MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

09.02.04  11:11

« Re: Mazda den!

Nuz tak niet velmi co referovat. Cely Mazda den bol zorganizovany na *, nikde ani noha, ziadne "volne jazdy", jedine s predajcom za volantom. Iba vdaka znamosti s "dvornym mechanikom" sme sa aspon previezli v RX-8 (fuf, to je vozicek...) a v M6 2.0. Boxovana 150k M6 bola prave v garazi a nieco na nej kutili - s tym powerboxom su vraj stale problemy, sice sa zvysi vykon, ale len v urcitych otackach a inde je viac hlucha ako seriova a navyse im niekedy cuka. Takze STAVROS, nedavaj to tam ;) 2.0 v M6 ma nenadchla, rozdiel oproti 1.8 som velmi nebadal, sprevodovanie je rovnako kratke. Zla sprava: dozvedel som sa, ze bazou pre benzinaky M6 su motory pre Mondeo (1.8 a 2.0 maju rovnaky blok ako zodpovedajuce Mondeacka, odladene a vyrobene nastastie v Japonsku - vykon a krutak rozdielne, 2.3 je prevrtana 2.0), diesle su kompletne vyvinute u Japov. Takze celkovy dojem: sklamanie z PR Mazdy, vzhladom na reklamu velka bieda.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.04  11:05

Kedze Dabel sa nema k slovu, zacnem teda ja. Nie je toho moc co pisat, snad len jeden postreh, tak ako som to citil ja. Zo strany Mazdy (slovenskej) to bola absolutne nezvladnuta akcia, na to, ake reklamy sli v TV a v radiach tam skapal pes, ak by som to zhrnul v sobotu doobeda, kedy by som predpokladal drsnu navstevu atd tam bol hlucik ludi, pozostavajuci z Dabla, Steve-a a mna s doprovodom priateliek (ja bez). Okrem nas este dvaja ludia, ktori sa chystali kupit 3ku, ale tym bolo evidentne jedno ci je nejaky akciovy den alebo nie. Nebyt toho, ze sa nam povenoval nas dvorny Mazda "guru", ktory vlastne prisiel len preto, lebo mi po dvoch tyzdnoch doviezol auticko, tak sa snad ani nepovozime. Jediny svetly moment bola len ta krasna zlata RX8ka, ktorou sme sa povozili, na ten zvuk sa neda zabudnut, aj ja taky chcem :-) Proste krasa. Inac, ako vravim, totalne nezvladnuta akcia...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.04  23:12

Do testovania sa samozrejme zapojim a pridam postrehy aj z "inej" ruky :-) Bo Dabel bude ovplyvneny svojim vztahom k buducemu auticku :-) Slubujem ze dodam referat o jeho nadseni a pocitoch :-) (nic v zlom Martin) No a hlavne samozrejme referat o autach, ktore sa nam dostanu pod ruku (a hlavne sa mi po dvoch tyzdnoch dostane konecne pod ruku moje :-) s novymi tlmicmi, vyfukom, silentblokom motora atd, atd...)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.04  17:58

Dlho som tu nebol. Myslim, ze v pondelok bude zaujimave si precitat postrehy z testovacky od 'dabla'. Podobnu dilemu budem riesit aj ja. Moja 323 ma daco okolo 220 tis (naprosta spokojnost, az na spotrebu ... :), ale zas ten rychlostny priemer ..., hmmmm), pomaly to chce vsak novu krv, preto privitam postrehy. Tak zdar znova v pondelok. Pekny vikend.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.04  14:47

OK, vyzistim co sa da a pripojim k referatu ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.04  13:06

to dabel: zjisti jestli muzes nejaky info k tomu Powerboxu, diky
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.04  11:19

Country: to nie su starosti, ale radosti ;)) Moja Mazdulka bude mat takto o rok uz k 200000km (momentalne 126000). A velke auto potrebovat budem aj nadalej, takze vyber je jasny ;)) No a samozrejme, vsetko je aktualne, az ked budu peniazky po tom, co ma vycucne byt, ale ja sa utesujem, ze budu uz jazdene za dobre ceny.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.04  11:01

dabel: tak tyhle "starosti" ti teda závidím. Než patřičně ojedu svého Wagonka, aby byl důvod měnit, tak to bude trvat tak ještě 6 až 8 let. A to už se šestka nebude dělat. A taky asi už nebudu potřebovat tak velké auto.
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.04  10:47

« Mazda den!

Priatelia, velmi sa tesim na zajtra! V ramci Mazda dni mam slubenu predvadzacku s M6 MZR-CD a powerboxom (150k) a M6 2.3! V pondelok zreferujem, pre ktore sa o rok rozhodnem!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.04  09:05

« Re: odpojená baterie

Ubezpečuji všechny přítomné, že jsem ještě neviděl ŘJ s vlastním náhradním zdrojem. Není tam mj. proto, aby se dal odpojením startovacího akumulátoru udělat reset ŘJ. Data v ŘJ se tak po odpojení aku udrží max. pár sekund!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.04  08:02

Joe> jestli tomu dobře rozumím, tak řídící jednotka má svůj malý akumulátorek, který v ní udrží data při krátkodobém odpojení baterky, podobně jako baterka pro CMOSku na motherboardu v PC, je to tak ?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.04  22:56

odpojena baterka nevadi cca 10-14 dnu...ale mesic uz muze byt problem....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.04  09:31

« Re: Papučky :-)

Radim: Skoda Mazdulky! Tvoja Mazda bola prva nasa spriatelena, preto sa mi teraz do ocu tisnu sentimentalne slzicky :(
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.04  07:30

Když jsem auto kupoval, tak mělo totálně vybitou baterii. Pak jsem jednou baterku odpojoval doma na cca 3 hodiny a žádný problém jsem nezaregistroval.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.04  21:05

BATERKA: muze nastat jediny problem, ze by motor zapomel kde ma volnobeh snad ne ale do ujeti cca 200km nemusi byt vykon auta 100% me tohle udelal 2.0DiTD kdyz byl 4 mesice venku z auta cely motor. auto by melo jet vcelku v pohode, ale jak rikam prvnich 200km se bude ucit a sbirat data, pak bude vse ok.
    z vlastni zkusenosti s baterkama rikam, ze nejlepsi je ji nechat v aute zapojenou a napojit ji na Battery-Condic (proste maly trafo 12V stejnosmernych s max proudemcca 150-300 mA, to staci na pokryti prirozeneho vybijeni baterie a udrzi to vsechno v aute (data v ECU, hodiny a radio) tata mel takhle baterii 9 let !!!! a to normalni Vartu tusim 35Ah.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.04  14:47

« Re: Papučky :-)

Sic velice nerad, ale Mazdu už nemám. Rozhodl jsem se a prodal. Na to, aby stála v garáži mě to stálo dost peněz, protože jsem měl ma ní půjčku a pojistky. Kdybych tušil před rokem, že dostanu služební auto k soukromému využití, tak bych ji asi vůbec nekoupil. V každém případě to byla velmi pozitivní skušenost a určitě se k Mazdě vrátím ( doufám, že už to bude 6). Momentálně auto potřebuji jen na cestu do práce, abych se dostal na lyže a ke tchýni. Bylo pro mne překvapením, že ji v bazaru prodali za 14 dnů. Beztak ji má nějaký trhovec z Vietnamu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.04  12:58

« Papučky :-)

dabel: Není to tak dávno, co Radim ty ALU kola usilovně sháněl, a teď najednou prodává. Že by přešel z 626ky na Fabiu :-( ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.04  10:37

Zapoj a jeď, pokud to dokážeš. Ale taky se Ti může stát, že motor "zapomene, kde má mít volnoběh". To si pak asi moc nezajezdíš... Ptát se poté, co jsi baterku odpojil, je už pozdě! Probíralo se to tady (ve fórech k různým značkám) snad 100x: odpojení aku má svá úskalí a jestli se chci vyhnout problémům, je třeba (ještě před odpojením aku ve voze) zapojit náhradní zdroj pro udržení dat v ŘJ motoru!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.04  09:43

Radim: co sa deje? Uz nemazdis, ked predavas papucky?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.04  08:05

AL disky RONAL LZ 7 x 15, rozteč. 5x114,3 x střed 67,1 a pneu 195/60 R 15 NOKIAN NRVi 88V Koupeno v 04/2003 (3 roky záruka, najeto 4000 km).
    P.C. 27500,-, Pokud budeš mít zájem, tak mi napiš na RadimHr@seznam.cz. Dám ti www, kde jsou k vidění a návrh ceny.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…