MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Ruční brzda - pravé zadní kolo
lanko taha za ovladaci paku rucní brzdy pres vratne zařízení brzdového pístku , tak v tom vehiclu je ložisko a to sem měl v pr.... , oprava celkem asi 3200 Kč v Mazdě (gumičky , ložisko asi 700, kapalina , náplň )Snad je to odborne dobre popsane :-) -
« Re: Ruční brzda - pravé zadní kolo
zaruka: jasne...chce to rozchodit trmen, mam premacy od cervna, ale kazdy den i ted v zime to auto jezdi, a minuly tyden jsem taky sundal predni brzdy a vycistil to, je v tom pisek a sul, proste binec ze silnice, pro mechanika na zdvizi je to prace asi tak na 20-30 minut a bude to ok. mas pravdepodobne necistoty na mechanizmu ktery toci excentrem a stlacuje pistek v zadnim trmenu. -
« Ruční brzda - pravé zadní kolo
Pánové, moje GW oslaví druhé narozeniny až v květnu, ale už se mi stává že mám-li zataženou ruční brzdu delší dobu, tak po povolení páky je auto zabržděné. Z garáže vyjíždím na zpátečku a když překonám odpor pravého zadního kola tak to hlasitě lupne. Pamatuji se, že zde byly diskuze co s tím, ale nedaří se mi to najít zpětně. Stačí to promazat? Nerad bych se dočkal zničeného zadního kotouče. Vlastně když je auto v záruce, měl by to opravit zdarma servis, ne? Díky za radu! -
« Re: uplne mimo
joe_st: Když si dobře šlehne, jdou s ním dělat prima kšefty :o) Já spíš jezdím k jeho staršímu bráchovi, ten tahá z Němec i nový i ojetý a za osminovou cenu se u něj daj koupit skoro nový jednu sezónu jetý gumy, kde ti do vzorku zahučí malíček :o) Ale má gumy většinou na BMW apod., na pažouta nebo ameriku bych u něj gumy nenašel. -
« Re: uplne mimo
to Rbaron, k mestanovi na rudolfovskou, ja vim je to takovej zivel, ale dava mi dobry ceny, mam uz od nej nekolikaty gumy a vzdycky ok.
jeste k tem podvozkum, moje zkusenost je takova, ze mazdy maji obecne podvozek tvrdsi...nevim co jsem naposledy jel v lagune uz je nekolik let, a Vectru co jsem ridil, byla to Vectra GT 2000, ne rok vyroby ale ten model 2.0 se 150HP rok tusim 92-93....to bylo divny auto....je fakt, ze v poslednich letech vlastne nicim jinym nez mazdama nejezdim, tak sam nevim...ale to co mam mam rad :-) -
« Re: Podvozek 626 GE
guesst: ja mam takisto 2.5V6 GT. Ma trocha znizeny podvozok oproti klasickej 626 a trocha tvrdsie perovanie. Na mazda626.wz.cz sa pise: "V nabídce se objevila ještě verze GT s 2,5 V6 motorem, která měla nižší a tvrdší podvozek, ale ne na úkor pohodlí a výrazně lepší jízdní vlastnosti oproti ostatním verzím. Automobil se vůbec nenaklání ani při razantním průjezdu zatáčkou a je perfektně ovladatelný a opticky vypadá lépe."
-
joe_st: diky za info. To jsi me docela prekvapil s tim,ze je to mazda = tvrdsi podvozek....a jak je to s 2,5 V6 je to naprosto stejne treba s 2,0? Ja uz mam druhou 626 GE...a potrebuju jeste jedno auto a nevim jestli jeste jednu 626 nebo treba misto toho lagunu,aby byla zmena:-) A kdyz jsem mel vectru,tak tak se mi zdala tvrdsi nez 626....ale dost by me zajimalo jak je to s 2,5 V6...ja mam verzi GT a dodneska nevim jestli to je uplne stejny podvozek jako maji ostatni V6. Diky kdyby nekdo o tom neco vedel -
« SNOW a 4x4 a Premacy
tak vam to musim napsat,dneska jsem s Premaskou tahal ze zaveje Koktavku tdi 4x4....predek se protacel, zadek jakoby tam nebyl , nechapu co to 4x4 by HALDEX znamena :-) .... kazdopadne tam kde koktavka 4x4 zapadla, druha oktavka mela dost problem a mercedes ML mel trosku nahnano (ridicka za volantem) Premacy profrcela na 1* ..... viva mazda -
GE je v pohode, ale je to mazda = podvozek je obecne tvrdsi nez treba mondeo nebo vectra, je lepe citelnejsi nez laguna. Jedinou vec bych videl spatnou a to sice vsechny GEcka budou mit uz dost vytluceny silent-bloky, takze bych doporucoval vymenu ulozeni prednich ramen, tam to trpi nejvic. dalsi vec ktera bude v cudu jsou spojky stabilizatoru, vymennit stuj co stuj z Nippartsu nejsou tak drahy.
Mazda ma podvozky dost osobite a clovek si na *mazda* podvozek musi asi zvyknout, ale kdyz se ti zacne libit tak ti bude cokoliv jineho pripadat jako spatne serizena houpacka.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!