MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Uz je taky doma.....
tak jsem ji v patek privezl, 323 F BJ r.v.99 2.0DiTD, jeje to je radosti :-))), ted jeste STK emsie a supajdim pro SPZ. a budou snad fotecky :-))
to davidz: ja mam najeto 15.000 a POZOR!!! : dal jsem do toho palubni pocitac z 626 GT 2.0i a ono to FUNGUJE !!! ukazuje to spotreby, prumernou okamzitou a vubec vsechno tak jak ma....vubec jsem to necekal, od diesla. tak mam od patku prumernou 5.7 to je dobry ne ? :-))) najeto asi tak 100km jenom tady po kouskach max 15km. zatim se mi zda, ze by to melo jet trochu vic, ale do je mozna jenom dojem, zitra reknu vic az se vratim z emisi, z AP Sporilov.
morfikus: tak Ti budu drzet palce at koupis dobre, ono kazda ojetina je trochu sazka, znas to. s tim oknem je to podle me na pantech u dveri, musi to absolutne presne sedet, protoze to nema ramy okolo oken, tak se to musi dohnat na posazeni pantu a zamku.
-
"-- skrytý --" 08.12.00 16:34
« to joe_st
Jo a mimochodem. Kde jsi nasbiral tyhle vsechny zkusenosti co mas?
kazdopadne jeste k ty MX-6. V nedeli, tuhle, bych mel jit vyridit vsechno kolem, hlavne lustraci a koncem tydne by mela byt moje. Myslis, ze je to dobra koupe? A poradis mi neco s tim oknem,tahne kolem 160, nekdo mu ho tenkrat rozbil, tak ho vymenili a od te doby netesni tak jak ma.
Hezky vanoce a dikas.! -
« Re: motory ?
joe_st: OK, můžeme to porovnat. Bude tam asi taky rozdíl v hmotnosti, já mám pohotovostní 1.340 kg. Jen to bude chtít chvíli času, než si ten motor sedne. Zatím jsem od pondělka najel "pouze" asi 800km. Jinak se zátahem motoru jsem maximálně spokojen, třeba pružný zrychlení 90-130 km/h je fakt lahůdka. Takový stokoňový čtrnáctky nebo šestnáctky Ti koukaj na záda. -
morfikus: :-), pokud to olej nezere tak to bude ok, jinak tohle klapani dela kazdej motor co ma tyhle ventily. ted uz od toho upousteji a treba ta 1.5i DOHC (motor Z5, jestli se nepletu) ma uz zase vymezovani podlozkou. kolik to ma asi najeto ?
RomanK: motory do Efka, tohle plati pro evropu, efko se vozilo do australie jako Astina, v japonsku se prodavalo jako Lantis, v USA ho vubec neznaji, tam jsou jen sedany.
tak 1. generace :Efko (BG) - 1.6 16V (65Kw)
- 1.8 SOHC (78kW)
- 1.8 DOHC (92 nekde 95kW)
2. generace BA - 1.5 DOHC (66kW)
- 1.8 DOHC (84kW)
- 2.0V6 DOHC (103kW) - to je motor jako v Xedosu 6
3. generace BJ - 1.4 SOHC (55kW)
- 1.5 DOHC (66kW)
- 1.8 DOHC (85kW)
- 2.0 D (cca 52kW) tohle se da koupit v Rakousku
- 2.0 DiTD (66kW)
- 2.0 DiTD (81kW) - bude v unoru
-
davidz: tak gratuluju :-))) jakej moturek jsi vybral ?
morfikus: jo jedna vec, ten 6ti valec je nahlej na spotrebu oleje, vybehaji se tam luzka ventilu a pak je to asi tak na opravu za cca 50-60 tisic, aby to ten olej nezralo, pokud to bude 2 dny stat natocis to a bude to silne klapat, to jsou hydraulicky vymezovace vule na ventilech, a do cca 3-5 minut to neztichne tak bacha na to. Ty brdy by az takovy problem byt nemel, ma to 4x kotoucovky, tam by se snad mely vymenit jen brzd. desky. koukni na kotouce, aby nebyly zvohybany.
good luck, jinak je to fakt dobra kara, ale s timhle motorem docela zere. -
"-- skrytý --" 05.12.00 13:27
Dikas moc. Je tam 2.5l. Je neco , na co bych si u tohohle auta mel dat EXTREMNI pozor. CO rikate na cenu 100tis. (od znamyho.)
Potrebuje novy brzdy a je malinko odrena.
Jo a menili mu pravy okno ve dverich a bud ho blbe nasadili, nebo tam dali spatny a tak to kolem 160km/hod zacina slusne tahnout. Da se to necim dotesnit. A co ty brzdy, bude to nakladny?
Dikas -
Hynku, super je 81kW v DITD, pokud benzin tak bych volil 2.0i 85kW....asi :-) ta 1.8 je na to auto dost malo,jel jsem s tim, kdyz je to prazdne tak je to ok, zadny delo, ale jede to hezky, co se stane kdyz to nalozis.....babo rad :-)
ale ani ta 74kW DiTD neni zla, me se vubec nezdalo, ze by to bylo hlucne, mozna jsem mel dobrej kousek.
morfikusi nevime co tam mas za motor muze tam byt 2.0i nebo 2.5 V6
ty data jsou:
oba botory DOHC
2.0i - 16V/R4/85kW/170Nm pri 4500/zrychleni 10.4/top 204/
2.5i - 24V/V6/121kW/217Nm pri 4800/acc. 8.5/top 220
jeste nejaky dotaz ? ;-)
-
"-- skrytý --" 04.12.00 14:36
« KOnecne se to rozhejbalo
Poradte mi nekdo.
Koncem tydne mam kupovat Mazdu MX-6,
je z 92, ma najeto 120tis. Za SUPER cenu.
ALe co si myslite o motoru v tomhle auticku a podvozek?
Podle me je to SUPER, ale koukam, ze Vas zasvecenejch je tu vic, tak poradte. S cim jsou problemy, co motor?? Dikas MOC
P.S. Najdu nekde oficialni udaje. Zrychleni,vykon,
toc. moment, apod??