MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

12.02.01  10:24

« RX 8

• « 00 Reagovat !

foto

08.02.01  07:46

« Re: Spotreba, palubny pocitac

ted se me klepala Mazda 626 r92, klepal se celej motor, slo to az do prevodovky, hned servis a tam zjistili ze nekde olej prepalil nejaky 4 hadicky, cela sranda asi 5.5 tis, ale uz zas jezdi jak drak
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.01  23:25

ted Ti nevim, jestli ta B3 ma pumpu, nebo je ten posilovac napojeny primo na sani...hele podivej se na hadici, ktera jde od posilovace (takovej ten buben co je pred nim nadobka na brzdovku) mela by do nej vest gumova hadice, no a ta tam privadi ten podtlak, tak aby to bylo tesny, a pokud to jde primo do sani...tak o tom musim jeste premyslet, proc to vlastne klepe :-))))... mozna to haze olej nad vahadla a tlak to pere zpatky do sani .....nezere to olej ???

RE: PS jejda 1986... to je hrozne stary...to sorry ale nevim..nemate tu nekdo veterany z techto let ?
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.01  09:46

« PS

Chlapi kolko ma konikov,kw, a toc. moment mazda 626 2.0i r.v. 1986 a 2.0D 1986 ? Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.01  06:54

Tak jsem zkusil tvůj tip a je vidět, že jsi znalec! Něco na tom bude, natočil jsem to-klepalo to přímo vlezle a na volnoběh jsem sešlápl lehce brzdu a nic, žádné pulzování nebylo cítit. Tak jsem to sešlápl až na doraz a klepání téměř zmizelo! To by asi vysvětlovalo i ten nahodilý výskyt ... Takže se zaměřím na podtlakovou pumpu. Joe - kde se to nachází a co se s tím má dělat?
    (Jo brzdová soustava je těsná - nic neutíká a brzdí to prima)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.01  07:14

Posilovač řízení to nemá a možná jsem Tě zmátl s tím, že to klepání není závislé na otáčkách motoru. Frekvence se přesně kryje s aktuálními otáčkami motoru! Myslel jsem tím, že se vyskytuje v celém rozsahu otáček motoru a ne jen od určité hranice. Dneska vyzkouším ten posilovač brzd, zatím jsem si nevšiml, že by to bylo cítit i na pedálu. Zítra se ozvu....
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.01  23:32

« RX-8

podivej te se na tohle :

[odkaz]

no neni to nadhera....a co bude MX Sport Tourer...redakce si pujcila tu skicu z mazda.co.jp ale nejak tam umazali to DESIGN by Mazda :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.01  23:14

CEDRIK: co takhle podtlakova pumpa na posilovac brzd ??? neni to citit na brzdovem pedalu ?? trochu by mel pulzovat v rytmu toho klepani.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.01  23:11

Cedrik: ma to auto posilovac rizeni ?
    ten rozvodak by to urcite stalo za to prekontrolovat a popripade nechat vymenit. zatim mi neni jasny proc by to bylo citit na volantu.....ale budu premyslet :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.01  13:40

Ahoj Joe, uz jsem Te jednou otravoval a uspěl jsem a tak mam zas na tebe dotaz. Rad bych,aby jsi se na dalku pokusil odhalit problem. Mam 323 r.v. 1989 benzin 1300 cm (B3). Začal mi nejak nezvykle klepat motor, v motoru se ozývá drobné klepání a je lehce cítit i při držení volantu. Zvláštní je, že se objevuje nepravidelně, při provozu se občas ztratí nebo vznikne a není závislé na otáčkách. Napadá mne rozvodovej řemen, ještě jsem ho neměnil a nevím kolik na něm už bylo najeto....
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.01  11:28

« Re: Premacy

Davide, díky za zprávu - ty informace jsou velmi hodnotné.

Mám ještě nějaké otázky:

1) Máš pocit, že se ti ještě ustaluje spotřeba? Nebo hodnotu 6,5 l/100 Km považuješ za konečnou?

2) Nechali tě v Mazde se projet nějakým předváděcím Premacy DiTD?

3) Jel si v Octávce 1.9TDi 66Kw? Dokázal bys porovnat dynamiku těchto vozů navzájem?

zdraví Brunox
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.01  22:43

mfilip: mas 100% pravdu, nejvice dulezita je ridicova noha.... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.01  22:42

« Re: Konektory autoradia na 323F

tady na to muzete kouknout, neni to uplny ale pro normalni zapojeni to staci.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.01  14:35

Myslim, ze spotreba z 90% zalezi na ridici. 10% muze byt porucha lambdy, karburatoru, termostatu,.... Mozna jen neco delas spatne.
  • 00 Reagovat !

foto

30.01.01  13:19

« Spotreba, palubny pocitac

Ahojte,
    Mam 323 HB 1.5 od roku 98 a musim suhlasit, ze spotreba je dost vysoka - nemozem sa dostat pod 7l a to ani pri dlhsich jazdach. S tym suvisi dalsi nedostatok, a to ze sa nedodava palubny pocitac - mozno aby clovek nemal stale pred ocami tie strasne cisla o spotrebe... :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.01  12:50

Diky moc. Pokud by se Ti to chtelo poslat e-mailem, prosli to, prosim, na krejza@europe.com.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.01  23:20

mam to tu pred sebou, ale jenom premyslim, jak nejlepe to popsat a poslat ti to. asi to nascanuju nebo nejak namaluju, ale dneska bohuzel na to nemam cas, ale neboj udelam to. Pepa
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.01  09:20

« Konektory autoradia na 323F

Zdravim,
    Nemate tu nekdo, prosim, popis zapojeni konektoru k autoradiu na Mazdu 323F(r.v.1996). Nema totiz standardni ISO. Predem dekuji za kazdy prispevek.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.01  18:00

« Re: Premacy

Brunox: píšu to radši sem, třeba se to bude hodit ještě někomu. Musel jsem si to zkopírovat, je to spousta otázek. Takže koleje jsou v zadní poloze přepážky pod zadními sedačkami, takže je v autě vůbec nevidíš. Šoupnout za přední sedačky to jde, pochopitelně po sklopení zadních. Ve výhledu dozadu koukáš skrz mřížku, ve výhledu to však nevadí a abych pravdu řekl, už ji ani nevnímám. Horší je prostřední opěrka vzadu, tu jsem musel vyndat, nebylo přes ní vidět. Ohledně hlučnosti, je to asi taky nezvyk, zatím jsem jezdil vždycky s benzínem. Co jsem zatím odposlouchal, je to zhruba srovnatelné s ostatními TD motory, takže tu sadu zatím neřeším. Cena by snad měla být okolo 4 tisíc, ale nevím přesně. Zástěrky jsou originál, je fakt, že jsou dost drahý. Jsou to 2.000 za každý pár, takže celkem 4.000. Koberce zase celkem jdou, jsou fakt super šedý textilní, ještě je na nich vyšito Premacy a stály dohromady asi 1.700. Horší bylo gumové plato do kufru, to stálo samo o sobě asi 3.000, ale je super, věci na něm drží jak přilepený. Stahování zadních oken se opravdu odpojuje, ale domluvil jsem si, že jenom rozpojili konektory. Tudíž stačilo vycvaknout panýlek u řidiče, zapojit dva konektory a vesele to jede. Ještě k tý přepážce, zatím jsem s ní ještě nešoupal a když jsme to zkoušeli u prodejce, byl to docela vopruz. Je fakt, že to auto dost degraduje, když potřebuju odvézt něco delšího, beru si Felicii od manželky. Takže ji asi při nejbližší příležitosti vyndám, kámoš se Zafirou už ji má taky v garáži.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.01  12:46

« Premacy

Davide, Premacy se mě osobně taky líbí a považuju jí za dobrou alternativu k Octavii Combi. Dokonce o ní do budoucna uvažuju. Mám na tebe pár otázek k Premacy a k Mazdě vůbec.
    Jak mají vyřešenou tu posuvnou přepážku? Nevadí tam nějak ty koleje po kterých to má jezdit?
    Je přes to dobře vidět dozadu?
    Když vyndáš zadní sedačky, jde to šoupnout až úplně k předním sedadlům?

Kdysi jsem tu zahlíd tvou poznámku o hlučnosti DiTD motoru a možnosti připlatit si v Mazdě za odhlučňovací sadu. Je to tak? A kolik za to chtějí?
    Kupoval sis originál zástěrky a koberečky do interiéru? Známý to kdysi kupoval do 626 (92) a stálo to řádově víc než na evropské auto?
    Je pravda, že blokují otevírání oken v zadních dveřích?
    Předem dík za odpovědi. Kdybys mi to chtěl radši zaslat na mail tak na brunox@seznam@cz. Brunox
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…