MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Re:
Lubos: tak to sa asi rakuski dealeri poucili - narozdiel od tych nemeckych ;))) A horke zaplakanie caka asi aj slovenskych dealerov, ked sa niekto do reimportov pusti ;)
Kazdopadne Ti drzim palce, nech to dopadne dobre a nech mas stastnu ruku pri vybere, aby si bol s autom spokojny ;) -
« Bez nadpisu
Lubos: v inej teme si spominal nakup v Rakusku. Samozrejme, ked nejde o "normalneho" dealera, ale tzv. EU-reimport, co prekvita hlavne v Nemecku (a asi aj v Rakusku), tak je to vlastne to iste ako toto Dansko (vozia to z Danska a Holandska). Mmch. maju ponuku aj na internete? Rad by som si popozeral ceny...
ad diesel: nemyslel som tradiciu, ale skor to, ze ide o japonsku preciznost do posledneho srobku ;) Papierovym spotrebam ani spotrebam v testoch prilis neverim, vsetko zavisi od stylu jazdy konkretneho sofera a jazdnych podmienok. Inak ten 120k nebude zla volba, od 136k sa lisi len elektronikou a mierne vyssim vykonom vo vysokych otackach. Krutiaci moment je rovnaky, aj dynamicke zrychlenie (60-100, 80-120) a zrychlenie z 0 na 100 su velmi podobne.
ad Primera vs. M6: ja som jazdil hatchback, kde to s priestorom nebolo nic moc a hlavne kufor bol hodne maly. Tie pristroje v strede su asi len vecou zvyku. Podvozok na Mazde je vsak urcite o triedu lepsi, nie je to len moj dojem, ale aj vysledky porovnavacich testov. -
« Re: Re: Re: Re: Re: MX5
nedavno jeden znamej kupoval 96 moooc peknou za 199tis. ale to auto je vazne hezky, 1.6 sice jen 66kW ale jede to :-)
pozeptam se jestli nekdo o necem nevi.....jo jo www.miata.cz jeste nemam v takovem stavu aby to bylo k tomu :-) omlouvam se :-)
reknu to takhle MX5 je sportak, a tak se k ni taky majitele obcas chovaji...a 13 let tary auto..muze byt relativne dobry ale taky to muze byt pasticka...znas to u ojetiny clovek nikdy nevi....to se proste musi videt. Sleduj annonci, neco se urcite objevi :-) -
Lubos.1 27.05.04 18:51
« Re:
Z Danska sa mi to vidi komplikovane, ale tiez to nekupujem na Slovensku. Ked to vyjde, poviem viac :)
Co ma este zarazilo, boli pomerne biedne crash testy Mazdy 6, horsie ako napriklad u Peugeota 307.
Co sa mi este nepaci u M6 je farba potahov v interieri, ta seda je strasna, ale vo verzii, ktoru asi objednam, bude rovnaka farba ako vo verziach GT.
Motor bude ten slabsi, 120 k.
Japonske diesele nemaju dlhu tradiciu, zatial jediny 'chvaleny' diesel je v Honde Accord.
dCi od Renaultu bolo slusne, tiche a kultivovane.
Toho francuzskeho diesela by som sa nebal.
Dufam, ze ma ten motor v Mazde aj napriek vyssej papierovej spotrebe zaujme viac ako v Primere :)
(5,7 oproti 6,5)
Ta Primera nebola zla a napriek tomu, ze som sa citil ako v autobuse (mal som pozicane kombi) tak nebol podvozok vobec zly. Trochu mäksi, ale stopu drzal slusne. Trochu sa aj naklanal.
S tym vnutornym priestorom mas pravdu, kabina sa akosi zuzuje smerom hore a vadili mi trochu sedacky, kde bola sice vynikajuca bedrova opierka, ale slabe bocne vedenie.
To, ze su pristroje v strede, mi nevadilo, ale volant ma divny tvar , je tenky a okrem toho sa akosi chvel pri vyssich rychlostiach (mozno problem kusu, ale bolo to nove auto - 1700 km). Je aj slabo odizolovany od povrchu cesty, citil som kazdy kamienok.
Ale pochybujem, ze to bude ine u Mazdy.
Cosi mi u tej Primery vadilo, ale neviem zatial co. -
« Bez nadpisu
Ten diesel v Mazde je kompletne vyvinuty v Japonsku, takze spolahlivostou by mal byt "typicky Japonec" - toto by ma na "lagunackom" dCi trosku odradzalo (aspon podla toho, co tuna citam). Servisne intervaly pri vsetkych M6 su 20tkm - kazdych 20tkm mala udrzba (olej, filtre), kazdych 40tkm udrzba velka. Ak si z BA, mame velmi dobry kontakt na mechanika z Mazdy, co sa naozaj vyzna a vie poradit.
Proti Mazde hovori asi o nieco drahsi servis - originalne diely su zatazene clom, kedze sa vozia z Japonska, Primera je kompletne robena v Anglicku.
Proti Nissanovi hovori zradnejsi podvozok (oproti starsim Primeram - jednu som tiez mal -, kde bol vynikajuci - ta absencia ESP asi nie je dobry napad) a maly vnutorny priestor a kufor. Osobne som jazdil v 2.2dCi hatchback a cele to auto na mna posobilo dojmom 7.5 tonovej dodavky - dost neohrabane a tazkopadne. Mazda oproti tomu posobi velmi "lahucko" (neviem to lepsie nazvat, proste lepsie manevrovatelne, lepsi posilovac). Inak ta kamerka je pekna ficurka, pre hatchback absolutne nevyhnutna ;)
Este ma napadlo, ked chces usetrit, pozri si ceny na [odkaz] Su to ceny bez DPH, musis k nim priratat slovensku 19% DPH. Napriek tomu sa da usetrit az do 250000SKK, co myslim za to stoji ;) -
Lubos.1 27.05.04 16:15
« Re: Re:
to dabel
tak to vyzera, este sa rozhodujem medzi Nissanom Primera 1.9 dCi a Mazdou 6 diesel v podobnych vybavach, podobne motory.
(lepsia hudba + subwoofer, xenony, atd...)
v primere chyba ESP, ma cuvaciu kameru , mazda ma horsiu spotrebu, ale silnejsi motor, musim objednat park. senzory atd.
Primeru som vyskusal, M6 este nie, ale planujem buduci tyzden.
Objednat to musim do 15. juna :)
len tak mimochodom, ako casto sa na dieselovej mazde meni olej? -
« Re: Re: Re: Re: MX5
Jo, tu jsem dneska objevil a mám ji v merku. Což mě ovšem přivádí k otázce, jak je na tom 13 let stará MX5ka se 100 tisíci kilometry? Na co by si měl člověk při koupi takto staré MX5ky dát pozor? A je ta cena OK, nebo by šla snížit? Moc díky za každé info, nerad bych zbytečně vysypal peníze... -
« Re: Re: MX5
To joe_st: Moc díky za info. Do toho auta jsem se úplně zamiloval a teď se snažím někde za rozumnou cenu jeden kousek sehnat. Bohužel stránky www.miata.cz jsou v rekonstrukci :(( Nevěděl bys o mrkačce za slušnou cenu? Peněz zatím moc není, ale proto nejsem ani náročný. Tak kolem 150tKč by byl ideál, ale zrovna teď nikde žádná není :((( -
« Re: Re: Re: rx8
Tak sa uz tesim na podrobnu spravu ;))
Inak ten Saab ma fakt pekne veci, ako vyvod klimy do perforovanych kozenych sedaciek, ale inak je hruza a des: kazde 2 tyzdne v servise pre najroznejsie problemy, najhorsie asi kompletne odidene turbo a 8 tyzdnov v servise pri stave tachometra 55000 - saamozrejme o druhej v noci :-( Ten kamarat mi ho nukal, ale s podakovanim som odmietol ;)) Holt, je tam motor Isuzu-Opel a to je poznat...

ted trochu odbocim, v sobotu jsem menil olej v MXku, a nedalo mi abych nezkontroloval olej v deferencialu a v prevodovce, bylo to ok (po 2letech), ale preci jen jsem vzal lahvicku PS23 a strikackou (tou velkou) jsem dal jednu davku do diferencialu a dve do prevodovky....vysledek je patrny, almara je tizsi a evidentne klade mensi odpor, lehceji se radi a cele razeni je sametovejsi :-) .... tak az budete chtet trochu vyladit svoje milacky zevnitr, tohle neni spatny ;-)