MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: ditd
joe_ST: první změřená spotřeba Premacy DiTD je 6.5 litru. Bylo to tento týden, tedy už docela zima, na zimních gumách a moc jsem to nešetřil. Navíc prozatím najeto cca 2.5 tisíce km. Odhadoval bych, že v létě to půjde pod šest, ale asi to bude zvedat klimatizace. -
« Re: Zamky na Mazde
Nie som si isty, pretoze nemal som to rozobrate, lebo ako som spominal nie su to moje auta. Najskor to bude nieco ine, lebo ten zamok musis otocit dost vela (skoro 45°). Kazdopadne dik za radu, a ked to budem s nimi rozoberat tak si na to spomeniem. -
« Re: Zamky na Mazde
Presne to same mi delalo na S 110 R Coupe r.v. 78. K zamku je pripojene tahlo, m.j. vytahujici cudel ze dveri. Casem se to tahlo, ktere se nemelo byt pevne pripojeno k zamku zadrelo ve spojeni, a sebemensi pohyb zamkem vyrazil cudl a dvere byly odemcene. Nemas podobny problem ? -
« Zamky na Mazde
Trochu prerusim debatu, ale zaujima ma jedna vec. Svokor a kamarad maju rovnaku mazdu 626 r.v. 86. Obi dvaja maju pokazeny zamok dveri na vodicovej strane a to tak, ze je asi vydraty, lebo dvere sa daju odomknut aj hocijakym inym klucom,alebo aj srobovakom. Je to mucha tychto aut, alebo maju len smolu a spekla stastie ze obidvaja maju rovnake nefunkcne zamky ? Este si pamatam kedysi mal aj moj otec takyto podobny zamok na Citroene BX, a tak isto sa mu toto iste stalo. BTW tie kluce na mazdu su aj tak nejake divne. Maju male rozdiely vystupok - jamka. Mate s tym nejake skusenosti ? -
« ditd
Motor 2.0 ditd jazdí super.Ja som s ním maximálne spokojný.Má takmer 100000km a jazdí bez najmenších problémov.Iba pravidelná údržba.Rok výroby to je 98.Možem vrelo odporúčat.Moj voz bol jeden z prvých,ktoré sa začali robit s Ditd a je bez problémov.Velmi nízka je spotreba,ktorá je okolo 6litrov. -
« Re: m
comprex - hele uvidis, jo turbo se musi nechat "vyfoukat" staci po delsi jizde to nechat tak 3-4 minuty bezet na volnobeh, pokud to ihned zastavis tak muze ten kompresor prasknou, amici rikaji turbo blow out :-), s tim autem jsem se jednou projel jede to hezky a moc to nezere, jinak dej si bacha na dobrou naftu, nelej do toho nic podezreleho. jinak jak jsi rikal je to auto asi 8 let stary, tak uz za sebou neco ma. pokud ujedes tolik kilometru mesicne pak to urcite nech prohlednout v servisu Mazdy, JO DULEZITE !!! EMISE u toho auta nech vzdycky merit v mazde, protoze normalni postup jako u bezneho dieselu ten motor znici, takze vzdycky k Mazde, oni vedi co s tim maji delat !!! uz jsem videl minimalne 3 motory takhle zniceny. ten motor nesmi bezet na prebehove otacky bez zateze pak odejde to turbo. -
« Re: m
COMPREX - Tak už jsem tu Mazdu koupil, ale s těma 150 000 km jsi mě moc nepotěšil. Je to moje první Mazda, ani žádnou jinou naftu jsem před tím neměl.
Nemáš nějaký tip, kde sehnat informace, jak se mám k tomu autu chovat? Například jsem slyšel, že když se nafta s klasickým turbem hodně honí, musí se nechat turbo odpočinout při menším zatížení motoru.
Já jezdím měsíčně asi 8 - 10 000 km, proto potřebuju, aby vydrželo ještě tak 300 000 km bez větších problémů. Myslíš, že to to auto dokáže?
Před tim jsem měl Feldu 50 kw na LPG a do 80 000 km pohoda, ale po tom jsem byl 2 x měsíčně v servisu. Míra -
« m
hynek: jo diky ozvu se :-), jinak to nic zasadniho neznamenalo, jenom jsem se ptal.
to COMPREX: ted si nejsem jisty, ale ten motor tedy jeho "turbo" je velmi citlivy a tusim, ze je tam kritickych 150.000 km...ted to nevim presne,a le neco tam odchazelo.
tak board computer chodi bez problemu, prumerna spotreba dneska z dalnice 5.1 l/100 coz nema chybu :-))) a jel jsem docela svizne. auticko uz i lepe jede, ono pry po delsim odpojeni baterky musi znovu nainicializovat rizeni motoru tak se to pry prvnich cca 70km "uci" jak to ma vlastne jet.
« Mazda 626 2.0 D kompresor
Chci kupovat Mazdu 626 2.0 D komresor r.v. 92.
Sjel sem si s ní a moc se mi líbí. Ví někdo jaký je to auto, jestli je spolehlivý a hlavně motor?
Kolik se na něm dá bez problémů najet? Ta moje by
měla mít najeto asi 130 000 km. A co spotřeba? Míra