MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

17.04.04  16:41

« MX6

Zdravím
    Měl bych dotaz na MX6...jde mi jen o to v čem je shodná s mazdou 626 GE, po technické stránce.
    A když vezmu v potaz MX6 s motorem 2,0 jak se liší její náročnost na provoz oproti 626 se stejným motorem.
    O spolehlivosti jsem přesvědčen, ale jak je to s náhradními díly? A má nějaké slabé místo??
    Děkuji za opdpovědi. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.04  12:00

« Re: Re: Re: Re: 45000

Stavros, Dabel: Co mi tam tam nalili nevím, ale můžu se přes víkend podívat, předpokládám, že olej ;-). Motor mě překvapil, po seřízení a s novým olejem je tišší než byl. A jak už jsem tady jednou psal bývalému Mazďákovi Radimovi, jezdím na servis do Hekry, je to mezi Opavou a Krnovem. Jak říká ďábel: "malý vidiecký servis" (www.hekra.cz). Jinak jsem si tam na chvilku sednul do M6 Wagon, a je to fakt úplně jiné auto než 626 Wagon. Z hlediska mých skoro 190 cm: nižší posez = sedadlo víc vzdu = relativně méně místa na kolena vzadu než v 626 ! Hezký víkend všem a zdravím Joea.
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.04  11:45

« Bez nadpisu

STAVROS: Ja viem, ja viem, cital som si to tak tu ako aj na autorevue.cz. Tak vela stastnych kilometrov aj s Foresterom - aspon, ze si ostal u "praveho" Japonca ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.04  10:29

« Re: Re: Re: 45000

to dabel: ja tam mam 0W 40 za cca 650 Kc/l, ale i tak bych radeji platil o neco min. A proto si zitra jedu pro Subaru Forester.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.04  09:41

« Brzdove desticky

Zdarec, me desticky vydrzi cca 1mm na +-12 a tis. km. Na GE je mm 8, takze opravdu tech 90 tis daji. Zalezi na stylu jizdy. Kdyz jsem mel ve 100 tis. posledni 2 mm, tak v mazde remcali, ze s tim nedojedu ani domu
    (cca 700 km).
    Porad jsem ocekaval drhnouci zvuk signalizacnich plechu a stale nic. Po dalsich 10 tisicich jsem chtel jet do Norska, tak jsem je vymenil a stale neco malo zbyvalo do posledniho mm.
    Takze klid. Tak zhave to nebude akdyz zacne signalizacni plech drhnout o kotouc, jeste je stale par tis cas, ale zase to nepodcenovat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.04  09:32

« Re: Re: 45000

STAVROS: A nebude to drahsim olejom? Ak Ti naliali nejaky 0W-xx, tak sa necuduj, ze Ta riadne pumpli. Do Countryho leju asi 5W-40 alebo 10W-40.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.04  09:31

« Re: 45000

No jo, no jo, 3600CZK, o takych cenach sa mi moze len snivat... Naposledy pri 135tkm 185EUR - a to som si hovoril, ake lacne :-( Ale tiez bez straty kyticky. A este Mazdicku pochvalili, ze ako vzdy vsetko OK ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.04  07:40

to Country: a kam jezdis na servis? Ja jsem minule platil nejak privela.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.04  22:22

to Country: to nema chybu :-) zdravi Joe .....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.04  14:22

« 45000

Tak jsem absolvoval servis 45000 "bez ztráty kytičky", brzdy dalších 15k vydrží v pohodě. Cena: 3600 CZK
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.04  10:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 135000

Country: nebodaj si si myslel, ze MAZDA by Ti po ceste robila problemy (doraz na slovo Mazda ;)))? Ta spotreba je pekna, vysledok dllllhej patky - trosku som smutny, ze od nej Mazda odchadza a mazdy sestky su vsetky sprevodovane o dost kratsie. Inak s rezervou mam presne take iste skusenosti. Rozsvieti sa, ked je v nadrzi este cca. 12-13l a uplne na nulu klesne, ked je este cca. 8 litrov. Psychologicky to ale nevydrzim a tankujem uz vtedy ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.04  09:43

« Re: Re: Re: Re: Re: 135000

dabel: Tak už jsem zase doma, cesta v pohodě. Spotřeba cestou tam (900km, +1600m do kopce):8.1, zpátky 910km, -1600m): 7.6. Auto plně obsazené + střešní box, rychlost na dálnici 130 plusminus 20 podle provozu, jinak do 120. Brzdy OK, asi jsem se zbytečně plašil. Zítra jdu do servisu na 45k. A ještě něco - dojížděl jsem asi 30 km už se svítící rezervou a dotankoval jsem pak 54 l - takže v nádrži bylo ještě 10 l. Takže ta kontrolka začíná svítit tak při zbývajících 13 l v nádrži. Ciao.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.04  21:51

« Re: Re: automat

Při jizdě na neutrál z kopce s automatem hrozí poškození převodovky: automat je totiž stavěn na "přívod výkonu od motoru", nikoli na "pohon od kol"!. To je i jeden z hlavních důvodů, proč se auto s automatem nesmí tahat na laně (výjimkou je nouzové odtažení, např. z dálnice, přičemž jsou stanoveny omezující podmínky, např. max vzdálenost 30 km max. rychlostí 60 km/h).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.04  21:41

« Re: automat

dekuji za objasneni, myslel jsem si to.
    jeste jeden dotaz, ma nejaky efekt kdyz za jizdy z rucne vyradim?
    To razeni je na to docela uspusobeno, nemusi se ani mackat ten bocni knoflik.
    Ma to nejaky vliv na spotrebu?
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.04  20:38

« jaro

caues mazdaci...tak koukam s jarnim slunickem se zacalo pekne jezdit...a vsechno v pohode :-) tak to ma byt :-)
    jinak koupil jsem domenu www.miata.cz zatim je **under construction** ale co nevidet by tam melo byt par informaci o MX5 / Miata...budu informovat jak tam neco rozbehnu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.04  19:15

« Bez nadpisu

Jel jsem uz se spoustou automatu..jak v USA tak v cechach..vsechny se pri zarazenem D-S-L pomalu rozjizdely..
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.04  13:32

« Re: Re: Re: Re: Re: automat

Nemám zkušenost s Mazdou ale tohle byl Ford Mustang a dodám jen, že v kopci jak střecha v poloze D při puštěné brzdě stál na místě, po přidání plynu se hladce rozjel. Jen jsem :shock: . Ideální dámská vozidla...
    Karel.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.04.04  21:03

« Re: Re: Re: Re: automat

pokud je zarazeno D-S-L ..proste cokoliv co jede dopredu a pustis brzdu tak se to musi pomalinku rozjizdet.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.04  18:54

« Re: Re: Re: automat

tak jsem tu mazdu koupil, v pondeli ji na mne prevede.
    trochu jsem se s tim projel po znamejch cestacha myslim ze si zvyknu.
    hlavne ocenuji ten tempomat.
    mimochodem, hadame se tady.
    Kdyz zaradim nejaky stupen treba L a nezmacknu plyn, ma to stat na miste nebo se to drobne rozjizdet?
  • 00 Reagovat !

foto

02.04.04  17:02

« spojkova sada nipparts

Sehnat dily nipparts neni problem pres www.partspoint.cz nebo nejake jejich distribucni misto. Bohuzel sem nenasel nikoho jinyho, kdo to taky dovazi, takze nemam srovnani cen.
    Zajimavy je, ze kdyz sem se obratil emailem na partspoint s mou prosbou, podle VIN cisla sem dostal celkem rychlou a presnou odpoved co a za kolik tam patri.
    Kdyz sem se ale s tim samym obratil na jedno z jejich prodejnich mist (Na Sporilov v Praze), prisla mi cena vyrazne vyssi. Kdyz sem tam pak volal jak je to mozny, tak mi to tak dlouho vokecaval ze se to neda jednoznacne urcit a nakonec z nej vypadlo, prijedte si osobne, urcite se dohodnem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…