MAZDA Thinking in new dimension....vse o MAZDE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Mazda a korozia...
Zdravim pani, viem, ze o tomto sa diskutovalo pred casom, ale k cislam som sa dostal az teraz (kamos mi ich poslal mailom), takze davam do placu nemecke TUV statistiky o korozii Mazdy 626. Udaje su za rok 2000, takze napr. 3-rocne auto = rocnik 97:
3-rocne (GE): 0,1%
5-rocne (GE): 0,0%
7-rocne (GE): 0,0%
9-rocne (GD): 1,1%
11-rocne (GD): 3,8%
O Xedose 6 to este mozem zistit, ale malo by to byt velmi podobne. Podotykam este, ze 9 a 11 rocne su velmi vyrazne POD priemerom vekovej kategorie (o 5 a 7 ani nehovorim ;)), kde sa tam nabralo tych par hrdzavych skoro novych, to fakt neviem....
PS: Moja Mazdicka ma velmi potesila: 1200 km, 300km okreska a 900km dialnica -> 7,15l/100km ;)) -
« Re: Importeri - Mazda na Slovensku
to dancul_ Tak som cez vikend daval troska do pucu svoju 323ku a tak ma napadlo skus GLASS POLISH SUPER od TURTLE WAX , taka modra plastova flaska, ja to pouzivam na okna ale v navode pisu ze sa s tym mozu prelestit aj svetla + koncove, nic lepsie na okna nepoznam ked to aplikujes vyzera to tak ako keby si tie okna navoskoval :o)kolko to stoji ti nepoviem lebo som to dostal ako darcek -
« Re: Importeri - Mazda na Slovensku
Shogun, neviem odkial si, ale mam presne rovnake skusenosti. Vo chvili, ked tam pridem, uz mi chcu zdvihat mazdu na zdvihak a inkasovat.
Naposledy, prakticky len zo spasu, som tam siel zistit, kolko stoja zdvihatka. Cena 2200 Sk, a uz ich chceli menit vsetkych 16, a pritom sa daju kupit pod 1000 Kc. Bezna za sviecky Champion pytaju dve stovky (a par km vedla stoja stovku). Nech vykapu takito zdieraci :(
::: Neviete niekto, cim by som prelestil akrylatove svetla? su trochu zazltnute a chcelo by to nejaku pastu. moze sa niekto podelit so skusenostami? ::: -
« Importeri - Mazda na Slovensku
Uz ma ti chlapci pomaly ale isto zacinaju *...
Za deflektory chcu bez mihnutia oka 3000.- Pritom pri troske surfovania na nete som ich pozhanal na dobierku za 1150.- A tak je to zo vsetkym... brzdove oblozenie, olejovy filter atd. Na www.autorevue.cz som sa docital o tzv. "MILLENIUM PLAN" kde MAZDA prebera postupne vsetky zastupenia v Europe na seba.
"Mazda tuto strategii uplatňuje dlouhodobě, protože již mnoho let přímo řídí německé zastoupení, tedy zastoupení na největším evropském trhu. Od roku 1995 má vlastního distributora také v Portugalsku a od roku 2000 vlastní prodejní společnosti ve Španělsku a Itálii. Letos v dubnu převzala i distribuci ve Francii."
Dufam ze sa coskoro dockame podobnych zmien aj na nasom trhu :o)
A este poslem maila do Mazdy aby som tym nenazrancom troska zavaril....
A vrchol bol ked som pred salonom MAZDA v Kosiciach zbadal vystavene asi 5ks zbrusu nove Hyunday na predaj... to predavaju co??? ale svedci to o mnohych veciach... -
« Re: New 626
to Vmax3: s tim 3.0V6 mas pravdu, ale sorry to bude pro US. jinak mazda ma novy motor 2.3, nevim, jestli to je pokracovani Millera. A s tou platformou, podvozek bude novy, to nebude to na cem dneska jezdi mondeo. pry bude dalsi generace toho stavajiciho RF dieselu, asi s Common Railem. tezko rici, zda ford pusti ty motory od PSA taky do japonska, ale vzhledem k super motorarne v Hofu, bude vyvoj asi dal probihat paralelne i v japonsku. Jenom doufam, ze tech spolecnych veci s fordem bude co nejmene..... -
« New 626
Nová 626 bude na podvozku terajšej generácie Fordu Mondeo.Bude sa do nej monotovat 3.0 V6.Diesely budú pochádzat z novej spolupráce koncernu Ford a Psa.Tieto dva koncerny už začali robit prvý motor 1.4 HDI,ktorý sa montuje do novej 307.Postupne prídu dalšie.Takže 626 a vlasten všetky diesely Mazdy budú mat nemecko-francúzsky povod.To je zatial všetko čo o nej viem. -
« to Hynek
caues, no proti myckam mam jedno, od te doby co mi to utrhlo sterac, (ten se rozmaltil asi tak na 1000 kousku o strop) ohnulo raminko ke steraci, ta to mi jeste udelalo tupku do zadniho skla, tam proste nejezdim. a mam dojem ze ani laku to nedela nejak extra dobre. ja to voskuju tak po 3-4 umytich, protoze myju teplou vodou, rucne a to jde ten vosk tutove dolu.
pokud to dobre umejes a navoskujes pred zimou a pres zimu jenom oplachnes sul tak to musi vydrzet, dneska jsem videl 323z roku 1994 jeset BG a byla 100% bez koroze, tedy krom mista ktere bylo evidentne pred dobre 2 lety odreno a byl tam stetko-lak. hlave to tvoje auto je komplet pozink, takze koroze nema sanci. -
« to Pepa
Toho Xedosa jsem sice neviděl, ale mají ho ve firmě, kde pracuje můj kámoš, a tu informaci mám od něho, viděl účet za opravu ...
Na myčce jsem byl zrovna včera, protože o víkendu jsem byl za děckama na skautském táboře a najezdil jsem asi 20 km po rozblácených polních cestách, brodil jsem kalužema, a bláto bylo všude, i na střeše. Tak jsem to nechal pořádně umýt, včetně spodku. Ale jinak to s mytím nepřeháním, od Velikonoc teprve druhé mytí.
A co máš proti myčkám Pepo ? S mým starým dobrým Formanem jsem jezdil na myčku tak 1 x měsíčně taky, voskoval jsem ho na jaře a na podzim, a po 6.5 letech vypadal jak nový, až mi ho bylo líto prodat. I když - začínal korodovat v místě spojů předních blatníků a podběhů, a tam voskování laku moc nepomůže .... V bazaru potom vydržel 3 dny a byl pryč ... U Mazdy očekávám, že bude o třídu lepší, a že se nebudu muset starat o vystříkávání dutin a nátřik podvozku resistinem, prostě, že takové ty věci, co jsme dělávali na škodovkách doma "na koleně", že jsou udělané profesionálně z fabriky. Proto to zděšení z toho Xedose. A taky jsem si teď uvědomil, že při předprodejní přípravě natřeli spodek nějakým černým sajrajtem, takže kdoví, jak to s tou antikorozní úpravou z fabriky vlastně je ..., to ukáže čas. Čau.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!