MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

22.03.05  13:31

« 2 joe_st

Sorry, nejak som sa sem nedostal a tak Ti odpovedam az teraz:
    Zaregistruj sa ku nam do fora a potom posli lubovolne mnozstvo fotiek na mazdaklub@mazdaklub.sk. Galerie Ti priradime k nicku. Popis k autam si mozes editovat sam.
    Inak na EMM je momentalne nahlasenych 104 aut ;)
    PS: Pomaly ale isto sa blizim k 200tkm s mojou Mazdickou - zatial absolutna spokojnost, trosku mi zacalo povrzgavat sedadlo spolujazdca, ale inak na tie kilometre super!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.05  09:03

« Re: Re: Dalkove svetlo

Diky.Promereno, problem nalezen v nove zarovce, kterou jsem koupil vcera rano....jsem holt na to sve autiko precitlively...uz jsem hledal problem v relatku a on je v zarovce. Ac vypada oki, neni.. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.05  20:53

« Re: Dalkove svetlo

Rudo: prave sviti normalne?... vem zkousecku a premer to na konektoru, muze to byt spatna zem nebo neco podobneho.
    to Vagi: chipoval jsem si to sam, jde o PSI Powerbox pro 74kW, maji ho i pro 66kW (verze DiTD bez variabilni geometrie lopatek turba) chces-li kontakt na dodavatel rad poskytnu. Montaz je v pohode, dal jsem to na auto pri 5tis. km ted mam 75tis uplne v pohode, jeste to doporucuju kombinovat se sportovni vlozkou vzduchoveho filtru do boxu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.05  09:48

« Dalkove svetlo

Dobry den, pomerne neodbornou manipulaci se zarovkou
    vnitrniho prostoru se mi povedlo odpalit pojistku ROOM 15A. Tu jsem vymenil a zjistil jsem, ze mi nesviti leve dalkove svetlo. Vymenil jsem zarovku, zkontroloval pojistky a stale nesviti. Po zapnuti dalkovych svetel cely levy svetlomet zhasne (asi normalni), levy potkavaci sviti mene intenzivne nez pravy , netusite kde jeste hledat chybu.? Diky morf PS Po chvili zkoumani : zda se, ze odeslo relatko. Necvaka, parkovacky/potkavacky prepinaji, dalka nic. Netusite kde koupit a pripadne jake jsou ceny ci jeli to tim?
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Vagi" [195.144.99.XXX] 21.03.05  07:55

« Re: Re: Re: Re: Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

to: Joe_ST
    Kde jsi nechal chipnout a za kolik? Pocity před a po chipu? Mám taky Premacy (66 Kw) a zatím velká spokojenost. Doufám, že to tak bude stále. Přešel jsem po třech letech provozu na Fábii (kupované jako nová) na Premacy (ojetá).
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.05  22:50

« Fabia vs. Premacy

Ještě jedno zajímavé srovnání: Premacy 1,8 není na volnoběh téměř slyšet, narozdíl od Fabie 1,4MPI, která o sobě dává znatelně vědět. Naopak Fabie je zase o mnoho tišší za jízdy a to jak motoricky, tak je i lépe odhlučněná od podvozku. Brzdy u Fabie zoufalé, u Premacy velice dobré. Do Fabie se nevejde skoro nic, Premacy je malej náklaďák :D
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Vagi" [195.144.99.XXX] 16.03.05  14:16

« Re: Re: Re: Re: Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

Možná, že už jste to tady také řešili, ale zatím jsem nic nenašel. Poradil by mě někdo jak demontovat přístrojovou a palubní desku u Premacy? U přístrojovky jsem našel dva šrouby (nad úrovní budíků), ale po jejich povolení vyjmout nešla a nechtělo se mě to rvát nějak násilím. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.05  23:09

« Re: Re: Re: Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

zdarec, mam premacy 2003 DiTD 74kW s cipem na cca 90kW, co se tyka palubky a vrzani, to je u vsech premasek stejne, staci 3 molitanove prouzky o sile cca 3 cm a vlozit je mezi predni okno a palubku na krajich a uprostred, pakje to o 99% lepsi, tuhle zimu neznam co to je vrznuti palubkya to jezdim kazdy den. Hlucnost, jo DiTD je relativne hlucny, byl 626 je i v 323 a Premaskach, (technicky je to motor RF z roku 1986!!!!!! na ktery je dane jine sani a na vyfuku turbo, cerpadlo je klasika, jen je elektronicky rizene, takze zadny common rail a tak, ano ten motor je proste stary, ale v 323 DiTD zere cca 5litru a s premacy jezdim za 6.3, tesim se na 105kW 2.0 diesel v Mazde 5 bude mit 360 Nm) zvlast za studena, kdyz se zahreje je to vyrazne lepsi, ale zahrati toho motoru trva proklate dlouho, kdyz jedete treba hodinu po dalnici 140 tak pak je to mnohem lepsi, vzdycky jsem si myslel, ze auto je zahrate po cca 20km..neni, DitD motory me z toho vylecily. Prakticnost je absolutni, kufr super, vyndavani sedadel a tak, to nema chybu, poloha radici paky je pro me ok, z normlaniho osobaku je mozna trosku niz, ale jde o zvyk. Mel jsem asi tyden i premacy v benzinu a ta co se tyka motoru tak hlucna nebyla. mam na zimu kola 14" co jsou v serii a na leto 17" 205/40 a co se tyka komfortu, je to mazda, vis po cem jedes, neni to kolibani v bavlnce, me to nevadi ja mam rad naladeno trochu na tvrdsi notu ( ted myslim vazne podvozek auta >:D ) za rok a 3/4 jsem s ni ujel 75 tisic km s velikou spokojenosti, kdyz si to uvedomim jaka byla pocatecni investice, jaky jsou naklady na provoz a jak je to auto prakticke, tak vim, ze jsem udelal dobre, ze jsem si ji koupil.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.05  22:36

« Re: Re: Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

To Lubos1: Poloha řadící páky mi teda nečiní vůbec žádné problémy. Naopak bych řekl, že je celkem příjemně po ruce. Je vidět že si nikdy nejel se Zafirou. Tam je teprve řadička proklatě nízko a když si dáš ještě loketní opěrku, tak se na ni skoro nedostaneš. Pokud jde o tu hlučnost, tak diesel který dávají do Premasy má kamarád v M626 a je to taky pěknej traktůrek a když se k tomu přidá mizerné odhlučnění, tak to je síla. Naštěstí manželka najezdí max. 3.000km za rok, tak jsem si mohl dovolit koupit jí benzín.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 14.03.05  21:02

« Re: Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

No je pravda, ze na Premacy vidno jej vek. Mal som to pozicane 2 dni (len po meste) a sokovalo ma, ze aby som dociahol na paku, musel som sa trochu naklonit, skoro az zohnut. A to mam 185 cm. Pre rypavych - samozrejme sedadlo som mal na najnizsej polohe. Diesel 74kW bol strasne hlucny a pripominal mi svojim vykonom SDI od VW. Mozno je to auto kvalitne, ale daleko za zenitom. Uvidime, aka bude Mazda 5.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.05  20:57

« Mazda Premacy 1,8 r.v. 1999

Tak tady utrousím pár postřehů k manželčině Premacy. Na manželčino popojíždění po nákupech a tahání prcka včetně kočáru a různých jiných věcí na trase Praha - Poděbrady je to auto v pohodě. Kufr je obrovský a tak už se nemusí pořád řešit, co si dá do kufru, co na sedačky a co už se jí do auta nevejde.
    Na druhou stranu mě to auto trochu zklamalo. Odhlučnění je o mnoho horší, než u mé bývalé Toyoty Cariny 1,6 která v roce 1997 skončila s výrobou a přitom tohle auto se teprve o dva roky později začalo vyrábět. Člověk by čekal že bude o chlup dál. Plasty jsou velmi pěkné, ale nepřilíš kvalitní a dokud se přístrojovka neohřeje, tak si povrzávají. Motor 1,8 74kW sice jede, ale nenadchne. Carina 1,6 byla o dost svižnější a i její maximálka byla o 20-30km dál. Na druhou stranu po designové stránce vypdá pořád slušně i po 5 letech výroby.
    Když bych to shrnul, tak si nedokážu představit, že bych v tomhle autě měl cestovat třeba do Chorvatska. Asi by to ze mě vytřáslo duši. Skáče to jako koza :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.05  20:46

« Re: Re: Re: Re: Dotaz ???

To Mitsi: Bohužel jsem k autu dostal jen jednu dálku a ta se nerozchodila ani po dlouhém stisku tlačítka 8-s Je to smutné mít v autě alarm a vědět že ho nemůžu použít :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.05  09:46

« Amerika

To: Joe
    V Autopalace se se mnou nebavili, vysmáli se mi. Abych to přihlásil, musel jsem mít orig. manuál k autu (kvůli hodnotám do techničáku), to mi ještě odpustili údaj o maximálce, který tam není a tažné zařízení které tam mít nesmím (v manuálu nebyla zmínka o jeho parametrech). Pak jsem musel nechat upravit př. světla aby měly bílé potkávačky, namontovat zadní mlhovku a hlavně v Praze udělat homologace na všechny 4 věci, co si vyžádali u nás. Emise, hluk, odrušení a brzdy. Nevím jestli to zvládneš v jednom dni, já tam jel na 2x, celkem mě ty srandy vyšly na cca 25litrů, hnus. Pokud chceš kontakt, na vše mi vždy stačil 1 člověk - pan Zamrzla tel. 604 307 960, ulice Lihovarská, je to asi 300m od Sazka arény, kde se zrovna když jsem tam byl hrálo mistrovství v hokey a já se tam nemohl dostat.
    Teď už to všechno vím a podruhé bych si tohle všechno v klidu připravil a nenechal se nervovat, protože ale s tím vším na mě rukovali postupně zatímco já chtěl dávno jezdit a neměl jiné auto, byl jsem na prášky. >:-[] Taky moc lidí převozky nepůjčuje a jak jinak jezdit s autem po emisích...
    Hodně štěstí, snad se ti to vyplatí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.05  08:51

« Re: Re: Re: Dotaz ???

U některých alarmů je třeba ovladač "spátovat" (s centrálou), jenže na to potřebuješ alespoň jeden další ovladač, který je ve vztahu k centrále alarmu funkční.
    To, že jeden z ovladačů tzv. vypadne, se někdy stane poté, co je ponechán dlouhou dobu v nečinnosti "bez šťávy". Měl jsem ten samý problém, když jsem potřeboval půjčit náhradní klíče od vozu s dálkou k alarmu a ona "najednou" nefungovala (nepoužil jsem ji totiž tři roky...). Jenže jsem měl naštěstí ten druhý ovladač, který normálně užívám, tak se mi to s jeho pomocí (a po výměně baterie v druhém ovladači) podařilo rozchodit.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.05  22:27

« Re: Re: Dotaz ???

Zkusím to, díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.05  21:55

« Re: Dotaz ???

Zkus ten ovladač podržet aktivovaný cca 1 minutu. Pokud ten alarm má "plovoucí" kód (nejspíš ano), tak potřebuje po výměně baterky delší čas na "reset".
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.05  21:00

« Dotaz ???

Tak jsem des manželce koupil v bazaru jetou Mazdu Premacy. Až na drobnosti bych řekl že jsem udělal velmi dobrý kup, ale u klíčků byl přiložen i dálkový ovladač, ve kterém byla vybitá baterie. Baterku jsem vyměnil a nyní ovladač funguje (svítí při stisku tlačítka), ale nic se neděje. Nemáte někdo zkušenost jestli se musí po výměně baterie v dálce něco udělat, aby dálka zase fungovala. Osobně jsem v dálce baterii nikdy dříve neměnil. Jedná se o autoalarm SONAR.
    [odkaz]
    Na stránkách výrobce jsem žadný návon nenašel :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.05  23:45

« Re: joe_st

caues Dabel >:D jooo nova mazda v podpisu, jeste to neni v provozu, jak bude dam vedet, prvni info: Mazda 6 2004 2.3i 166HP 5HB SILVER 4speed AT dovoz California..uz mam i nejake foto, ale pockam az to bude hotove pak to dam nekam na web ;-)
    co se tyka EMM2005: ten kveten by mohl byt cely rok, mame naplanovanych tolik akci s MX5 klubem, ze nevim kam driv, pokusim se tam objevit, mozna jeste jedno dve auta, ale jen na otocku...je toho vazne hodne. V tom stejnem terminu jsme zvani na Drift challange do Sosnove, to bude taky paradni akce... no hruuuza 8)
    jo registrace auticek u Tebe..... no ted tak pocitam ze jich momentalne muzu registrovat asi tak 6 :-) 3 moje, 1 pritelka, 1 segra a 1 otec :-)
    co k tomu potrebujes? :?:
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.05  09:28

« joe_st

Ahoj Joe, tusim Ti v podpise pribudla nova Mazda... co je zac??? A preco nie su Tvoje Mazdy este stale zaregistrovane u nas? ;)
    Btw este stale si sa nevyjadril k EMM2005... ;) Maila som Ti pisal, do miata.cz-fora pisal a nic ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.03.05  18:58

« Re: Re: Re: tah motoru

caues Weiny..mas tam jednu soukromou zpravu..koukni na to prosim.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…