MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« MX5
Vím, že už tu někde něco o MX5 proběhlo, ale vyhledávání v tomhle fóru je mi záhadou, takže bych se rád zeptal přímo a asi znovu na zkušenosti s tímhle roadsterem. Chtěl bych tu starší mrkačku a zajímá mě, na co si při koupi dát pozor, co zkontrolovat a hlavně - co od tohoto auta můžu čekat? -
« RX8 vs Z350
nazdar chlapici :-)
tak jse se dnes svezl s Nissankem Z350..takovej drobecek s 280 konema...no co clovek se neubrani srovnani s RXkem...
Ten 3.5L V6 je vazne tahoun, to se musi nechat, jakej to ma presne kroutak nevim, ale tahne to jako sileny, to RXko neumi, ale a je tu velky ale....pokud vas bavi ridit a hlavne radit tak je RXko lepsi...ten mensi tocak si rika o to aby se Wankel tocil jako sileny (ale od toho tam pratele je, ze ano) pak je to pila...asi se na obe auto musi trochu zvyknout..ale muj postreh je asi to ze Nissan je vic amerika...silna a nevyvazena, auto je evidentne tezky na predek, do zatazek se mu moc nechce pres volant, pod plynem je to lepsi, to ten vykon. Pro silence do Japoncu je lepsi RXko, sice tak netaha ale mate vic pocit, ze ridite neco extra...ten tah co dela Nissan umi i kde jaky 3.0 BMW...ale ruku na srdce Zetko je super kara a RXko taky, nemaji si vzajemne co vycitat a bude hafo lidi co reknou jo Zorro 350 je muj salek caje...a druha skupina si necha do usi vrcet ten Wankeluv vynalez....
Zajimave je ze nissan ukazoval na pocitaci prumerku cca 12.7L coz pri tom jak jsme jeli neni vubec spatny tim boduje :-) .... ted otazka jestli stejne provozovana RX8 bude mit spotrebu cca 14 tak ten 1.3L uz asi neni nic rozhodujiciho. a cena ze....Nissan za 1.4 Mega a Mazda za Mil. je to 40%...hmmm
jeste k tomu zvuku...nissan je uvnitr trochu divnej, venku je skvelej ale do kabiny to jde trochu jinak a s kamaradem co to privezl jsme se shodli na tom, ze to mohlo byt lepsi. RX je na zvuk neutralni...ani bomba ani se vam z toho nedela spatne. Proste lepsi GTcko ;-) ale svezte se stoji to za to v obou autech :-) ...
jinak Mazdar a doufam ze Vam to vsem dobre beha.... :-)
Joe&Miata&Premacy
ps: na webu miata.cz se vesele pracuje a co nevidet bude v provozu ;-) -
"-- skrytý --" 14.05.04 22:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: auto
Tak mi kdosi poradil, ze by mohl byt pricpany katalizator. Ze to motor hodne tlakuje do vyfuku a pak by se to mohlo chovat takle.
Tak s tim skusim neco udelat.
Jo mel bych jeste jeden dotaz.
Za jizdy se mi ze zavreneho sibru oziva takove klepani. Vypada to ze je tam nekde neco povoleneho, nebo obehaneho.
Resil jste to nekdo? Da se to nejak odstranit.
Vypada to ze je to bezna zavada, podobne jako ta nefunkcni leva rucka.
A jeste jedna vec, mam docela jete gumy na prednich dverich.
Nesly by nekde za rozumne penize sehnat jine?
Dik za rady, Dofi -
"-- skrytý --" 12.05.04 10:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: automat
Tak jsem to dnes prubnul poradne na dalnici.
Na 4ku to skoro neakceleruje, tak jsem tam vrazil hold na 3ce a skusil to vytocit.
Po asi 3 km jsem to ze 130ti dostal na 165 a vic ani tuk. Otacky se zastavili na 6100 a uz proste vic ne.
Mam pocit ze je tam nejakej omezovac, nebo tak neco. Nebo jestli mi to dela neco v motoru, treba nejak svicka. Ja nevim. Proste ten motor ma zvuk podle mne hrozne tichej, nepozoruju tam zadny mlaceni nic.
Rikam si jestli by treba nemohli bejt nacaty svicky, nebo kabely.
Proste to nema 110kw.
Nevim jestli s tim neco sam vybadam, asi se dohodnu ze to hodim do autorizovaneho servisu at to nabodnou na pocitac.
Todle je proste strasne.
Takova potupa, dnes mne na dalnici predjela Fabie! -
"-- skrytý --" 09.05.04 15:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: automat
Pak bude někde chyba a bylo by třeba ji najít. Podle mých vlastních zkušeností automatická převodovka zdaleka neznamená tak výrazné zlenivění auta, jak se všeobecně předpokládá. Ale je třeba umět zacházet s pedálem plynu a nebát se prudce přidat až na podlahu a podržet to tam, když potřebuji přidat/podřadit, např. při předjíždění. Automatu by to nemělo vadit (pokud je samozřejmě v pořádku), jelikož je stavěný na přenos podstatně větších točivých momentů, než manuální převodovka ve stejném autě. Mj. i proto je automat mnohem výhodnější např. pro tahání přívěsu, než manuál.
PS: Některé automaty mají dokonce vyšší maximálku, než stejné auto s manuálem, jelikož mají širší, resp. optimálnější rozsah zpřevodování. -
"-- skrytý --" 09.05.04 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: automat
Jo, kickdown funguje ale abych rekl pravdu to mi pripada na tu prevodovku zrovna docela zaber. Tak se snazim jezdit celkem klidne aby tam neco neodeslo.
Pockam s tim asi radeji az mi vymeni ten olej.
Chova se to tak jak popisujes, ale proste to nema ten vykon jakej bych u 2.5ky V6 cekal.
Proste klasickej 2 litr manual je zivejsi. -
"-- skrytý --" 09.05.04 13:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: automat
To, že "ten motor toci normalne do 6ti tisic" ještě neznamená, že se škrticí klapka otevírá naplno (na 6 tis. ot./min. Ti vytočím japonský motor i na 1/4 plynu...)! Mnohem důležitější je, jak se ten motor chová v režimu kick-down, tzn. zda po přišlápnutí pedálu plynu až na podlahu podřadí třeba i o několik kvaltů a zpět nahoru řadí postupně až po dosažení červeného pole otáčkoměru. -
"-- skrytý --" 09.05.04 13:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: automat
v tom to asi nebude.
ten motor toci normalne do 6ti tisic.
Ale pripada mi, ze ma nejakej divnej zaber.
Rozjizdi se to jakou dobu na 4ku a kdyz se to dostane tak nad 3,5tisice otacek tak to uz skoro netahne a podrazuje to na 3ku.
Todle mi taky prijde zvlastni.
Nerozjede to ani tempomat kdyz to skousim na delsim useku plynule prez nej akcelerovat.
Nechci to ted jeste moc honit. Mam prej podle doporuceni servisu jezdit pianko. Zatim jsem od vymeny lamel najel asi jen 500km. -
"-- skrytý --" 09.05.04 11:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: automat
Jeden tip: U Toyoty Corolly v USA s automatem a tempomatem jsem viděl na kolečku škrticí klapky, po němž se pohybuje/odvíjí lanko plynu, jakousi závlačku, která znemožňovala dát plný plyn - to plynové lanko se o ní jakoby zaseklo a kolečko se už více nepootočilo, aby tak zcela otevřelo škrtící klapku. Toto velmi jednoduché zařízení sloužilo k ochraně motoru před nadměrným vytáčením při jízdě na tempomat během záběhu. Při první servisní kontrole měla být ona závlačka prostě odstraněna a vše by fungovalo, jak má. Jenže servis to neudělal a majitel vozu trval na tom, že když to tam výrobce dal, tak to tam asi patří... Nemáš snad nějaký podobný problém? -
"-- skrytý --" 08.05.04 13:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: automat
tak mam opravenej ten automat, dal jsem za to 18500 a jeste me pry ceka servisni vymena oleje tak za 2500.
Uz to slape asi jak by melo. Uz to neprokluzuje.
Narazil jsem ale na dalsi vec.
To auto neumim rozjet na vic nez 165km/h.
Celkem v pohode tam dostanu 130 a pak je to strasne line.
Vubec to nechapu. Je to 2.5litr V6 v automatu rv.93 a proste to nejede.
Mam jeste druhou mazdu 626 2.0i Coupe GD RV. 89 a ta udela 220 bez sebemensich problemu.
Oni se do techdle montuji omezovace, nebo je tam jeste nekde neco jineho. -
"-- skrytý --" 07.05.04 12:18
« Re: Fucking Unie
No první co na technické řekli tak že budou stačit doklady (spíš manuál který bude obsahovat tech. specifikace) na naši 323F Sport, které už jsem měl i zamluvené, vzápětí ale upřesnili že by to neobstálo bo jsou tam podstatné rozdíly a je potřeba sehnat opravdu originál k této US verzi.
No ještě se mi naskytla jedna možnost, jestli to vyjde tak to příští týden pořádně zapiju, nechci ale křičet předem, však dám vědět.
Co říkáte na ten občasný zápach od motoru? Neregistroval někdy z Vás něco podobného v 323 jakýkoli ročník? Nebo i v jiném modelu? Nechce se mi věřit že by to dělalo jen auto do kterého sednu já, už si ze mě kámoš dělal * jestli to nejsou moje nohy... >:D
A dal jsem tam air K/N filter, za 1800kč i s poštou, rozdíl jsem ale nepoznal, chtěl bych hlavně aby reagoval ještě rychleji pedál plynu při tůrování, to bych ale musel dát asi onen "hříbek" s přímým sáním,co? Do toho už nejdu, hlavně teď už získat značky a začít jezdit, vždyť k tomu by auto mělo sloužit především, že jo :?: :P -
"-- skrytý --" 06.05.04 23:38
« Re: Fucking Unie
Tak to mne uprimne mrzi! Soucitim s Tebou, nicmene zadny pouzitelny recept neznam. A chapu Te o to vic, ze jednoho Americana mam doma: sice jsem ho dostal uplne zdarma tzv. na rozebrani, ale bylo mi ho lito, a tak jsem ho zachranil pred vrakovistem. Je to sice puvodem a vyrobou Evropan (Renault 21 alias Medaillon), ale prvni posledni je na nem uplne jine, nez na tomtez aute urcenem pro evropsky trh. Asi si umis predstavit, jak dobre se na to shaneji dily...! A az se na nem pose.. neco opravdu americkeho ci elektronickeho (cela elektroinstalace je s vyjimkou par drobnosti prakticky uplne jina), pak uz opravdu pujde na zaslouzeny odpocinek. Jenze ja to auto mam vyhradne pro zabavu, na stourani se v nem, a dobre si uvedomuji, ze jakousi hodnotu ma pouze a jen pro mne, jelikoz jsem do jeho zvelebeni vlozil hodne casu (prostredky nepocitam, ty bych promrhal jinak). A navic, ja ho - na rozdil od Tebe - nepotrebuji pouzivat ke kazdodennimu jezdeni (byt stoji na znackach a obcas s nim jezdim). Tak Ti snad jen popreji, at se vse nakonec v dobre obrati! -
"-- skrytý --" 06.05.04 19:27
« Fucking Unie
Tak a jsem v *, kvůli vstupu do blbé Unie o kterou se nikdo neprosil nakonec možná vůbec nepřihlásím tu svou slavnou Mazdu Protegé5!
Musel jsem jet na emise do Prahy což mě vyšlo s benzínem na 7500kč, to jsem se už smířil, když jsem chtěl ale udělat přes toho co to sem dostal technickou, narazil jsem na nemalý problém. Bylo mi totiž technikem co to dělal řečeno že papír co mám už měsíc vytištěn se všemi údaji co se zapisují do techničáku (pracně jsem je sumíroval z pdf-ek z mazda.com) mi od tohoto týdne už nestačí, protože prej Unie vyžaduje pro přihlášení a zápisy do techničáku oficiální dokumentaci se všemi hodnotami co se do něj uvádí...
Takže zatímco já tmavil skla a fotil auto prošvihl jsem poslední týden kdy byli prý ochotní na tento můj výtisk z internetu dát razítko a dostal bych vzápětí značky.
Takhle po mě vyžadují orig. manuál k automobilu, protože doufají že je to v něm uvedeno (jako u většiny u nás dodávaných návodů k použití). Jenže já volal firmě co sem vozí díly na auta z USA a ti mě ujistili v tom, že mají po ruce několik manuálů a krom toho jak se ovládá rádio a vyměňuje kolo v nich amíci vesměs žádné tech. info neuvádí, takže je pro mě zbytečné si jej nechat posílat.
V Mazdě v Autopalace Praha mi paní Gregorová na tohle určená řekla,že od roku 2001 je zakázáno u nás přihlašovat (tedy i dovážet) jakékoli auta vyrobené pro USA kvůli naprosto rozdílným normám a že tudíž mi s ničím ani pomoci nemůže, pochopil jsem že tudy cesta nevede.
Dotyčný pan Nesvatba co mi sem auto dotáhl a tvrdil že nebudou nejmenší problémy je z toho taktéž zaskočen, no na druhou stranu proč by se tím trápil když svých 48 000 za to že mi sem to pitomé auto dotáhl už dostal. Takže skoro po půl roce od zaplacení (a kur..ském zaplacení) za auto jej sice mám před barákem ale bez značek a můžu se na něj jen vztekle dívat. :shock:
Jestli někoho z Vás napadá kde a jak získat nějaký oficiální v brožuře zalisovaný doklad s údaji co se dávají do techničáku dejte prosím vědět, každá rada drahá...
PS: Údaj o huštění pneu jsem našel na netu, 32PSI což je 2,2 Bar u nás.
A dost mě zarazilo že při vysokých otáčkách motoru mi několikrát za cestu do Prahy do kabiny pronikl onen ze staré mrkačky známý a nenáviděný zápach z motoru, něco jakoby spáleného ale tak divně, prostě byl jsem převědčen že to byl problém 32-trojek mrkaček (potvrdili mi to další 2 jejich majitelé, že to občas přesně takhle zasmrdí i jim) a že když přeskočím 2 generace musí být dávno ošetřen, je tam ale furt akorát ne tak často a netuším co to je a jak se toho zbavit.
Teď ale hlavní co vím že kupovat americké auto a ještě za takový peníz kdy jsem mohl mít dávno evropu a novou byl nejhorší a nejpitomější počin co jsem kdy spáchal, nikdy to nikdo neriskujte a podobné firmy jako je DETE s.r.o. s jejich auctionsbroker.com obejděte sakra oklikou, vytřískají na Vás své tisíce a z těch následných problémů se poserete jako právě já :x -
« Re: Jak s pneu?
Weiny, udaj o husteni pneu by mel byt na stitku bud na dverich ridice nebo na stredovem sloupku - viditelny po otevrni dveri ridice. Jsou tam vsechny mozne udaje, jako celkova hmotnost, max. povolena hmotnost na kazdou napravu a spousta dalsich veci vyzadovanych USA normou.
Ma tu niekto Mazdu 6 diesel 136 k?
Zaujimala by ma spotreba. Je uvadzana 6.5 l, co sa mi zda na diesel akosi vela, ale v reale bude predpokladam este vyssia.
Iank ake su skusenosti s tymto vozom?