spokojny. Mam najazdene cca 200tis km, spotreba oleja myslim si v norme (okolo 0,5L/10.000, 5W40 FullSyn) a co sa tyka spotreby, tak v meste som aj teraz v zime do 10L pri normalnom tempe a mimo mesto pri miernych prekroceniach povolenych limitov je 8L takisto realnych. Jazdim casto Praha - Kosice, vacsinou mi vychadza priemerna rychlost nieco nad 100km/h (som nieco cez 6 hodin v KE) a to mam spotrebu 8.8-9L. Musis si uvedomit, ze to auto nieje nijak extra tazke (1290kg) takze ten motor sa pri tom tempe nejak extra nenamaha. No a ten zvuk 6valca oproti R4 je fantasticky, je to zazitok ho sem-tam vytocit na 6-7tis/min :-) Takisto ten pocit rano na parkovisku, natocim ho a pocujem tan hladky beh motora -ked je na aute viac snehu, tak ho skoro ani nepocut (rozhodne je to najtichsie auto na parkovisku)... Kazdopadne treba si dobre vybrat, pocul som viac 626 s cvakajucimi hydrostelmi alebo ojazdenim a klepajucim vymedzovacom vackovych hriadelov. Takze asi tolko :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.04  07:45

Brázdič: Jo, Autopalace bylo na konci uvedeno mezi sponzory. A jestli je ten film blbost nebo ne - to si musí každý přebrat sám. Rozhodně na mě udělal lepší dojem, než 90% programů vysílaných televizí Nova ....
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  22:51

To Country: To je jednoduché. Ve filmu se vydělávají peníze nejen prodejem vysílacích a práv, ale také reklamou. Ve filmu se platí peníze za to jakými vozy se bude jezdit, okolo jakého bilboardu zrovna auto projede, jakou značku cigaret budou herci ve filmu kouřit a td.... Mazda patrně zvolila jako reklamu 5. díl básníků. Pokud tam fakt jezdí jen Mazdy, tak je to muselo stát pěkný ranec. Tento díl jsem neviděl a ani mě moc neláká. Myslím že to bude stejná blbost jako 4. díl, né-li dokonce větší. Doba již prostě minula. Klasickým příkladem je Nemocnice na kraji města :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.04  09:03

No, ono, pozri si www.mazda.cz myslim ze tam maju o tom clanok :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.04  08:15

« Básníci 5

Pánové, byl jsem v kině na 5tý díl "básníků", a mile mě překvapilo, že hlavní protagonisté filmu jezdí všichni v Mazdách a to včetně červené RX8 ! Docela dobrá reklama :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  23:34

to s tim musel ten Tvuj sef jezdit jak dobytek... na takovejhle motor 250000 je jak prd...Ja mam na Omeze (V6 3.0) z 97 tak 350000 a motor slape jak hodinky (momentalne je sice auto po bouracce)... Kdyz ho mel servisak rozdelany, povidal, ze to asi pape dobry olej...a navic, nikdy sem ho tam nemusel dolivat...po 15000 (pred vymenou) tam ubyva minimum (neznatelne)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  22:53

to dancul75: Zhruba pred 3.5 roky jsem po svem sefovi zdedil firemni 2.5V6 r.1995. Tehdy mela najeto pres 150tkm. Hlavni slabinou bylo krome spotreby benzinu cca 11l/100km (dalnice, mesto) predevsim velka spotreba oleje: 1-1.5L/5000km, obzvlaste ted ke konci jejiho zivota. Krome beznych veci (gumy,vyfuk,tlumice,spojovaci tycky stabilizatoru apod.) na ni nikdy nebyla zadna vetsi oprava, vzdy jezdila spolehlive. Loni na podzim odeslo cerpadlo klimatizace (bylo po sezone, tak jsem to neresil).
    Pred ctrnacti dny jsem natocil jubilejnich 250 000 km. Bohuzel, minuly tyden me opustila navzdy - nejpise praskla ojnice pistu nebo neco podobneho, dnes v servisu motor udajne pres olejovou vanu rozloupli a vypadl na ne pist a dalsi rozlamane soucastky :-( Budiz ji zeme lehka !!! (oprava v podobe motoru z vrakarny by stala vice nez cena auta, tj. firma do toho nepujde a me ceka firemni oktavka) :-| Jinak super auto s prijemnym podvozkem, super pro dynamickou jizdu o dalnici i pro kvalitni okresky. Bude mi chybet, zbyde mi pouze soukroma mazda 121 bublina. Trosku me to zklamalo, cekal jsem ze najede vice, nevim ale, jak moc se o jeji olejove choutky staral muj predjezdec, ja se ji snazil krmit olejem pomerne casto. Pred tim jsem mel 626 2.2i coupe rv. 91 a na to taky nedam dopustit, to tahlo i v nizkych otackach (4valec 12V) a podvozek by jeste vice sportovneji nalazen. Mym snem je M6 v tom silnejsim dieselu, ale bohuzel firemni car policy asi neprelstim. Snad alespon dokopu rodice k M3 2.0 Sport. Uz jste v tom nekdo jel ? Ja jsem zatim z hlediska M3 zkousel jenom 1.6 benzin, podvozek je super !!! Zajimaly by me subjektivni zazitky z toho 2.0 sport motoru.
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.04  00:00

« Doklady

Prosím pomozte mi.
    Sháním doklady pro Mazdu 323f r.v. 1989-1990 (mrkačka). Nevíte o někom nebo nemáte na prodej??? Pište mi SMSky na 721 114469 nebo sem.
    Moc Dík
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.04  00:00

« mazda626 : 2.0i versus 2.5 V6 (1993-1997)

Prednedavnom sa tu spominal problem klepania HLA, ktory som mal tiez na 2.0i (170tkm). Zaujima ma, ci sa tyka aj V6 2.5, rok vyroby 1993-1997, resp. mohli by ste mi napisat slabiny V6 oproti R4 motoru? Teda okrem spotreby, ta nie je pre mna najdolezitejsia, skor ci vydrzi vacsi nabeh km, cca 300-400.000 bez GO, pripadne nejakej zrady.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.04  20:17

« Re: Mazda6 MPS

to dabel: snad ne....MPSko udelala Mazda Germany, tak by to mohlo klapnout.....kdo vi...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.04  12:58

Dneska jsem byl kvuli nejaky prkotine v mazde a meli tam RX-8-ku. Tak jsem si ji celou prolezl a povyzkousel. Bohuzel ji meli na salonu a nejezdilo se s ni. Ale i tak muzu rict, ze to je opravdu bomba. Na fotkach nevypada az tak skvele, ale v realu je to opravdu bomba.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.04  09:09

joe: Predpokladam spravne, ze sa M6 MPS do Europy nedostane a zase si ju tam kluci zluti nechaju len pre seba? :(
  • 00 Reagovat !

foto

22.01.04  21:32

« Mazda6 MPS

tak za rok, na jare 2005 by tu mela byt....prepracovany V6 2.5L a hlavne turbicko (jestli to bude mechanicky kompresor typu Lysholm(jako mel Miller cycle motor 2.3L) nebo klasicke vyfukove turbo jeste asi neni jasny) tak vykon cca 300HP a 4x4 ..ted otazka, jestli to bude takove 4x4 jako ma Wagon a opet budeme svazani elektronikou, nebo ostre 4x4 jako u slavnych 323 GTR a GTX.
    co takhle Mazda3 MPS?..navrhuji 2.0 Turbo 230HP a samolitr 4x4. V lednu vyrobi mazda 350 MX5 Turbo..vyhradne pro JP trh....zase smula.... :-) jinak nastupce MX5 bude v roce 2006, uz je to jasny. Je otazka jestli to bude jako IBUKI....
  • 00 Reagovat !

foto

22.01.04  15:33

« Aj druhe...

Tak mi vcera prasklo aj druhe sklo spatneho zrkadla. Je to podozrive, lebo to opat sposobilo vyhrievanie (chvilku som ho mal pustene, potom som ho vypol a bum! uz to bolo). Len verim, ze to bude volaka chyba, ktora sa vymenou zrkadiel odstrani a nie nejaka elektronika, co mi bude odpalovat kazde sklicko, co tam nalepim...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.04  16:47

« Re: Alternátor

Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.04  12:48

« Re: nipparts

Diky za radu, uz sem ty predni koupil. Jsou to ty J3603036 a staly me 915 kc v Mazde na Sporilove. Jedinej problemek je, ze tam nekdo dal pred tim tusim ...35, ktere sou trosku mensi. (asi 05cm na kotouci) Nejsem si jistej, jestli to nebude problem. Ten kotouc u vnitrniho okraje je nepatrne mene sjetej nez ten zbytek, dusledkem tech mensich desticek. Takze predpokladam, ze kdybych to tam dal, nebude to z pocatku moc brzdit a casem se ta mekci desticka u toho okraje sjede. Ale snad v tom nebude nejakej jinej problem, trebas nerovnomerny namahani materialu ty desticky, co ja vim.
    Jinak koukal sem na ty oleje. Ten Castrol TXT uz pry nevyrabej a nemaji ho ani v katalogu. Nahradil ho ten Magnetic. Zatim nejlevnejsi sem ho nasel v hypermarketech (za 1490kc/4l)
    Teda takovy auticko, to sou same starosti:-)
    Jeste chci koupit nejaky zimni pneu. Nejspis mirne ojety. Bojim se, ze kdyz koupim drahy a novy, ze mi to pred barakem nekdo postavi na spalky a sunda:-( Bratrankovi se to stalo na sidlisti, je pravda, ze on si k novejm pneu jeste koupil lity kola.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  20:38

« Re: Alternátor

rekl bych ze to bude jen malo napnuty klinak k alternatoru, obvykle to dela chvilku po nastartovani, kdy je alt. zatizeny dobijenim baterky a jeste mu k tomu pustis svetla, ventilator...proste od nej chces hodne proudu, pak se zvysi jeho odpor a klinak muze zacit klouzat. ve vlastnim alternatoru muzou byt vcoudu futra, ale ty dneska umi kde kdo udelat, a vrakacu kde je hafo alternatoru za 1000Kc je taky dost :-) ..jestli je to auto v bazaru kde stoji s dost vytlucenou baterii tak se nicemu nediv, tohle udela v tom bazaru kazdy 3 auto, vlhky remen, vytlucena baterka a piskani je na svete....
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  20:33

« Re: nipparts

zdar Tome, hele predni desky jsou J3603036 a zadni J3613012 .... pokud jsi z prahy tak si opis tyhle cisla dojdi na Autopoace na Sporilov a klukum na dilech to predhod, ze je chces....nemel by to byt problem. pokud nesezenes tak je umim sehnat...kouknu na cenu......predek cca 800 Kc a zadek zhruba 1300...kotouce: predni: 1300 /kus a zadni cca 1600 /kus ...to jsou celkem pohodovy ceny, neni nad to mit trochu starsi auto :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…