MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

04.03.01  17:49

« Re: MAZDAci, tak ted radte...

Co to je, nová kastle v r. 1995? Kdo jí tam dával a proč? Jak moc tomu rozuměl? Značkový servis? To ale stejně nic neřeší, i tam se najdou lemplové a flákači. Proč tak malá cena, když je to auto tak skvělý? Můj instinkt mi říká: Jdi od toho!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.01  17:45

« Re: MAZDAci, tak ted radte...

trace: caues, no ...me by odrazoval ten 2.5 V6 - sice to jede jako raketa, ale dost to zere, a proc to ma novou karoserii ?? bouracka ?? az takova, ze to bylo na novou boudu ? jinak to je model GT snad se vsim mozny co do toho auta slo dat, trochu bacha ten motor je nachylnej na vetsi spotrebu oleje, tak to zkontroluj, ale pokud prekousnes spotrebu 8-12 litru tak je to super kara.
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.01  16:40

« MAZDAci, tak ted radte...

Objevil jsem "svoji" MAZDU: 626 2.5l 6V, plna vybava, cervena, litaky, r.'92, nova kastle '96, vypada fakt jako nova.. za 139.000Kc. V utery mam posledni den na rozhodnuti.. Co radite?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.01  09:04

« Re: Mazda 626

Kamarád má 626 Diesel (komrex). To auto mělo najeto cca 200 tis. km, když ho koupil. Kromě totálně shnilejch krycích plechů zadních kotoučů (který tam prakticky už nebyly), zadřenejch mechanizmů ruční brzdy, shnilýho výfuku a "pár" hotovejch kuláků na přední ose, to auto jezdí bez problémů. Ty srandy stály sice nějakou tu korunu (cca 30 tis. Kč), ale stále cena, za kterou to koupil, nedosahuje ceny základního, nevybavenýho modelu Octavie, kteru by býval moc chtěl, ale neměl na ni. Dneska toho nelituje, jelikož má auto v plný náloži, který mu slouží úplně stejně a stále si může dovolit uvažovat o nákupu litejch kol, na který mu vlastně stále "zbývá".
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.01  23:05

« Re: To Joe

caues Hynku

no jo nedavaji ho tam, proc nevim, ja jsem ho dostal, protoze byl vadny - zrychluji se mu hodiny- a pracuje temer bez chybky, dneska jsem jel Pelhrimov - Znojmo a zpet s prumerem 4.6 L/100. tak to chce nekde sehnat rozflakanou 626 GLE nebo GT ty to maji a vycuknout to z ni.
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.01  13:23

« To Joe

Joe, kde, jak a za kolik se dá sehnat ten palubní computer do 626ky ? U Mazdy si pořád ještě nevšimli, že konkurence dává computery skoro do všeho, a pořád zetvrzele prodávají DiTD "bez".
    H.
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.01  11:41

« Mazda 626

Předem se omlouvám, že nejsem automobilový znalec. Mám v úmyslu zakoupit Mazdu 626 r.v.95 a rád bych se dozvěděl o všech případných problémech a přednostech této serie. Proto Vás prosím, poraďte mi nějakou stránku, kde se o těchto starších autech píše a nebo vlastní zkušenosti. A co vy? Koupily by ste si ji?
    Díky za náměty
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.01  00:00

« Re: MAZDA 626 .....KOLA 16"

skoda, ze jsi se neozval driv, pred 14 dny tu znamej prodaval, 626 GE - 92 2.0i 85kW modra metaliza, najeto 80.000 - ale pravejch to auto jsem videl pred 3 roky a melo ujeto 50 a skutecne na to vypadalo, dost na to chvatal tak ho prodal tusim ze za mene nez 100.000, ale fakt velice dobry auto.

Karel: ten klub:to uz tady v PE skoro mame, mam tu par znamych co mazdou jezdi, klub jako takocvej to neni ale vime o sobe a kdyz nekdo neco potrebuje...znas to.

jaky mate nazor na 16" kola, mam chut je dat na to moje efko, v rozmeru 205/45/R16 ...na Efku BA jsem mel 195/50/R15 a bylo to celkem v pohode, nemate nekdo na aute obuty 16? dik pepa
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.01  18:39

« Re: MAZDA 626

Zkus www.autopoint.cz

Karel.

• 00 Reagovat !

foto

28.02.01  17:42

« MAZDA 626

Ahoj. Shanim MAZDA 626 od roku 1993, nejlepe cervena, okna v elektrice a dalsi vymozenosti. Je vubec mozny neco takoveho u nas sehnat? Patram a shanim jiz asi tri mesice a uz jsem z toho docela zoufalej... poradite? Diky TRACE
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.01  15:44

« Re: Kdo poradí?

Joe,

z Jihlavy uplne ne, ale z Kostelce (co tam delaj ty parky). V Jihlave delam pokud se zrovna nevyskytuju nekde na higway c. 1 nebo v Praze. To by mne teda ani ve snu nenapadlo ze si dopisujem na taaakovouuu daaalku. Badam, ze bysme mohli zalozit neco jako MAZDA Club na Vysocine 8-)

K

• « 00 Reagovat !

foto

26.02.01  22:53

Karlos , ty jsi z Jihlavy ???...tady Pelhrimov :-))))) to je dobry :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.01  10:51

Joe, koukal jsem na to, "zvonku vsechno vyzera dobre", kabely sedi, jen ve vzduchovym filtru nesedelo uplne dobre cidlo teploty(?), ten meric prutoku vduchu je na zacatku sani hned za filtrem a na prvni pohled taky vypadá dobře, jen budu muset sehnat ten bedekr jak to vlastne ma vsechno fungovat. Delam desaty rok do pocitacu a koukam, ze konkurence u autaku taky zrovna nespala.

Jinak nam to tema tady nejak umira. Jak jste panove ve ctvrtek klouzali, tady v Jihlave to opravdu bylo "maso". Kolega jel z Prahy po dalnici 5 hodin a uvizl 20 metrů od baraku, ja to jeste zvladl dobre (odjezd o hodinu driv) ale nekteri jsou pry jeste na ceste 8-)).

Karel

• « 00 Reagovat !

foto

21.02.01  23:44

Karel: jo ta diagnostika by byla dobra :-))) urcite si bute ECU - rid. jednotka pamatovat tu chybu, ktera nastala. kdysi jsem mel problem na 323F BG 1.8 DOHC s cidlem na teplotu motoru, a diag. to celkem spolehlive odhalila, az na to, ze to byl zava sporadicka, tak se to projevilo asi tak jednou za mesic, to zase delalo to, ze to jako chtelo pri volnobehu chcipnout a pak najednou * a 1800 otacek jako na sitic, ale s motorem na 90 stupnich. jo v tom motoru jsou ty cidla tri, tak byl jenom orisek najit to prave.

URCITE SE PODIVEJ NA TEN AIR FLOW METER - prutokomer vzduchu a prejdi vsechnu elektriku na skrtici klapce co ovladas plynem.
    Joe
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.01  14:59

Joe, diky za radu, koukam ze to bude chtit gruntovni studium - hezkou sbirku knizek jsem nasel na www.techbooks.cz, mozna se to nekomu bude hodit. Mj. ECU je ridici jednotka? To by asi bolelo. Jak to tak vidim, mam ted tri moznosti. Nechat to byt a doufat ze to vyhnije, zacit se vzdelavat nebo risknout servis. Je sance ze tohle se da vychytat na nejake diagnostice? 8-(

Jinak jsem prese vsechno s Mazdou spokojenej a porad touzim po 323F - tu jsem nekoupil z praktickych duvodu (mensi kufr) a zacinam toho litovat. Nove F neni spatne, ale tohle bylo prece jenom jiny kafe. Snad se jeste zadari a budu mit pekneho veterana.

Zdravi Karel.

• « 00 Reagovat !

foto

18.02.01  21:59

Cedrik:..jo tak s tema podlozkama je to pravda, ale tusim, ze na te B3, nejsou ze jsou tam pneumaticky vymezovace vule, ktery nekdy dost klapou, a ze ty podlozky mely motory starsi a pak to zacal mit az Z5 DOHC 1.5i. ...no nevim, jestli to ten ventil je......

karle: podle me to lambda neni, protoze ta se temer vypina v okamziku, kdy seslapnes plyn, pak to na emise kasle a jen to tam ten benzin pere, problem bude bud v ECU nebo v senzoru polohy a uhloveho zrychleni klapky privodu vzduchu...jo ted me jeste napadlo, kouknul bych se na prutokomer vzduchu tam by to mohlo zlobit.

nedavno mi jeden znamy rikal, jake to sunky ta mazda ted dela, a bohuzel, jsem musel rici, ze ta nabidka momentalne neni nic-moc, ale kdyz se clovke koukna na ten jap. web...je je je...pro WAGONISTY 626 - Wagon s 2.5V6 200HP 4x4... mooooc hezky vozitko.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.01  17:54

Jeste jsem zapomnel - 323 1.5i 1997, cca 50 000 km.
    Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.01  17:53

« Kdo poradí?

Ahoj panove,
    mam problem: jedu tak 140 - 150 po dalnici (dlouho) a z nejakych duvodu musim zpomalit (omezeni rychlosti, nakladaky). Noha z plynu, vse je v pohode. Ve chvili kdy to zase prislapnu (tak ve 100) auto nejede, zrychleni temer nula. To trva par vterin, pomuze i proslapnout plyn do podlahy. U stare Skody to vypadalo podobne pri jizde na 3 valce kdyz upadl kabel coz tady nehrozi. Jinak se vse zda O.K. pri beznem provozu po okreskach zadne problemy tohoto typu. Jen mam pocit, ze motor je trochu tvrdsi a hlucnejsi nez byval.. Lambda sonda???
    Diky.
    Karel.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.01  12:31

« Cedrik

Joe, prověřil jsem tvé tipy a nic. Tak jsem to odvezl ke znalci a jeho diagnóza: ventil. Zřejmě sací ventil, protože při použití posilovače brzd občas klepání rapidně klesá.. Ale nepotěšil mne, odmítl to spravit s tím, že Mazda na ventily používá jakési vymezovací podložky, které jsou k dispozici pouze v specializovaném servisu. Takže asi budu muset vytáhnout dlouhé peníze a jet do servisu-:( Chtěl jsem se zeptat, je to skutečně tak?
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.01  10:29

« RX 8

Opravdu paráda.Jsem na to moc zvědav.Hlavně na ten motor,a jeho výkonové křivky.Snad se to někde objeví.Doufám,že to nebude mít výkon a krouťák jen ve vysokých otáčkách a dole nic moc.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…